Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει 31 καλλυντικά από την αγορά!

Αν υπάρχουν στο νεσεσέρ σας πετάξτε τα αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει 31 καλλυντικά από την αγορά!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΟΦ! Αποσύρει 31 καλλυντικά από την αγορά!

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΟΦ, γνωστοποιείται η απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά τριάντα ένα (31) καλλυντικών προϊόντων, τα οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά στον πίνακα παρακάτω.

Με βάση τις κοινοποιήσεις με αριθμό αναφοράς 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31, 33/ 2018, αποφασίστηκε, λοιπόν, από τον Οργανισμό η άμεση ανάκληση ορισμένων καλλυντικών για λόγους ποιότητας και παρουσίασης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, θα πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δες ΕΔΩ τα προϊόντα που αποσύρονται, με βάση την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται ιατρικό προϊόν για παιδιά!

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ! Ανακαλείται ιατρικό προϊόν για παιδιά!

Μεγάλη προσοχή! Αν τα έχετε στο σπίτι σας πετάξτε τα τώρα αμέσως!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του οργανισμού:

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας, 012018 (ημ. ληξ.: 2023-01) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «παιδικοί ουροσυλλέκτες, Pedriatric urine Collector, 100 mL». Στην ανακαλούμενη παρτίδα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς την στειρότητα.

Η εταιρεία Cosmomed Α.Ε. η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση της παρτίδας του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να την αποσύρει.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του Οργανισμού, εφόσον ζητηθούν.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον προϊόν για την τριχόπτωση!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, ο οποίος και ανακαλεί άρον άρον προϊόν για την τριχόπτωση που κυκλοφορεί στην αγορά...

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι πρόκειται για το σπρέι για την τριχόπτωση Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL “HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH ”, σε συσκευασία τριών φιαλών σε σπρέι, με περιεχόμενο 60 g/φιάλη” το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά με σκοπό την θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες. Έχετε διαβάσει και αυτό; Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί τα πιο αγαπημένα μωρομάντηλα!

Το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον Οργανισμό, ενώ επιπλέον στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον προϊόν για την τριχόπτωση!
Ο ΕΟΦ "εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ".

Επισημαίνεται, επίσης, ότι "η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή".

TAGS