Κορίτσια σας αφορά! Τώρα μπορείτε να αποφύγετε την περίοδο με ασφάλεια!

Για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Κορίτσια σας αφορά! Τώρα μπορείτε να αποφύγετε την περίοδο με ασφάλεια!

Κορίτσια σας αφορά! Τώρα μπορείτε να αποφύγετε την περίοδο σας με ασφάλεια!

Έχεις σχεδιάσει ένα σαββατοκύριακο απόδρασης ή μήπως τις εβδομαδιαίες σου καλοκαιρινές διακοπές και συνειδητοποιείς ότι κάπου εκεί θα σου έρθει και η περίοδος!

Ω, συμφορά!

Πανικοβάλλεσαι, όμως σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα φορέσεις ταμπόν. Κι αρχίζεις να ξανά πανικοβάλλεσαι γιατί δεν είναι μόνο οι βουτιές είναι και ο Μήτσος που θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του κρεβατιού!

Τι μπορείς να πάθεις από το ταμπόν αν μείνει μέσα σου; Όλη η αλήθεια!

Παρέλειψες τη περίοδό σου τον προηγούμενο μήνα περνώντας στο επόμενο πακέτο αντισυλληπτικών, χωρίς να πάρεις τα εικονικά χάπια για μια εβδομάδα, έτσι αυτόν τον μήνα μπορεί να έχεις πολύ αίμα.

Παρέλειψες πολλές περιόδους και τώρα αναρωτιέσαι αν ταράζεις το εύθραυστο αναπαραγωγικό σου σύστημα, εξαιτίας όλων αυτών των ασυνεπειών.

Και κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς να σου δώσουμε λύση στο πρόβλημα σου!

Είναι ασφαλές να παραλείψεις την περίοδό σου;

Είναι 100% ασφαλές να προσπεράσεις την περίοδό σου, για να πας διακοπές, λέει η Sophia Yen, αναπληρώτρια καθηγήτρια εφηβικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ. Μάλιστα, πιστεύει ότι είναι κάτι που οι γυναίκες θα έπρεπε να κάνουν όσο περισσότερο μπορούν.

«Αυτή η αδιάκοπη έμμηνος ρύση είναι μια σύγχρονη κατασκευή», λέει η Yen, εξηγώντας ότι επειδή οι γυναίκες κάνουν λιγότερα παιδιά γενικά και αργότερα στη ζωή, έχουμε περισσότερες περιόδους απ’ όσες είχαμε ποτέ στην Iστορία.

Επίσης, αν ήδη παίρνεις αντισυλληπτικά, η περίοδος που περιμένεις, ενώ είσαι στη βδομάδα εικονικών χαπιών δεν είναι καν κανονική περίοδος. Είναι αίμα, επειδή σταμάτησες την ορμόνη του χαπιού. Η εβδομάδα της περιόδου είναι ένα ειδικό χαρακτηριστικό του συνδημιουργού του χαπιού, John Rock. Δεν υπάρχει ιατρικός λόγος. αλλά η Καθολική Εκκλησία θα ήταν πιο χαλαρή, αν οι γυναίκες που το έπαιρναν είχαν περίοδο κάθε μήνα. Να ’σαι καλά, John.

Η Yen θέλει να ξέρουν οι γυναίκες ότι η περίοδός τους μπορεί να θεωρείται προαιρετική όχι μόνο για να φεύγουν για σαββατοκύριακο, αλλά για όλη τους τη ζωή, λέγοντας ότι η μακροχρόνια χρήση του χαπιού (είτε παραλείπεις την εβδομάδα με τα εικονικά χάπια είτε όχι) μπορεί να μειώσει τα ποσοστά καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου, βοηθάει στην πρόληψη της αναιμίας και βελτιώνει τη γενική ποιότητα ζωής των γυναικών.

Μια έρευνα του 2017 ανέφερε σύνδεση ανάμεσα στο αντισυλληπτικό και τον καρκίνο του στήθους, αλλά δεν λάμβανε υπόψη σημαντικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του στήθους (τρόπος ζωής π.χ.). «Η μελέτη βρήκε έναν συσχετισμό μόνο και όχι αποδείξεις που μπορείς να βρεις από μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή»,έγραψαν oι New York Times. Η Yen επισημαίνει ότι η εγκυμοσύνη έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί προστατευτικά για τον καρκίνο του στήθους, έτσι αν κάποια παίρνει το χάπι και δεν μένει έγκυος, θα χάσει αυτόν τον προστατευτικό παράγοντα – αλλά γι’ αυτό δεν φταίει το χάπι.

Τι να κάνεις αν το προφυλακτικό μείνει μέσα σου;

Φοβάσαι τι θα συμβεί αν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σ3ξ μείνει μέσα σου; Δες τι θα πρέπει να κάνεις αν μείνει μέσα σου!

Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται πανικός! Αν και μπορεί να σου φανεί περίεργο, συμβαίνει συχνά.

Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το προφυλακτικό και να βεβαιωθείς ότι είναι άθικτο.

Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει διαρροή του περιεχομένου, και ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης, καλό είναι να ενημερώσεις τον γυναικολόγο σου και να σε κατευθύνει εκείνος στο τι χρειάζεται να κάνεις. Ανατρέπονται όλα: Το προφυλακτικό δεν σε προστατεύει 100% από τα ΣΜΝ!

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μην μπορείς να το βγάλεις μόνη σου. Θα σε βοηθήσει ο γυναικολόγος.

Επίσης, καλό είναι να κάνεις μια εξέταση για σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.