Τα θετικά και τα αρνητικά που έχει το σπέρμα, για το πρόσωπο μιας γυναίκας. Πόσο καλό κάνει τελικά;

Κορίτσια μεγάλη προσοχή! Σίγουρα δεν το γνωρίζετε αυτό!

Τα θετικά και τα αρνητικά που έχει το σπέρμα, για το πρόσωπο μιας γυναίκας. Πόσο καλό κάνει τελικά;

Κορίτσια μεγάλη προσοχή!Αυτά είναι τα θετικά και τα αρνητικά που έχει το σπέρμα για το πρόσωπο μιας γυναίκας! Πόσο καλό κάνει τελικά;

Σημαντικές πληροφορίες πριν πέσετε με τα μούτρα «κυριολεκτικά» στο κόσμο του σπέρματος…
Υπάρχουν άπειρα φυσικά, DIY κόλπα σε ότι αφορά την απόκτηση ενός λαμπερού δέρματος που η λάμψη του θα φαίνεται ακόμα και από το διάστημα.

Ένα από αυτά που ίσως έχετε ή και δεν έχετε ακούσει ποτέ, αφορά την χρήση σπέρματος, το οποίο περιλαμβάνει το τρίψιμο του στο πρόσωπο στο όνομα ενός υπέροχου δέρματος που δεν γερνάει ποτέ και σε κάνει να μοιάζει σαν 22χρovη.

Αν αυτό σας ακούγεται κάπως περίεργο, είναι επειδή είναι. Ο Dr. Will Kirby, ένας διάσημος δερματολόγος από το Λος Άντζελες, είναι εδώ για να ξεκαθαρίσει όλους τους μύθους που κάποιος (βήχας * άνδρες ) έχει εξαπλώσει για το αποτέλεσμα του σπέρματος στο δέρμα σας.

Δείτε όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχει πρωτεΐνη στο σπέρμα, το οποίο είναι καλό για σας (#πλεονεκτήματα), αλλά όχι αρκετή για να κάνει πραγματική διαφορά. Είναι αλήθεια ότι η πρωτεΐνη κάνει καλό στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας. Είναι επίσης αλήθεια ότι το σπέρμα περιέχει πρωτεΐνη. Αυτό που δεν είναι αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη για να προσφέρει οφέλη για το δέρμα σας σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε στο παρελθόν ο πρώην συντάκτης του Cosmopolitan Helen Gurley Brown, όταν επαινούσε την χρήση σπέρματος στο πρόσωπο. Ο Dr. Will Kirby είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η τοπική εφαρμογή πρωτεΐνης στο δέρμα σας θα έκανε γενικότερα καλό, ούτως ή άλλως.

Δεν υπάρχει τίποτα στο σπέρμα που έχει οφέλη για το δέρμα σας. Εάν το να «τελειώσει» κάποιος στο πρόσωπό σας, είναι κάτι που σας αρέσει ,αυτό είναι υπέροχο και ωραίο. Αλλά αν το παίρνετε μόνο στο ντους μαζί σας επειδή νομίζετε ότι είναι καλό για σας, ξανασκεφτείτε το. «Δεν υπάρχει τίποτα στο σπέρμα που έχει αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα σας», λέει ο Dr. Kirby. «Όποιος διαφωνεί είναι είτε λάθος ενημερωμένος ή σκόπιμα παραπλανητικός. Ή είναι απλώς βλάκας. «

Υπάρχουν όντως κρέμες για το πρόσωπο που περιέχουν σπέρμα, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι αηδίες. Ορισμένες τρομακτικές γωνιές στην μπλογκόσφαιρα της ομορφιάς το έχουν τραβήξει πολύ μακρυά στην δημιουργία διάφορων σκευασμάτων για το πρόσωπο με βάση το σπέρμα. Αλλά επειδή κάτι υπάρχει ως ένα DIY video αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνεις. «Πόσο μάλλον για το σπέρμα από μόνο του, άλλο τόσο και για τις κρέμες προσώπου με σπέρμα, όλα είναι ένας μύθος και τα συγκεκριμένα φαίνεται να υπάρχουν και σε άφθονες ποσότητες,» αναφέρει ο Dr. Kirby.

