Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Τελευταία έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Ιδού η απάντηση...

«Τελευταία έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!
HEALTH NEWS 01.08.2019 10:42

Δεχτήκαμε την εξής ερώτηση: «Τελευταία έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά υπεύθυνα!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς. «Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάποιο μικρόβιο από το μπάνιο στην πισίνα;» O γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Τελευταία, έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;

Οι παθήσεις του αιδοίου και του κόλπου οι οποίες εμφανίζονται με παρόμοια συμπτωματολογία αναφέρονται συχνά σε μυκητιάσεις και σπανιότερα σε αλλεργικές εκδηλώσεις. Οι φλεγμονές του κόλπου και του αιδοίου οι οποίες οφείλονται σε μύκητες περιγράφονται ως μυκητιασικές αιδοιοκολπίτιδες. Η αίτια συνήθως είναι η διαταραχή της χλωρίδας του κόλπου, με αποτέλεσμα την αύξηση των αποικιών των μυκήτων έναντι των καλών μικροβίων όπως οι γαλακτοβάκιλοι. Συστήνεται η διενέργεια κολπικού υγρού προς επιβεβαίωση της διάγνωσης και χορήγηση τοπικής ή συστηματικής θεραπείας με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

«Υποφέρω από κολπίτιδες, ειδικά το καλοκαίρι! Τι να κάνω για να προστατευτώ;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Δεχτήκαμε την εξής ερώτηση: «Υποφέρω από κολπίτιδες, ειδικά το καλοκαίρι! Τι να κάνω για να προστατευτώ;». Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σου απαντά υπεύθυνα!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Υποφέρω από συχνές κολπίτιδες, ειδικά το καλοκαίρι. Τι μπορώ να κάνω για να προστατευτώ;

Η πλειονότητα των φλεγμονών του κόλπου συνήθως οφείλεται σε διαταραχές της χλωρίδας. Η «ανισορροπία» στην οποία βρίσκεται η χλωρίδα προκαλεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε πολλά βακτήρια και μύκητες τα οποία υπάρχουν υπό φυσιολογικές συνθήκες στον κόλπο, να αυξάνονται και να προκαλούν συμπτώματα.

Επίσης, μικρόβια όπως τα χλαμύδια, τα οποία μεταδίδονται μόνο με τη σεξουαλική επαφή, έχουν μεγάλο ποσοστό υποτροπής. Θα πρέπει καταρχήν να διευκρινίσεις σε τι οφείλεται η φλεγμονή του κόλπου (μυκητιασική ή βακτηριακή) και κατ’ επέκταση να ενισχύσεις τη χλωρίδα του με κατάλληλα προϊόντα που περιέχουν γαλακτοβακίλους, οι οποίοι βοηθούν στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καλοκαιρινές διακοπές και ταμπόν: Κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις;

Μήπως μυρίζει «ψαρίλα» η ευαίσθητη περιοχή σας; - Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας;

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr!

Share