Δεν φαντάζεστε πως είναι το συκώτι ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ! (Βίντεο)

Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

Δεν φαντάζεστε πως είναι το συκώτι ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ! (Βίντεο)

Ξέρατε πως γίνεται το συκώτι σας ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ; Τι συνέπειες έχει στην υγεία;

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση αλκοόλ στην υγεία μας και το σώμα μας.

Πρόσφατα στο Youtube δημοσιεύθηκε ένα βίντεο από την εκπομπή Lifechangers, όπου ο Dr. Drew Pinsky προειδοποιεί τους τηλεθεατές για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο συκώτι μας.

Συγκρίνει ένα υγιές συκώτι με ένα που πάσχει από κίρρωση. Το πρώτο είναι λείο και έχει ένα ομοιόμορφο κοκκινωπό καφέ χρώμα, ενώ το δεύτερο είναι ανομοιόμορφο, γκρι και γεμάτο φθορές.

Ανατρεπτική έρευνα: Το κάπνισμα και το αλκοόλ φέρνουν... μακροζωία!

Μία ανατρεπτική έρευνα για τη μακροζωία έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς το κάπνισμα και το αλκοόλ φαίνεται να επιδρούν θετικά!

Σύμφωνα με πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα, το πραγματικό μυστικό που κρύβεται πίσω από τη μακροζωία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ξεχάστε τη σωστή διατροφή, τη χρήση βιολογικών προϊόντων και τις πολλές ώρες ύπνου. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν τελικά ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου αλλού!

Ποιο είναι αυτό το μυστικό που φέρνει την ανατροπή και θα σας κάνει να σβήσετε τουλάχιστον 90 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων σας; Ενα «κοκτέιλ» από πλούσιο σε καφεΐνη καφέ, αρκετό αλκοόλ και λίγα κιλά παραπάνω… κοινώς αφήστε τον υγιεινό τρόπο ζωής κατά μέρος, γιατί όπως φαίνεται οι κακές συνήθειες είναι αυτές που θα μας χαρίσουν πολλά ακόμη χρόνια ζωής.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι οποίοι διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, εξηγούν: «Οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ ή καφέ, ζουν περισσότερο από αυτούς που αποφεύγουν την κατανάλωσή τους». Οι ερευνητές επίσης υπογραμμίζουν ότι και «οι υπέρβαροι άνω των 70 ζουν συνήθως περισσότερο από τους κανονικούς σε βάρος ανθρώπους ή τους λιποβαρείς».

Το δεδομένα όμως δεν προέκυψαν μόλις σήμερα. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα γύρω στο 2003. Τότε λοιπόν, οι... ειδικοί ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα με τίτλο Study 90+, όπου μελέτησαν 1.600 ηλικιωμένους άνω των 90 ετών, προκειμένου να εντοπίσουν τις συνήθειες που κρύβονται πίσω από τη μακροζωία. «Καθώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα 90 χρόνια ζωής, η αξιοσημείωτη αύξηση του χρόνου ζωής αποτελεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία για την προώθηση της ποιότητας καθώς και της ποσότητας της ζωής».

Πιο απλά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν αρκετά ώστε να γιορτάσουν τα 90ά τους γενέθλια αλλά κανείς δεν γνώριζε από πού προέρχεται αυτή η αύξηση της μακροζωίας επί της ουσίας. Για να ρίξουν φως στην υπόθεση, οι ερευνητές έκαναν στους συμμετέχοντες νευρολογικές, νευροψυχολογικές, γνωστικές και γενικές εξετάσεις υγείας, κάθε έξι μήνες, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη διατροφή τους, τις καθημερινές δραστηριότητες, το ιατρικό ιστορικό και τα φάρμακά τους. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσοι έπιναν μέτριες ποσότητες καφέ και αλκοόλ ζούσαν περισσότερο από όσους δεν έπιναν και εκείνοι που ήταν υπέρβαροι άνω των 70, ζούσαν περισσότερο από τους κανονικούς ή τους λιποβαρείς. Ολα τα παραπάνω φυσικά σε ένα λογικό πλαίσιο, χωρίς μεγάλες υπερβολές και πάντα υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού καθώς δεν αντιδρούν το ίδιο οι οργανισμοί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε ένα ακόμα φλιτζάνι καφέ ή ένα σφηνάκι παραπάνω κατά τη βραδινή σας έξοδο, μην το πολυσκεφτείτε: Καταναλώστε υπεύθυνα, για το καλό της ζωής σας…

ΠΗΓΗ: TV24