Πίνουμε καρκίνο! Η ουσία σοκ που βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Διαβάστε το όλοι! Θέλουμε να ξεδιψάσουμε αλλά μας σερβίρουν θάνατο!

Πίνουμε καρκίνο! Η ουσία σοκ που βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Και όμως, πίνουμε καρκίνο αφού μια ουσία σοκ βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Πριν από μερικές μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση ότι η Bayer καλείται μετά από δικαστική απόφαση να αποζημιώσει με το ποσό-μαμούθ των 2 δισ. ευρώ ένα ζευγάρι, επειδή το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας Monsanto του προκάλεσε καρκίνο.

Συγκεκριμένα, σώμα ενόρκων δικαστηρίου της πόλης Όκλαντ έκρινε ότι το Roundup προκάλεσε στο ζευγάρι το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει.
Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η δραστική ουσία γλυφοσάτη στο συγκεκριμένο καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο, υπάρχει σε πάρα πολλές μπίρες και κρασιά που όλοι μας πίνουμε καθημερινά!

Τι έδειξε έρευνα για την γλυφοσάτη


Έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό US PIRG, έδειξε ότι η δραστική ουσία στο Roundup, η γλυφοσάτη (glyphosate), μπορεί να επηρεάζει τους ανθρώπους μέσω συνηθισμένων ποτών. Από τις 20 μπίρες και κρασιά, που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων μερικών ποτών βιολογικής μεθόδου παρασκευής, η γλυφοσάτη εντοπίστηκε στα 19 από αυτά.

Τι πίνουμε;

Το μόνο ποτό που δοκιμάστηκε και δεν περιείχε γλυφοσάτη ήταν η μπίραβιολογικής παρασκευής με την επωνυμία Peak Beer Organic IPA. Εκείνο με την υψηλότερη ποσότητα γλυφοσάτης ήταν το κρασί Sutter Home Merlot. Δείτε τα 19 ποτά που βρέθηκε να περιέχουν γλυφοσάτη (η μονάδα μέτρησης είναι το ppb, δηλαδή parts per billion, ή μέρη της ουσίας ανά δισεκατομμύριο).


Μπίρες


Tsingtao Beer: 49,7 ppb
Coors Light: 31,1 ppb
Miller Lite: 29,8 ppb
Budweiser: 27,0 ppb
Corona Extra: 25,1 ppb
Heineken: 20,9 ppb
Guinness Draught: 20,3 ppb
Stella Artois: 18,7 ppb
Ace Perry Hard Cider: 14,5 ppb
Sierra Nevada Pale Ale: 11,8 ppb
New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11,2 ppb
Sam Adams New England IPA: 11,0 ppb
Stella Artois Cidre: 9.1 ppb
Samuel Smith’s Organic Lager: 5,7 ppb
Κρασιά
Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
Beringer Founders Moscato: 42,6 ppb
Barefoot Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
Inkarri Malbec, Certified Organic: 5,3 ppb
Frey Organic Natural White: 4,8 ppb
Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας από αυτές τις μικρές ποσότητες;
Ίσως! Η έκθεση λέει χαρακτηριστικά:

"Αν και αυτά τα επίπεδα γλυφοσάτης είναι κάτω από τα όρια κινδύνου που έχει θέσει ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) για τα ποτά, είναι πιθανό ότι ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα γλυφοσάτης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 1 μέρος ανά τρισεκατομμύριο γλυφοσάτης έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού και να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα”.

Ο EPA λέει ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής έως και την καθημερινή λήψη των 2 mg/κιλό σωματικού βάρους και η Bayer, η οποία έχει εξαγοράσει την Monsanto, ισχυρίζεται ότι η ασφάλεια της γλυφοσάτης για κατανάλωση από τον άνθρωπο έχει αποδειχτεί από πολυετείς έρευνες. Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και πολλοί άλλοι οργανισμοί, διαφωνεί και θεωρεί ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο. Επιπλέον, μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που εκτίθενται σε γλυφοσάτη είναι κατά 41% πιο πιθανό να αναπτύξουν λέμφωμα μη-Χότζκιν, σαν αυτό από το οποίο νόσησε το ζευγάρι που αποζημιώθηκε με 2 δισ. ευρώ από την Bayer. Η Γαλλία έχει απαγορεύσει τη χρήση του Roundup και άλλα ευρωπαϊκά έθνη λέγεται ότι εξετάζουν τις δικές τους απαγορεύσεις για το ζιζανιοκτόνο. Έχετε διαβάσει και αυτό; Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!

Κίνδυνος - θάνατος: Μην ξαναγεμίσεις ποτέ πλαστικό μπουκαλάκι νερό!

Μην ξαναγεμίσεις ποτέ πλαστικό μπουκαλάκι νερό! Κίνδυνος - θάνατος!

Λίγο που οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας αναγκάζουν να πίνουμε συνέχεια νερό, λίγο που η τσέπη μας δεν μας επιτρέπει να αγοράζουμε 4-5 μπουκαλάκια νερό από το περίπτερο σε καθημερινή βάση, όλοι ξαναγεμίζουμε κάποιες φορές το άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού. Το ήξερες όμως ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη υγειά, με τις γυναίκες να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μίας χρήσεως, κοινώς δεν έχουν φτιαχτεί για να γεμίζουν ξανά και ξανά, με τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κάποια από αυτά μπουκάλια μπορεί να περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA) -μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους και μπορεί να διαταράξει ορισμένες ορμόνες. Μάλιστα, η κορυφαία Βρετανή διατροφολόγος Dr. Marilyn Glenville που ειδικεύεται στην γυναικεία υγεία, ανέφερε στο site Good Housekeeping ότι μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού.

Βέβαια, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το πώς επηρεάζει η δισφαινόλη Α (BPA) τους ανθρώπους και πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να μιμείται τις ορμόνες και να παρεμβαίνει στο ενδοκρινικό σύστημα των αδένων το οποίο απελευθερώνει ορμόνες στο σώμα. Όπως προτείνουν δε, είναι αναγκαία η περαιτέρω έρευνα. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της χρήσης της, ισχυρίζονται ότι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί τα παραπάνω να επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες, όμως το ξαναγέμισμα των πλαστικών μπουκαλιών νερού κρύβει και άλλους κινδύνους, που επηρεάζουν όλους. Ο λόγος για τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο μπουκάλι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού site Treadmill Reviews, σε εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε μπουκάλια νερού που είχαν χρησιμοποιηθεί για μία εβδομάδα από αθλητές, διαπιστώθηκε ότι ο μέγιστος αριθμός βακτηρίων ξεπέρασε τις 900.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο. Κι αν αυτό από μόνο του δεν σου λέει τίποτα, να ξέρεις ότι στο καπάκι της τουαλέτας σου υπάρχουν λιγότερα βακτήρια! Ανησυχητικό είναι επίσης και το γεγονός, ότι 60% των μικροβίων που βρήκαν, μπορούν να σε αρρωστήσουν.