Μεγάλη προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν; Υπάρχει κίνδυνος να...

Στο τσόφλι των αυγών υπάρχει...

Μεγάλη προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν; Υπάρχει κίνδυνος να...

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Εσείς ξέρετε γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν; Υπάρχει κίνδυνος να...

Πολλά από τα τρόφιμα που επιλέγουμε να φάμε, ειδικά φρούτα και λαχανικά, πρέπει να πλένονται προτού καταναλωθούν. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλα τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία. Τα αυγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.

Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυγά...

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αυγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αυγό με το νερό. Με αυτό τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Επίσης, στο τσόφλι των αυγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αυγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται.

Για αυτό, πάρτε τα αυγά από την αυγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε.

Μεγάλη προσοχή! Αυτές οι τροφές εκρήγνυνται όταν μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων!

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτές τις τροφές αν τις βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν!

Βαριέσαι να σοτάρεις τα λαχανικά για την ομελέτα σου και είπες να τα βάλεις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πού είναι το κακό; Κι όμως μπορεί άθελά σου να ξεκινήσεις μια μίνι φωτιά/έκρηξη μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων!

Ποιες τροφές δεν είναι ασφαλές να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων:
-Ωμές πατάτες (εκτός εάν τις έχεις τρυπήσει προηγουμένως)
-Αβγά με το τσόφλι
-Ντομάτες
-Λεμόνια
-Μοσχολέμονα
-Κολοκύθα
-Μελιτζάνα
-Σταφύλια

Οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν σπίθες:
-Λαχανίδα
-Πιπεριές
-Κρεμμύδι
-Καρότα
-Φασολάκια
-Σπανάκι

Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων, μικρές «εκρήξεις» μπορεί να προκαλέσουν τροφές, που περιέχουν υψηλές ποσότητες μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του μαγνησίου και του σεληνίου. Συνήθως οι τροφές που εκρήγνυνται είναι στρογγυλές και έχουν φλούδα. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει πως αυτό συμβαίνει γιατί το εσωτερικό θερμαίνεται πρώτα, προκαλώντας συσσώρευση ατμού. Έτσι στη συνέχεια, η τροφή μπορεί να «εκραγεί». Καλό θα ήταν επίσης να προσέξεις και τα σκεύη, τα οποία βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς πολλά, όπως τα αλουμινένια, δεν είναι ασφαλή.