Καλοκαιρινό detox: Διώξτε 13 κιλά ακαθαρσιών από το έντερό σας, με αυτή τη σπιτική συνταγή!

Πλάκα η κοιλιά σας μετά από αυτό!

Καλοκαιρινό detox: Διώξτε 13 κιλά ακαθαρσιών από το έντερό σας, με αυτή τη σπιτική συνταγή!

Καλοκαιρινό detox μόνο για εσάς! Διώξτε 13 κιλά ακαθαρσιών από το έντερό σας, με αυτή τη σπιτική συνταγή και δείτε την κοιλιά σας πλάκα!

Σύμφωνα με κάποιους γιατρούς, υπάρχουν πιθανώς 10-13 κιλά αποβλήτων στο έντερο όλων και οι περισσότεροι δεν πιστεύουν καν πως είναι αλήθεια. Ωστόσο, το έντερο είναι ένα πολύ μεγάλο όργανο και επεξεργάζεται τόνους φαγητού στην ζωή μας.

Όλα αυτά τα προϊόντα αφήνουν κατάλοιπα και εάν δεν καθαρίζεται, τότε αυτά συσσωρεύονται. Εκτός από το ότι ακούγεται αηδιαστικό, τα απόβλητα μπορούν να εμποδίσουν την πέψη και τον μεταβολισμό και είναι σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά το έντερο.

Μία από τις κύριες αιτίες της συσσώρευσης είναι η κακή διατροφή. Το φαγητό που τρώμε είναι γεμάτο χημικά που αφήνουν πολλά απόβλητα στο έντερο.

Τα κύρια συμπτώματα πως το έντερό σας έχει γεμίσει απόβλητα είναι: δυσκοιλιότητα, στομαχόπονος, διάρροια, δυσπεψία, χαμηλό ανοσοποιητικό, υπερβολικά αέρια και φούσκωμα. Μπορεί επίσης να έχετε μυικούς πόνους, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, εξανθήματα, αλλαγές στην διάθεση, ομίχλη στο μυαλό, κούραση, απώλεια μνήμης, άγχος και κατάθλιψη.

Ευαγγελία Αραβανή: "Τρώω λίγο από..." - Αποκάλυψη της αλήθειας για το κορμί της! Τι σιχαίνεται;

Παρακάτω θα σας δείξουμε μία συνταγή για τον καθαρισμό του εντέρου. Είναι πολύ αποτελεσματική και θα ξεμπλοκάρει γρήγορα το έντερό σας. Είναι φτιαγμένη με φυσικά συστατικά και δεν έχει παρενέργειες. Διαβάστε και αυτό: Kόψτε τη ζάχαρη με μόλις τέσσερα απλά βήματα!

Θα χρειαστείτε:

½ κ.γ πιπέρι καγιέν
350ml φιλτραρισμένο νερό
1 λεμόνι
2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα ποτήρι και μετά να πίνετε το ρόφημα αυτό 4 φορές τη μέρα το πρωί πριν το πρωινό. Η διαδικασία διαρκεί 2 εβδομάδες. Μετά από την περίοδο αυτή, θα νιώθετε πολύ καλύτερα και ανάλαφροι.

Για να το καθαρίσετε το έντερό σας, θα πρέπει να τρώτε τροφές με λίγες θερμίδες και να είστε πιο σωματικά ενεργοί.

Μετά από τις δύο εβδομάδες θα μπορείτε να καταναλώνετε ξανά λίπος και θερμίδες και θα είστε μια χαρά.

Νομίζουμε ότι δροσιζόμαστε αλλά πίνουμε καρκίνο! Η ουσία σοκ που βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Και όμως, πίνουμε καρκίνο αφού μια ουσία σοκ βρέθηκε μέσα σε μπύρες! Νομίζουμε ότι δροσιζόμαστε αλλά....

Πριν από μερικές μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση ότι η Bayer καλείται μετά από δικαστική απόφαση να αποζημιώσει με το ποσό-μαμούθ των 2 δισ. ευρώ ένα ζευγάρι, επειδή το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας Monsanto του προκάλεσε καρκίνο.

