Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει το κορυφαίο προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Αν το έχετε πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει το κορυφαίο προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, που αποσύρει το κορυφαίο προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση

Το προϊόν Βαμβάκι υδρόφιλο Luxe Gold Line αποσύρεται από την ελληνική αγορά, καθώς βρέθηκε σε ελέγχους του ΕΟΦ ότι -μεταξύ άλλων- δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές φθορισμού και απορροφητικότητας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την απαγόρευση του προϊοντος


"Την απαγόρευση διάθεσης του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Βαμβάκι υδρόφιλο Luxe Gold Line,διότι το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές ως προς τους ελέγχους του φθορισμού και της απορροφητικότητας και το προϊόν δε φέρει τη σήμανση CE, κατά παράβαση του άρθρου 17 της υπουργικής απόφασης ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9-2009.


Η επιχείρηση SUPERMARKET ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, η οποία διέθεσε το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να τηρήσει το αρχείο των σχετικών παραστατικών για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών

Κατασκευαστής: COGISSRL, Ιταλίας"

Ο ΕΟΦ αποσύρει το προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Ο ΕΟΦ νωρίτερα, είχε ανακαλέσει και συμπλήρωμα διατροφής

Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό σιρόπι του βήχα για ενήλικες και παιδιά!

Βόμβα έριξε ο ΕΟΦ! Ανακαλεί γνωστό σιρόπι του βήχα κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά!

Την ανάκληση της παρτίδας Χ71018 (ημερ. λήξης 10/2021) του γνωστού φυτικού σιροπιού για το βήχα “Iamavix, 200ml syr”, διότι το αποτέλεσμα της δοκιμής του συνολικού αριθμού ζυμών και μυκήτων (ΤΥΜC) δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αυτό είναι το σιρόπι για το βήχα που ανακαλείται:

Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό σιρόπι του βήχα για ενήλικες και παιδιά!

Είναι ένα αντιβηχικό σιρόπι από φυτικά συστατικά για τον οξύ αλλά και τον ξηρό βήχα που είναι κατάλληλο για διαβητικούς και για παιδιά από 6 ετών και άνω.

H εταιρεία Generics Iamatica Life IKE, ως υπεύθυνη για τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος, οφείλει
να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά,
ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.

ΕΟΦ - έκτακτο: Ανακοίνωση για την ανάκληση του Ponstan! Τι ισχύει;

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος (σιρόπι) Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, ανακοίνωσε και επίσημα ο ΕΟΦ. H είδηση είχε κυκλοφορήσει από χτες!

Η ανάκληση για το σιρόπι Ponstan αποφασίστηκε λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΟΦ)

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, αναφέρει ο ΕΟΦ. « Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

TAGS