Ναι, μπορεί να είστε αλλεργικές στο σπέρμα. Έτσι αντί να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που γεννηθήκατε, το να γεμίσετε το πρόσωπο σας με σπέρμα, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να ερεθίσει και να ξηράνει το δέρμα σας. » «Υπήρξαν πολλές αναφορές σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο ανέπτυξε αλλεργία σε μία ή σε περισσότερες πρωτεΐνες του σπέρματος, που οδήγησαν σε αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, που εκδηλώνεται με προσωρινή ερυθρότητα και ήπιο οίδημα στο δέρμα όπου εφαρμόζεται», ανέφερε ο Kirby. Η κατάσταση ονομάζεται «ανθρώπινη σπερματική υπερευαισθησία σε πρωτεΐνες πλάσματος», και είναι κάτι πέρα για πέρα αληθινό.

Ακόμη κι αν είναι μόνο στο πρόσωπο σας, το σπέρμα μπορεί να σας μεταδώσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Όπως τα χλαμμύδια που δεν μεταδίδονται μόνο με την επαφή. «Πολλοί άνθρωποι – ακόμη και όντας μονογαμικοί – έχουν διαγνωσθεί με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις που μπορούν να εξαπλωθούν στις βλεννώδεις μεμβράνες, τα χείλη, τα ρουθούνια και τα μάτια σας μέσω της τοπικής εφαρμογής της αντρικής εκσπερμάτωσης, και αυτό το τονίζουμε για όλους όσους αναζητούν μια αισθητική βελτίωση.» αναφέρει ο Dr. Kirby. Εννοείται ότι το απαλό, και λείο δέρμα είναι κάτι το επιθυμητό, αλλά πιθανόν να μην αξίζει και αυτό το ρίσκο των επιπλοκών που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα ότι υπάρχουν, όπως για παράδειγμα, τα χλαμύδια στα μάτια. Δεν συμφωνείτε;

Κολπίτιδα: Το συχνότερο πρόβλημα των γυναικών! Τι είναι και πως την καταλαβαίνουμε!

Oι κολπικές διαταραχές (κολπίτιδες) αποτελούν σήμερα το συχνότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και είναι η συνηθέστερη αιτία που μια γυναίκα θα επισκεφθεί τον γυναικολόγο της.

Με τον όρο κολπίτιδα εννοούμε τη φλεγμονή του κόλπου. Η κολπίτιδα συνήθως εκδηλώνεται με την ύπαρξη κνησμού και αυξημένων υγρών από τον κόλπο, τα οποία ορισμένες φορές είναι δύσοσμα.

Η κολπίτιδα, αν και στην πρώτη ματιά φαίνεται κάτι απλό, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της φυσιολογίας του κόλπου και στην πολυπλοκότητα των λεπτών ισορροπιών πάνω στις οποίες στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία του. Ο κόλπος υπό κανονικές συνθήκες αποικίζεται από έναν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως γαλακτοβάκιλλοι και αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα. Πρόκειται δηλαδή για μικροοργανισμούς οι οποίοι πρέπει να υπάρχουν στον κόλπο. Η παρουσία αυτών των μικροοργανισμών είναι επιθυμητή γιατί χάρη σε ουσίες που παράγουν διατηρούν το pH του κόλπου σε επιθυμητές τιμές και εμποδίζουν την ανάπτυξη κάποιων άλλων μικροοργανισμών, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στον κόλπο (παθογόνοι μικροοργανισμοί). Στην περίπτωση της κολπίτιδας λοιπόν αναπτύσσονται κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε βάρος της φυσιολογικής χλωρίδας, διαταράσσοντας έτσι την ισορροπία του pH και αυτό κλινικά εκδηλώνεται με τη μορφή κνησμού και υγρών στο κόλπο. Η γυναίκα που θα εκδηλώσει αυτά τα συμπτώματα πρέπει να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της. Οι φλεγμονές (μολύνσεις) των γυναικείων γεννητικών οργάνων εμφανίζονται με αυξημένη συχνότητα το καλοκαίρι και μπορεί να παρουσιαστούν στο αιδοίο (την εξωτερική περιοχή γύρω από την είσοδο του κόλπου), στον κόλπο (κολπίτιδες) και τον τράχηλο της μήτρας, στο ενδομήτριο και στις σάλπιγγες. Προκαλούνται από μικροοργανισμούς όπως μύκητες και τριχομονάδες (που είναι οι πιο συνηθισμένοι), χλαμύδια, μυκόπλασμα κ.ά., από μικρόβια (αερόβια και αναερόβια) καθώς και από ιούς όπως αυτοί που προκαλούν τον έρπητα των γεννητικών οργάνων (ιός HSV) και τα κονδυλώματα (ιός HPV). Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ορισμένοι τύποι του ιού HPV ενοχοποιούνται για δυσπλασίες (προκαρκινικές αλλοιώσεις) και καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας και το αιδοίο.