Συγκεκριμένα, σώμα ενόρκων δικαστηρίου της πόλης Όκλαντ έκρινε ότι το Roundup προκάλεσε στο ζευγάρι το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει.
Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η δραστική ουσία γλυφοσάτη στο συγκεκριμένο καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο, υπάρχει σε πάρα πολλές μπίρες και κρασιά που όλοι μας πίνουμε καθημερινά!

Τι έδειξε έρευνα για την γλυφοσάτη


Έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό US PIRG, έδειξε ότι η δραστική ουσία στο Roundup, η γλυφοσάτη (glyphosate), μπορεί να επηρεάζει τους ανθρώπους μέσω συνηθισμένων ποτών. Από τις 20 μπίρες και κρασιά, που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων μερικών ποτών βιολογικής μεθόδου παρασκευής, η γλυφοσάτη εντοπίστηκε στα 19 από αυτά.

Τι πίνουμε;

Το μόνο ποτό που δοκιμάστηκε και δεν περιείχε γλυφοσάτη ήταν η μπίραβιολογικής παρασκευής με την επωνυμία Peak Beer Organic IPA. Εκείνο με την υψηλότερη ποσότητα γλυφοσάτης ήταν το κρασί Sutter Home Merlot. Δείτε τα 19 ποτά που βρέθηκε να περιέχουν γλυφοσάτη (η μονάδα μέτρησης είναι το ppb, δηλαδή parts per billion, ή μέρη της ουσίας ανά δισεκατομμύριο).


Μπίρες


Tsingtao Beer: 49,7 ppb
Coors Light: 31,1 ppb
Miller Lite: 29,8 ppb
Budweiser: 27,0 ppb
Corona Extra: 25,1 ppb
Heineken: 20,9 ppb
Guinness Draught: 20,3 ppb
Stella Artois: 18,7 ppb
Ace Perry Hard Cider: 14,5 ppb
Sierra Nevada Pale Ale: 11,8 ppb
New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11,2 ppb
Sam Adams New England IPA: 11,0 ppb
Stella Artois Cidre: 9.1 ppb
Samuel Smith’s Organic Lager: 5,7 ppb
Κρασιά
Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
Beringer Founders Moscato: 42,6 ppb
Barefoot Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
Inkarri Malbec, Certified Organic: 5,3 ppb
Frey Organic Natural White: 4,8 ppb
Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας από αυτές τις μικρές ποσότητες;
Ίσως! Η έκθεση λέει χαρακτηριστικά:

"Αν και αυτά τα επίπεδα γλυφοσάτης είναι κάτω από τα όρια κινδύνου που έχει θέσει ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) για τα ποτά, είναι πιθανό ότι ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα γλυφοσάτης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 1 μέρος ανά τρισεκατομμύριο γλυφοσάτης έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού και να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα”.

Έχετε διαβάσει και αυτό; Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!

Ο EPA λέει ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής έως και την καθημερινή λήψη των 2 mg/κιλό σωματικού βάρους και η Bayer, η οποία έχει εξαγοράσει την Monsanto, ισχυρίζεται ότι η ασφάλεια της γλυφοσάτης για κατανάλωση από τον άνθρωπο έχει αποδειχτεί από πολυετείς έρευνες. Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και πολλοί άλλοι οργανισμοί, διαφωνεί και θεωρεί ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο. Επιπλέον, μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που εκτίθενται σε γλυφοσάτη είναι κατά 41% πιο πιθανό να αναπτύξουν λέμφωμα μη-Χότζκιν, σαν αυτό από το οποίο νόσησε το ζευγάρι που αποζημιώθηκε με 2 δισ. ευρώ από την Bayer. Η Γαλλία έχει απαγορεύσει τη χρήση του Roundup και άλλα ευρωπαϊκά έθνη λέγεται ότι εξετάζουν τις δικές τους απαγορεύσεις για το ζιζανιοκτόνο.

Κίνδυνος - θάνατος: Μην ξαναγεμίσεις ποτέ πλαστικό μπουκαλάκι νερό!

Μην ξαναγεμίσεις ποτέ πλαστικό μπουκαλάκι νερό! Κίνδυνος - θάνατος!

