Έλλη Κοκκίνου: Τι είναι η κοιλιοκάκη από την οποία πάσχει η τραγουδίστρια! Τα συμπτώματα και πως να την αναγνωρίσετε!

Μήπως την έχετε κι εσείς; Μεγάλη προσοχή!

Έλλη Κοκκίνου: Τι είναι η κοιλιοκάκη από την οποία πάσχει η τραγουδίστρια! Τα συμπτώματα και πως να την αναγνωρίσετε!

Από κοιλιοκάκη πάσχει η τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου! Τι είναι όμως η συγκεκριμένη ασθένεια, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς θα την αναγνωρίσετε;

Πρόκειται για μια μορφή νόσου του πεπτικού συστήματος, όπου ο ανθρώπινος οργανισμός αδυνατεί να διαχειριστεί την πρωτεΐνη των δημητριακών γλουτένη. Ως συνέπεια παράγει αντισώματα απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τα οποία όμως με τη σειρά τους επηρεάζουν και καταστρέφουν το βλεννογόνο του λεπτού εντέρου. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ιδιαίτερα από το σύγχρονο τρόπο διατροφής που περιλαμβάνει υπερβολικές ποσότητες υδατανθράκων και συχνά συνδέεται με παθήσεις διαβήτη τύπου 1 κ.ά. Έχετε διαβάσει και αυτό; Θρομβοφιλία: Η πιο επικίνδυνη πάθηση στην εγκυμοσύνη! "Χτύπησε" και την Ελένη Χατζίδου!


Πώς εκδηλώνεται & πώς αντιμετωπίζεται

Αν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθεί την απόλαυση του φαγητού...


Τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα έντονα και περιλαμβάνουν συχνές διάρροιες που σταδιακά οδηγούν σε πλήρη εξάντληση και κόπωση του οργανισμού. Η διατροφική παρέμβαση κρίνεται άμεση και περιλαμβάνει κυρίως αποφυγή των προϊόντων δημητριακών που είναι πλούσια σε γλουτένη, καθώς και κατάλληλη υποστήριξη με συμπληρώματα διατροφής - όπως προβιοτικά, L-γλουταμίνη, βιταμίνη Β1 που επιδρούν ευεργετικά στις φθορές του εντέρου- και βέβαια ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με βιταμίνη D3, βιταμίνη C, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά που θα επανακάμψουν τις δυνάμεις του οργανισμού. Όσο νωρίτερα αντιμετωπιστούν τα πρώιμα συμπτώματα τόσο πιο γρήγορα ο οργανισμός μπορεί να ξαναβρεί την ισορροπία του και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Τι μπορεί να τρώει κάποιος που πάσχει από κοιλιοκάκη;

Το να ακολουθεί κάποιος διαιτολόγιο χωρίς γλουτένη δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθεί την απόλαυση του φαγητού. Μάθε μερικά μυστικά διατροφής αλλά και υπέροχες συνταγές χωρίς γλουτένη από τοπ εστιατόρια.

Τι είχε πει η ίδια η Έλλη Κοκκίνου για την ασθένεια της

«Το 2001 είχα πάθει πνευμονία, λοίμωξη αναπνευστικού και πνευμοθώρακα συγχρόνως και είμαι άνθρωπος που έχω άσθμα από τριών χρονών, αλλεργικό… Αυτό «χτύπησε» άρρωστους πνεύμονες και ταλαιπωρημένη από την δουλειά και κουρασμένη πάρα πολύ με πολύ πεσμένο το ανοσοποιητικό μου σύστημα και… θυμάμαι που ήμουν στο κρεβάτι στο νοσοκομείο και με κατεβάζανε στην εντατική στην ερώτηση της μητέρας μου στον γιατρό «τι γίνεται;» της απάντησε ότι «δεν ξέρω τι θα γίνει». Σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Η ασφυξία είναι πολύ βίαιη. Σου προκαλεί πανικό, απίστευτη ταχυκαρδία… Οι παλμοί μου είχαν φτάσει 185 για πάρα πολύ ώρα. Είχαν έρθει όλοι οι γιατροί από πάνω μου και φοβόντουσαν όταν αν γλιτώσω από το αναπνευστικό θα φύγω από καρδιά. Έμεινα τρεις μέρες στην Εντατική και δώδεκα μέρες στο νοσοκομείο», αποκάλυψε η Έλλη Κοκκίνου σε παλαιότερη συνέντευξή της!

Heterochromia iridis: Τι είναι η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει η Δούκισσα Νομικού!

Heterochromia iridis: Εσείς ξέρετε, τι είναι η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει η Δούκισσα Νομικού;

Η καλλονή αποκάλυψε σε παλαιότερη συνέντευξη πως έχει ετεροχρωμία της ίριδας. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση κατά την οποία το ένα μάτι είναι άλλο χρώμα από το άλλο.

Στην ίδια συνέντευξη η Δούκισσα ανέφερε πως είχε κόμπλεξ ως παιδί για αυτό της το χαρακτηριστικό. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση τι δεν της αρέσει πάνω της είχε απαντήσει: “Θα σου πω κάτι που όχι ακριβώς δεν μου άρεσε, αλλά μου φαινόταν περίεργο, γιατί δεν το έβλεπα στις φίλες μου. Έχω διαφορετικά μάτια. Το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο “.

Δείτε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στα μάτια της:

i-spania-pathisi-tis-doukissas-nomikou

Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή επίσης ως heterochromia iridis, είναι κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία (ολική ετεροχρωμία).

Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη και αυτό αποκαλείται «μερική ετεροχρωμία» (partial heterochromia).

Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό. Για την ιστορία , να πούμε πως ο μικρός Σάββας δεν έχει ετεροχρωμία ίριδας αφού έχει κληρονομήσει τα καστανά μάτια του πατέρα του! Αλήθεια, εσείς ξέρετε πού κάνει Πάσχα όλη η οικογένεια Θεοδωρίδη;