Υπάρχουν αρκετά γυναικολογικά προβλήματα ακόμη, για αυτό αν έχει πόνο κατά την ερωτική επαφή, σου δίνουμε την απάντηση στο τι πρέπει να κάνεις.

Το ενδεχόμενο να έχετε κάποια φλεγμονή του γεννητικού συστήματος πρέπει να σας απασχολήσει και να επισκεφτείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας αν παρατηρήσετε αυξημένη έκκριση κολπικών υγρών, τσούξιμο, φαγούρα λίγο ή πολύ έντονη, ερυθρότητα, οίδημα, πόνο κυρίως κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρευνία) αλλά και στο υπογάστριο, αν η φλεγμονή είναι στο ενδομήτριο ή τις σάλπιγγες. Οι μύκητες (μυκητιασική αιδοιοκολπίτιδα) δημιουργούν έντονο κνησμό (φαγούρα) στον κόλπο και στο αιδοίο, αυξημένη ποσότητα λευκών κολπικών υγρών που έχουν τυρώδη μορφή, είναι άοσμα και παχύρρευστα καθώς και δυσκολία κατά την ούρηση ή έντονη δυσπαρευνία. Οι τριχομονάδες χαρακτηρίζονται από αραιά υγρά, κιτρινοπράσινα και δύσοσμα, ενώ η μόλυνση από το βακτήριο του αιμόφιλου από παχύρρευστες δύσοσμες εκκρίσεις. Το μυκόπλασμα και τα χλαμύδια συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά επηρεάζουν τη γονιμότητα γιατί εάν προκαλέσουν σαλπιγγίτιδα, μπορεί οδηγήσουν ακόμα και σε στειρότητα. Στον έρπητα εμφανίζονται μικρές φουσκάλες και έλκη (πληγές) στο αιδοίο, ενώ τα κονδυλώματα είναι θηλώδεις προσεκβολές στο αιδοίο, στον κόλπο ή στον τράχηλο. Η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού θα αποκαλύψει το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Για τη θεραπεία των μυκήτων χορηγούνται αντιμυκητιασικά φάρμακα από το στόμα ή κολπικά υπόθετα ή κρέμες, για τις τριχομονάδες, το μυκόπλασμα και τα χλαμύδια κατάλληλη αντιβίωση, για τον έρπητα ειδικά φάρμακα και για τα κονδυλώματα τοπική θεραπεία.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

1. Να πλένεστε συχνά με σαπούνι χωρίς άρωμα και να σκουπίζετε καλά την περιοχή ώστε να μη μείνει υγρασία.
2. Οταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, πάντα να σκουπίζεστε με φορά από εμπρός προς τα πίσω για να μην επιτρέψετε στους μικροοργανισμούς του εντέρου να φθάσουν στον κόλπο.
3. Φοράτε πάντα βαμβακερά εσώρουχα και κατά προτίμηση σε λευκό χρώμα.
4. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως αλλάζετε τακτικά σερβιέτες.
5. Αποφύγετε τις συχνές κολπικές πλύσεις, καθώς εξοντώνουν ακόμη και τους ωφέλιμους οργανισμούς.