Λίγο που οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας αναγκάζουν να πίνουμε συνέχεια νερό, λίγο που η τσέπη μας δεν μας επιτρέπει να αγοράζουμε 4-5 μπουκαλάκια νερό από το περίπτερο σε καθημερινή βάση, όλοι ξαναγεμίζουμε κάποιες φορές το άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού. Το ήξερες όμως ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη υγειά, με τις γυναίκες να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μίας χρήσεως, κοινώς δεν έχουν φτιαχτεί για να γεμίζουν ξανά και ξανά, με τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κάποια από αυτά μπουκάλια μπορεί να περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA) -μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους και μπορεί να διαταράξει ορισμένες ορμόνες. Μάλιστα, η κορυφαία Βρετανή διατροφολόγος Dr. Marilyn Glenville που ειδικεύεται στην γυναικεία υγεία, ανέφερε στο site Good Housekeeping ότι μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού.

Βέβαια, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το πώς επηρεάζει η δισφαινόλη Α (BPA) τους ανθρώπους και πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να μιμείται τις ορμόνες και να παρεμβαίνει στο ενδοκρινικό σύστημα των αδένων το οποίο απελευθερώνει ορμόνες στο σώμα. Όπως προτείνουν δε, είναι αναγκαία η περαιτέρω έρευνα. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της χρήσης της, ισχυρίζονται ότι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί τα παραπάνω να επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες, όμως το ξαναγέμισμα των πλαστικών μπουκαλιών νερού κρύβει και άλλους κινδύνους, που επηρεάζουν όλους. Ο λόγος για τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο μπουκάλι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού site Treadmill Reviews, σε εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε μπουκάλια νερού που είχαν χρησιμοποιηθεί για μία εβδομάδα από αθλητές, διαπιστώθηκε ότι ο μέγιστος αριθμός βακτηρίων ξεπέρασε τις 900.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο. Κι αν αυτό από μόνο του δεν σου λέει τίποτα, να ξέρεις ότι στο καπάκι της τουαλέτας σου υπάρχουν λιγότερα βακτήρια! Ανησυχητικό είναι επίσης και το γεγονός, ότι 60% των μικροβίων που βρήκαν, μπορούν να σε αρρωστήσουν.

Καφές: Είναι απειλητικός για την καρδιά μας; Όλη η αλήθεια!

Ο καφές τελικά είναι απειλητικός για την καρδιά μας ή όχι; Όλη η αλήθεια!

Είναι αλήθεια ότι απειλεί την καρδιά η καφεΐνη; Αν ναι πόσα φλιτζάνια καφέ αποτελούν κίνδυνο για την υγεία;

Όλο και κάτι νέο προκύπτει συνεχώς από τις έρευνες που μελετούν τις επιδράσεις της καφεΐνης ή συγκεκριμένα του καφέ στην υγεία του ανθρώπου. Οι ερευνητές ανά τον κόσμο έχουν εξετάσεις τις επιπτώσεις σε κάθε σχεδόν πτυχή της υγείας, από τη γενική θνησιμότητα μέχρι την καρδιά, τα οστά, τα νεφρά, το ήπαρ, τη γονιμότητα και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Κάποιες φορές, από διαφορετικές μελέτες που εξετάζουν την ίδια πτυχή της κατανάλωσης καφεΐνης προκύπτουν αντιφατικά ευρήματα που δημιουργούν σύγχυση, κάνοντας όλους να απορούν: Τελικά τι πρέπει να ξέρουμε πριν καταναλώσουμε ακόμα μία κούπα καφέ; Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Μια εκτενής ανάλυση 1.277 προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety διαπίστωσε ότι τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση μέτριας ποσότητας καφέ (περίπου 4 κούπες των 236ml καφέ ημερησίως) υπερτερούν έναντι των κινδύνων. Μάλιστα, άλλη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της καφεΐνης στην υγεία της καρδιάς που δημοσιεύθηκε στο Circulation, ανέτρεψε τα ευρήματα των προηγούμενων 20 ετών.

