Υποφέρεις από αιμορροΐδες; Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Πες αντίο στον πόνο!

Υποφέρεις από αιμορροΐδες; Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Αν υποφέρεις από αιμορροΐδες σου δίνουμε εύκολους και φυσικούς τρόπος για να ανακουφιστείς. Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Οι αιμορροΐδες αποτελούν πηγή προβλημάτων για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι απαραίτητες γιατί συμβάλλουν στον έλεγχο του εξόδου των κοπράνων κατά την αφόδευση.

Όταν προκαλούν συμπτώματα (πρήξιμο, πόνο, φαγούρα, αιμορραγία), τότε χρησιμοποιούμε τον όρο “αιμορροΐδοπάθεια”, επισημαίνει ο Αλέξανδρος Φραγκουλίδης, γαστρεντερολόγος.

Οι παράγοντες που φαίνεται να προδιαθέτουν και να αυξάνουν τον κίνδυνο είναι: δυσκοιλιότητα, καθιστική ζωή, παχυσαρκία, βαριά εργασία που συντελεί στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, ορθοστασία, εγκυμοσύνη/ τοκετός, ελλιπής υγιεινή της πρωκτικής περιοχής. Μάθε πώς μπορείς να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

1. Υδροθεραπεία
Το χλιαρό νερό θα σου φανεί ιδαίτερα καταπραϋντικό. Κάνε αρκετά χλιαρά μπάνια για 10 λεπτά για να χαλαρώσουν οι μύες του πυελικού εδάφους. Απόφευγε το πλύσιμο με κρύο ή καυτό νερό.

2. Φάε περισσότερες φυτικές ίνες
Εάν έχεις δυσκοιλιότητα, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερα φρούτα, δημητριακά, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως. Μην ξεχνάς μαζί με τις φυτικές ίνες να πίνεις πολύ νερό: μαλακώνει τα κόπρανα διευκολύνοντας την αποβολή τους και έτσι μειώνεται η πίεση και το σφίξιμο.

3. Ασκήσου ήπια
Η ήπια άσκηση προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει την κυκλοφορία. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του βάρους, αφού τα περιττά κιλά προκαλούν υπερβολική πίεση στο κάτω μέρος του σώματος. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμβηση είναι ιδανικά. Απόφυγε την ποδηλασία και την άσκηση με βάρη.

4. Προσοχή στην εγκυμοσύνη
Οι αιμορροΐδοπάθεια είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και συνήθως προκύπτουν μετά τον τοκετό. Ένα τρικ που θα σε ανακουφίσει: κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ξάπλωνε πλάγια προς τα αριστερά προκειμένου να μην πιέζεις με τη στάση του σώματός σου τις φλέβες που διαπερνούν τις αιμορροϊδες, επιβαρύνοντας το πρόβλημα.

5. Μην ξεχνάς
Απόφευγε να φοράς στενά παντελόνια, στενά εσώρουχα και να αναστέλλεις την ανάγκη για κένωση.

Εσύ το ήξερες; Αυτές είναι οι σπιτικές θεραπείες για αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες αποτελούν, δυστυχώς, μια πολύ διαδεδομένη κατάσταση μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αποτελούν ταμπού που κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι φοβούνται να αναζητήσουν μια πιο αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής, της χαμηλής σωματικής δραστηριότητας, του fast food και της καθιστικής ζωής.

Οι αιμορροΐδες έχουν διαφορετική αιτιολογία εμφάνισης και για την πρόληψή τους είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να πίνει πολύ τακτικά υγρά, να καταναλώνει επίσης υγρά τροφή και να προσέχει ιδιαίτερα την υγιεινή του.

Οι άνθρωποι αναζητούν συχνά μια λύση ενάντια στις αιμορροΐδες στην εναλλακτική ιατρική. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις καταπολεμήσετε.

Το τσάι χαμομηλιού και το ζεστό μπάνιο είναι μια πολύ καλή λύση κατά των αιμορροΐδων. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, προσθέτοντας στο νερό τσάι χαμομηλιού και μείνετε μέσα στο νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλοιφή χαμομηλιού στις αιμορροΐδες. Το χαμομήλι είναι καλό, διότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνει τον ερεθισμένο ιστό και μειώνει την ερυθρότητα.

Η δεύτερη αποτελεσματική φυσική θεραπεία είναι να αναμείξετε κρέμα καλέντουλα που είναι ιδανική για τους ερεθισμούς του δέρματος, μαζί με μέλι σε ίσες ποσότητες και να εφαρμόσετε το μείγμα απευθείας στις αιμορροΐδες. Αφήστε το μείγμα να δράσει και θα δείτε σχεδόν άμεσα τα καταπραϋντικά αποτελέσματα.