Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δες τι μπορείς να κολλήσεις αν δεν πλένεις τα σεντόνια σου μια φορά την εβδομάδα!

Απίστευτο!

σεντόνια
HEALTH NEWS 19.06.2019 12:16

Απίστευτο! Δες τι μπορείς να κολλήσεις αν δεν πλένεις τα σεντόνια σου μια φορά την εβδομάδα!

Το κρεβάτι μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων εξαιτίας πολλών παραγόντων.

Όπως για παράδειγμα από το αν φοράτε τις πιτζάμες σας ή τα ρούχα όταν ξαπλώνετε σε αυτό. Από το πόσο καθαροί είστε οι ίδιοι, από το αν κοιμάται επάνω του το κατοικίδιο σας.

Το ανθρώπινο σώμα φέρει πάνω του πολλά είδη βακτηριδίων και μυκήτων. Και το κρεβάτι αποτελεί εξαιρετικό μέρος, για να αναπαραχθούν αυτά. Ειδικά εξαιτίας της υγρασίας που συσσωρεύεται επάνω του κατά τον ύπνο, είτε λόγω του ιδρώτα είτε λόγω του σάλιου.

Ένα από τα βακτήρια που μπορούν να αναπτυχθούν επάνω στα σεντόνια είναι ο σταφυλόκοκκος. Που βρίσκεται στο ανθρώπινο δέρμα. Αν αυτός εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα, θα προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος και του κατώτερου αναπνευστικού. Βακτηριαιμία και άλλες λοιμώξεις όπως του ουροποιητικού.

Επίσης, αν εσείς ή ο σύντροφος σας έχετε το «πόδι του αθλητή», δηλαδή τη μυκητιασική λοίμωξη όπως ο λειχήνας. Είναι πιθανό να παραμονεύει και στο κρεβάτι σας. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να το θεραπεύσετε, θα πρέπει να θυμόσαστε πάντοτε που άφησε το σημάδι του – ακόμα και στο χαλί – και να καθαρίζετε το σημείο. Πλύνετε τα σεντόνια σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Για να καταπολεμήσετε το μύκητα, διαφορετικά αυτός θα παραμείνει και στο πλυντήριο. Και θα μεταδοθεί στις επόμενες πλύσεις. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η κάντιντα άλμπικανς. Που μπορεί να μείνει στα σεντόνια σας.

Επιπλέον, ένα κρυολόγημα αποτελεί σοβαρό λόγο για να ανανεώσετε τα κλινοσκεπάσματα σας πιο συχνά. Προκειμένου να προστατεύσετε και τον άνθρωπο που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι.

Για να διατηρήσετε το κρεβάτι πεντακάθαρο και ασφαλές και να το απαλλάξετε από μικρόβια:

Διώξτε τη σκόνη από παντού. Σκουπίστε όλο το χώρο γύρω και κάτω από αυτό.

Προτιμήστε το στεγνό καθάρισμα των μαξιλαριών.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά τόσο για το στρώμα, όσο και για τα μαξιλάρια σας.

Ψεκάστε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα με απολυμαντικό σπρέι.

Πλύνετε όλα τα είδη του κρεβατιού στο πλυντήριο. Βάζοντας τα σε πρόγραμμα με θερμοκρασία άνω των 60 βαθμών.

Ανανεώστε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες κάθε δύο εβδομάδες το πολύ.

Μην ξεχνάτε να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας, πριν τον ύπνο, ή ιδανικά, να κάνετε μπάνιο.

Βάλτε τις πιτζάμες για πλύσιμο ανά τρεις ημέρες.

Μάθε τι σου συμβαίνει αν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι!

Σίγουρα δεν το γνωρίζεις αυτό! Μάθε τώρα τι σου συμβαίνει όταν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι!

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν το πρωί τον καφέ τους χωρίς να έχουν φάει τίποτα, πράγμα το οποίο δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι ή αντικαθιστώντας το πρωινό μόνο με καφέ, στερείτε από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί με αυτό τον τρόπο να πάρετε προσωρινά την ενέργεια που θέλετε, αυτή όμως θα εξαφανιστεί απότομα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση του καφέ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ο καφές δεν περιέχει θερμίδες, πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν το σώμα να επιτελέσει τις λειτουργίες του.

Επιπλέον, αν πίνετε μόνο καφέ για πρωινό, ίσως παρατηρήσετε ότι είστε οξύθυμοι στη μέση της ημέρας. Πράγμα πολύ λογικό, αφού το σώμα σας δεν έχει λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να κρατήσει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε προσπαθήστε να φάτε κάτι ώστε να κρατάτε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα.

Επιπλέον, μια άλλη σημαντική επίπτωση του να πίνει κανείς καφέ με άδειο στομάχι είναι η αύξηση των πιθανοτήτων να πάρει βάρος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει το κορυφαίο προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Τεράστια προσοχή: Αν παρατηρήσετε αυτό το χρώμα στα κόπρανά σας τότε έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share