Από την άλλη πλευρά, μια έρευνα που διεξήχθη στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας στην Αυστραλία ανέδειξε το ανώτατο όριο της ασφαλούς κατανάλωσης, διαπιστώνοντας ότι από τις έξι κούπες καφέ και πάνω κάθε μέρα δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι ποσότητα αυτή θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καφεΐνη δεν είναι το μόνο ενεργό συστατικό στον καφέ, αλλά ο εντοπισμός των ml της είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης της πρόσληψης, με τα 400ml ημερησίως να συνιστούν το όριο που ορίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής. Σημειώνεται ότι μία κούπα καφέ περιέχει, κατά μέσο όρο, 80ml καφεΐνης.

Καλό θα είναι, λοιπόν, να διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες στα μείγματα των ροφημάτων καφεΐνης και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό, έτσι ώστε να ξέρουμε πόση καφεΐνη περιέχει κάθε μερίδα και πόσες μερίδες περιέχονται σε κάθε ρόφημα. Επίσης, να ελέγχουμε πάντα τον αριθμό των θερμίδων, ο οποίος μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Πηγή: ygeiamou.gr

Καφεμαντεία για αρχάριους: Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου!

Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου! Καφεμαντεία για... αρχάριους!

Μία αγαπημένη και πολυζήτητη μέθοδος μαντείας, είναι η καφεμαντεία, όπου συνδυάζει την απόλαυση μαζί με την ανάλυση του μέλλοντος. Μπορεί σε πολλούς το διάβασμα του καφέ να φαίνεται σαν παιχνίδι, στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και αυτή η μέθοδος πρόβλεψης, έχει την παράδοση και την ιστορία της.

Για να Μάθεις να Λες τον Καφέ μπορείς να δεις το αντίστοιχο άρθρο μας, στο συγκεκριμένο άρθρο όμως, σου δίνουμε τα 18 πιο συνηθισμένα σύμβολα καφεμαντείας, που εύκολα μπορούν να ανιχνευθούν και να ερμηνευθούν ακόμα και από έναν αρχάριο.

Φτιάξε Ελληνικό Καφεδάκι λοιπόν, γύρισε το φλιτζάνι και είναι βέβαιο ότι κάποια από τα σύμβολα που θα δεις παρακάτω, θα υπάρχουν μέσα στην κούπα σου ... Διάβασε την ερμηνεία τους.

1. Δαχτυλίδι (κύκλος): Νέα Αγάπη / Σχέση, Σταθερότητα και προοπτική στα αισθηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα με τον ενδιαφερόμενο και το σύνολο του φλιτζανιού δηλώνει και γάμο.

2. Σπασμένο Δαχτυλίδι (μισός κύκλος) : Καβγάς σε σχέση, απομάκρυνση σχέσης, χωρισμός

3. Τετράγωνο: Μέσω δυσκολιών εύρεση λύσεων. Σταθεροποίηση και δομή στην σχέση, ανακατατάξεις στο σπίτι και στην οικογένεια!

4. Σημαία: Πρόσεξε περισσότερο τα κεκτημένα σου και την επιχείρηση ή και την δουλειά σου! Κάποιος κίνδυνος θα παρουσιαστεί.

5. Μαχαίρι: Διαφωνία, αντίθεση , καβγάς και χωρισμός με φιλικό πρόσωπο

6. Πουλί : ΧαρούμεναΝέα

7. Κοράκι (Μαύρο πουλί): Δυσάρεστα νέα

8. Βουνά: Εμπόδια

9. Καρδιά : Αγάπη και Έρωτας. Αν ο καφές δεν έχει στεγνώσει, παρόλο που έχεις αφήσει αρκετή ώρα την κούπα σου ανάποδα, τότε σημαίνει ότι θα πληγωθείς ή θα κάνεις δάκρυα.

10. Πανσέληνος (Ολόκληρο Φεγγάρι): Ερωτική Ένωση / κορύφωση συναισθημάτων

11. Λουλούδι: Ευτυχία

12. Ηφαίστειο : Θα χάσεις τον έλεγχο και θα εκνευριστείς

13. Ψάρι: Επαγγελματική Κατάκτηση

14. Φωλιά: Εγκυμοσύνη

15. Άγγελος: Προστασία και καλά νέα

16. Διάβολος: Κίνδυνος και Δυσάρεστα Νέα

17. Σκύλος: Αληθινήφιλία

18. Γάτα: Καβγάς, Ζήλεια, Ψεύτικη Φιλία.