Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!

Μεγάλη προσοχή! Αν τα έχετε, πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί εκτάκτως αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo τα οποία περιέχουν ουσίες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση των προϊόντων, διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

Πρόκειται για ένα ποτήρι με ίνες από μπαμπού 450 ml (IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-004M) και ένα πιάτο με ίνες από μπαμπού 23cm (IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-006F). Θυμάστε και το επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο που είχε ανακληθεί;

Δείτε φωτογραφίες:

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!

Σας ενδιαφέρει! Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για την φέτα!

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΦΕΤ για την φέτα με ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσετε γιατί σας ενδιαφέρει.

Ο ΕΦΕΤ θυμίζει ότι η «ΦΕΤΑ» είναι πλέον κατοχυρωμένη ως ένα «εθνικό διατροφικό ελληνικό προϊόν», ένας διατροφικός θησαυρός με αναγνωρισμένη παγκοσμίως τη θρεπτική της αξία. Ως παρόμοιος θησαυρός, οφείλει να τύχει της ανάλογης προστασίας, υποστήριξης και προβολής από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης, τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τέλος από τις Αρχές και την πολιτεία. Ο ΕΦΕΤ, επίσης, θυμίζει ότι η «ΦΕΤΑ» αναγνωρίζεται πάντα ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), φέρει υποχρεωτικά τη σήμανση πιστοποίησης του Οργανισμού ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και πρόκειται για το τυρί άλμης που παράγεται παραδοσιακά μόνο στην Ελλάδα, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με, έως το πολύ 30% γίδινο, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και μόνο.

Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει ότι οι καταναλωτές έχουν μεγάλη δύναμη μέσω των επιλογών τους, τις οποίες πρέπει να υποστηρίζουν σθεναρά, προκειμένου να τις διασφαλίζουν. Ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά προϊόντα, όπως η «ΦΕΤΑ», το ελαιόλαδο, το μέλι κλπ, τα οποία, λόγω υψηλού κέρδους, προκαλούν διαρκώς φαινόμενα και δυσλειτουργίες νοθείας και παραπλάνησης.

ΕΦΕΤ: Απειλεί με κλείσιμο την θρυλική αγορά «Καπάνι» της Θεσσαλονίκης!

Με λουκέτο απειλεί την θρυλική αγορά «Καπάνι» στην Θεσσαλονίκη, ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Πολυχρόνης Πολυχρονίου έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους καταστηματάρχες της αγοράς Βλάλη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πολυχρονίου σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε προς τους καταστηματάρχες ότι εάν μετά τις εκλογές η αγορά του Καπανίου δεν ανασυσταθεί τότε θα κλείσει.

«Λίγες μέρες πριν την εορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης «ΚΑΠΑΝΙ» λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Πολυχρονίου.

Όπως επισήμανε σύμφωνα με το voria.gr, «σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο ΚΑΠΑΝΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα σημείωσε ότι ο ΕΦΕΤ θα το πράξει αυτό ευθύς αμέσως εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, εξασφαλιστεί με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στον χώρο.

Αναλυτικά τι ζητάει ο ΕΦΕΤ:
– Την ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού.

– Την αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα.

– Την επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής.

– Τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα.

– Την ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ.

– Την κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων.

– Την προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των «ορθών πρακτικών» όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ).

– Τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού.

– Την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου.

– Και ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

«Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ», σημείωσε ο κ. Πολυχρονίου.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ΚΑΠΑΝΙ, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές Αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΑΠΑΝΙ να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».

TAGS