Οι 5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι!

Σας λύνουν τα χέρια!

Οι 5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι!

Αυτές είναι οι 5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι!

Οι καλοκαιρινές διακοπές κρύβουν εκπλήξεις. Όχι μόνον ευχάριστες. Κάτω από τον ήλιο, ενώ κολυμπάτε... χίλιες δύο λεπτομέρειες μπορεί να προκύψουν που δεν είχατε σκεφτεί ετοιμάζοντας τη βαλίτσα.

Όπως τονίζει λοιπόν και η γιαγιά, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να φοράτε παντού καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα, γυαλιά ηλίου και να μην ξεχνάτε να κάνετε επαναλήψεις στο αντηλιακό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

4+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι!

Νερό και φαγητό: Πίνετε άφθονο νερό καθώς είναι το παν για να μην καταρρεύσει ο οργανισμός σας στην παραλία. Αν ωστόσο πεινάσετε, προτιμήστε ένα φρούτο ή ένα τοστ. Αποφύγετε τα βαριά φαγητά, ειδικά αν έχετε σκοπό να κολυμπήσετε ξανά.

Ασφαλής κολύμβηση: Μην απομακρύνεστε από την ακτή, μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι ή τη νύχτα, ποτέ με γεμάτο στομάχι, αλλά ούτε και τελείως νηστικοί. Ποτέ μην έχετε αλκοόλ στην παραλία ενώ δεν πρέπει να μπαίνετε στα βαθιά όταν δεν γνωρίζετε καλά την παραλία. Μην αφήνετε μικρά παιδιά μόνα να κολυμπούν και αν νιώσετε ζαλάδα ή ατονία βγείτε προσεκτικά αμέσως από το νερό.

Τα συνήθη τραύματα: Πρώτο σε δημοτικότητα είναι το κάψιμο και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε να τρέξει νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά πάνω στην επίμαχη περιοχή. Στη συνέχει βάλτε μια αντιβιοτική αλοιφή. Στην αιμορραγία από τη μύτη πρέπει να γυρίσετε προς τα πίσω το κεφάλι σας και να ασκήσετε πίεση για 10 λεπτά στο σημείο που στηρίζονται τα γυαλιά. Αν στο δέρμα σας έχει σφηνωθεί μύτη από αγκίστρι, τραβήξτε το προσεκτικά. Αν έχει σφηνωθεί και το δόντι, η αφαίρεση πρέπει να γίνει από γιατρό. Τέλος, σε περιπτώσεις ηλίασης, πηγαίνετε αμέσως σε σκιερό μέρος, ξαπλώνετε φροντίζοντας τα πόδια σας να είναι ψηλότερα από το κορμί σας κατά 15 εκ. Χαλαρώνετε τα ρούχα σας και βρέχετε το κεφάλι, το πρόσωπο και τα πόδια σας με δροσερό νερό. Μην πιείτε καφέ ή άλλο οινοπνευματώδες ποτό.

Μαμά.. τσουχτρα!

Ενας πόνος σαν κάψιμο από σίδερο είναι ο πόνος που προκαλεί η τσούχτρα όταν σας αγγίξει. Πρώτα απ’ όλα καθαρίστε το σημείο που σας τσίμπησε με θαλασσινό νερό και όχι με νερό βρύσης. Βάλτε λίγο πάγο για να μειώσετε τον πόνο και στη συνέχεια μια κορτιζονούχα κρέμα ή οινόπνευμα ή αμμωνία στην περιοχή του τσιμπήματος. Επειτα βάλτε λίγο ταλκ. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλύνετε καλά. Τέλος, μπορείτε να εφαρμόσετε την αντισταμινική σας κρέμα. Αν η έκταση του τσιμπήματος είναι μεγάλη, πάρτε αντισταμινικό χάπι. Ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Το κουτί των πρώτων βοηθειών!

Μην παραλείψετε να έχετε πάντα μαζί σας αναλγητικά και αντιπυρετικά, φάρμακα για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών, αντισταμινικά ή αποσυμφορητικά, δραμαμίνη για τη ναυτία, επιδέσμους και γάζες, αντηλιακό τζελ για εγκαύματα και εντομοαπωθητικό.

Πηγή: TV24

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι 6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πρόκειται για απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ελεύθερη πτώση πιάτου;

Αν σας έπεσε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό πάνω στο χαλί σας, μην ταραχτείτε. Ρίξτε μεγάλη ποσότητα αφρού ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Επειτα, με ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κουζίνας μαζέψτε τον αφρό. Θα συνειδητοποιήσετε πως ο λεκές έχει μείνει πάνω στο χαρτί.

Κουζίνα που αστράφτει!

Αν η επιφάνεια της κουζίνας σας έχει βρομίσει από το μαγείρεμα, βάλτε πάνω στις βρομιές χρωμοπαγίδες (τα λευκά πανάκια) και ψεκάστε από πάνω με καθαριστικό για τζάμια. Αφήστε για 15 λεπτά. Λίγο αργότερα, βγάζοντάς τα, η επιφάνεια της κουζίνας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Το νέο σας τηγάνι!

Βράστε σέλερι στο τηγάνι που έχει μαυρίσει και έχει μαζέψει λίπος στον πάτο του για να καθαρίσει. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Εργαλεία σαν καινούρια!

Είναι λογικό τα εργαλεία του σπιτιού με τα χρόνια να σκουριάζουν. Αν βέβαια τα βουτήξετε σε ένα μπολ γεμάτο μπύρα θα δείτε πως μπορούν να ανακτήσουν την αρχική τους όψη.

Προσοχή στις σήτες!

Και οι σήτες θέλουν, φυσικά, το καθάρισμά τους. Μπορείτε να πάρετε το ρολό που μαζεύει τις τρίχες από τα ρούχα και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια της σήτας όσες φορές το επιθυμείτε. Αυτό θα μαζέψει βρομιές, μυγάκια και λοιπά στοιχεία που δεν θέλετε πάνω στις σήτες σας.

Νεροχύτης που λάμπει...

Πόσα σημάδια δεν μένουν καθημερινά μέσα στους νεροχύτες σας; Πολλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μια μεγάλη ποσότητα κέτσαπ μέσα σε αυτόν και να αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. Επειτα, ρίξτε χλιαρό νερό και δείτε τον νεροχύτη σας να αποκτά ξανά τη χαμένη λάμψη του.