Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Με αυτές τις 5 τροφές θα κοιμηθείς πιο εύκολα!

Για να κοιμάσαι σαν πουλάκι...

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Με αυτές τις 5 τροφές θα κοιμηθείς πιο εύκολα!

Πέφτεις το βράδυ να κοιμηθείς αλλά δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα; Εμείς έχουμε την λύση! Με αυτές τις 5 τροφές θα κοιμηθείς πιο εύκολα!

Για να κάνεις ύπνο σαν πουλάκι ακολούθησε τις οδηγίες μας.

Ο ύπνος δεν είναι εύκολος για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βασανιστικό από το να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι, βλέποντας την ώρα να περνάει και τις ώρες ύπνου σου να μειώνονται. Και φυσικά, ο κακός ή ο λίγος ύπνος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας τον οργανισμό ευάλωτο.

Υπάρχουν κάποιες τροφές λοιπόν που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα, παραμένοντας σε φυσικές λύσεις. 5 από αυτές είναι οι παρακάτω:

Βύσσινο

Τα βύσσινα περιέχουν υψηλή ποσότητα μελατονίνης, μια ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλο του ύπνου. Έρευνα έδειξε πως όσοι καταναλώνουν το χυμό του βύσσινου, κάνουν καλύτερο ύπνο που είναι ξεκάθαρα πιο αναζωογονητικός.

Αμύγδαλα

Περίπου 28 γραμμάρια αμύγδαλα ισοδυναμούν με το 25% του μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνει μια γυναίκα ημερησίως. Το 80% των ανθρώπων δεν προσλαμβάνει όσο μαγνήσιο χρειάζεται στην δίαιτά του. Και όπως έδειξαν έρευνες, το χαμηλό μαγνήσιο στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ύπνου. Κι αυτό γιατί το μαγνήσιο χαλαρώνει τον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει πιο ευκολά τον ύπνο.

Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε υδρογονάνθρακες και μαγνήσιο. Η κατανάλωσή του, πρωί και βράδυ, μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, ποσοτικά και ποιοτικά.

Σμέουρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν πολλές φυτικές ίνες. Κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμα και στο ύπνο. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 25 με 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα και τα σμέουρα είναι μια πλούσια πηγή. Αν αυξήσουμε τις φυτικές ίνες, σίγουρα ο ύπνος θα γίνει καλύτερος.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γνωστό πως βοηθάει στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Και τα μικρόβια του εντέρου, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον καλό ύπνο, με το στρες και την διάθεση. Η καλύτερη πηγή καλών βακτηρίων για το έντερο είναι το γιαούρτι, μια προβιοτική τροφή, που αν καταναλώνεται 3 με 4 φορές την εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω.

Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 5 ΤΡΟΠΟΙ για να κοιμάσαι πιο εύκολα!

Aν δεν ανήκεις στην εκνευριστικά αξιοζήλευτη κατηγορία εκείνων που τους παίρνει ο ύπνος με το που πέσουν στον κρεβάτι, τον καναπέ ή την ξαπλώστρα, οι παρακάτω τρόποι μπορεί να σε κάνουν να δεις διαφορά χωρίς να καταφύγεις στα χάπια.

Σωστές σκέψεις. Μη σκέφτεσαι ποτέ (μα ποτέ) ότι πρέπει να κοιμηθείς. Η σκέψη θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί γι” αυτό, σκέψου μια θάλασσα που κυματίζει, το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό, το επόμενο επεισόδιο του Game of Thrones ή τέλος πάντων κάτι που θα σου φτιάξει το κέφι. Επίσης κάποιοι μετράνε προβατάκια. Αν έχεις κουράγιο, ξεκίνα.

Μουσική. Ένα απαλό τραγούδι είναι ως γνωστόν το καλύτερο εργαλείο για τον ύπνο – εξ ου και ο όρος «νανούρισμα». Ακούγοντας τους στίχους, τη φωνή και τη μελωδία, αποφορτίζεις τον εγκέφαλό σου από κάθε σκέψη που σε βασανίζει και χαλαρώνεις. Φρόντισε μόνο να επιλέξεις τα σωστά κομμάτια, γιατί αν μπουν τίποτα Metallica στην playlist θα ξυπνήσεις μες τη μαύρη νύχτα ιδρωμένος και ανήσυχος.

Γάλα. Ένα ζεστό γάλα, τους χειμερινούς τουλάχιστον μήνες που αντέχουμε να πίνουμε ζεστά, βοηθάει τον οργανισμό μας να ηρεμήσει και φέρνει ισορροπία στο στομάχι μας. Μια γλυκιά ζάλη που οδηγεί σε νύστα φέρνει επίσης το κρασί – αλλά αν σου γίνει συνήθεια να πίνεις κρασί κάθε βράδυ, θα λύσεις το πρόβλημα του ύπνου και θα δημιουργήσεις άλλα…

Ντους. Το ντους με χλιαρό νερό και σε βραδινή ώρα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι, ηρεμεί τα νεύρα, παίρνει από πάνω σου όλο τον ιδρώτα της ημέρας και σε κάνει να νιώθεις ελαφρύτερη και πολεμάει την υπερένταση.

Σεξ. Ένα από τα πολλά καλά που προσφέρει στον οργανισμό σου είναι και αυτή η γλυκιά εξάντληση που αισθάνεσαι αμέσως μετά την πράξη. Το χαζό κλισέ σε θέλει να κάνεις τσιγάρο για να συνδυάσεις τις απολαύσεις (κάτι που μακροπρόθεσμα μειώνει την απόδοσή σου), όμως όταν η καρδιά επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, μπορείς απλά να κλείσεις τα φώτα, να αγκαλιάσεις τον σύντροφό σου και να κοιμηθείς τον ύπνο του δικαίου.