Τα πιάνουμε καθημερινά, αλλά αυτά τα 4 αντικείμενα είναι πιο βρώμικα από βόθρο!

Τα έχουμε ΟΛΟΙ μέσα στα σπίτια μας!

Τα πιάνουμε καθημερινά, αλλά αυτά τα 4 αντικείμενα είναι πιο βρώμικα από βόθρο!

Αυτά τα 4 αντικείμενα που πιάνουμε όλοι καθημερινά, είναι πιο βρώμικα από βόθρο και σίγουρα δεν πάει το μυαλό σας!

Ποια είναι στην κορυφή της λίστας και ποιο αντικείμενο που δεν φαντάζεστε είναι.... απίστευτα βρώμικο;

Οδοντόβουρτσα
Στην κορυφή της λίστας είναι ηοδοντόβουρτσα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση, μόλις διαπιστώσετε ότι οι ίνες έχουν φθαρεί, πρέπει να ανανεώνετε την οδοντόβουρτσα σας. Αυτή η φθορά γίνεται μετά από τρείς ή και τέσσερις μήνες ανάλογα με την χρήση.

Φακοί επαφής
Η θήκη των φακών επαφής, πρέπει να αλλάζει κάθε τρείς μήνες, ενώ εάν έχει ρωγμές ή σπασίματα, πρέπει να αντικατασταθεί νωρίτερα για να μην αναπτυχθούν βακτήρια.

Καλό είναι να ξεπλένετε καλά την θήκη το με ειδικό υγρό φακών και να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς προτού την χρησιμοποιήσετε ξανά.

Επίσης σηματικό είναι να μην φοράτε τους φακούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί.

Αντηλιακό
Μην χρησιμοποιείτε το αντηλιακό, πέραν της ημερομηνίας λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία, εκτός και εάν η εταιρεία διεξήγαγε δοκιμές που απέδειξαν ότι το προϊόν δεν κινδυνεύει να αλλοιωθεί για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μαξιλάρια
Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια, το Εθνικό Ίδρυμα για τον Ύπνο προτείνει ότι κάθε δύο χρόνια είναι αρκετό.

Εάν μάλιστα το μαξιλάρι δεν έχει κάλυμμα με φερμουάρ που να το προστατεύει από τα ακάρεα, πρέπει να το αλλάζετε κάθε χρόνο.

Το πλύσιμο μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο χρήσης, αλλά προτού το βάλετε στο πλυντήριο των ρούχων διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.

Πηγή:healthday.com

Μεγάλη προσοχή! Αυτή η επικίνδυνη ασθένεια μεταδίδεται με το φιλί!

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί, αφού αυτή η επικίνδυνη ασθένεια μεταδίδεται με το φιλί!

Η μετάδοση της γονόρροιας του λαιμού (στοματοφαρυγγικής) μπορεί να γίνει, εκτός της σeξουαλικής επαφής, απλά με το γνωστό ως γαλλικό ή με γλώσσα, φιλί. Για δεκαετίες το φιλί ήταν εκτός λίστας επικινδυνότητας, και οι επιστήμονες είχαν επικεντρωθεί στη σeξουαλική πράξη.


Όμως τα αυξημένα κρούσματα γονόρροιας του λαιμού, έδωσαν την αφορμή για μια έρευνα σε μεγάλο δείγμα, τόσο από ομοφυλόφιλους αλλά και ετεροφυλόφιλους. Μάλιστα η γονόρροια είναι αυξημένη στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ασθένεια είναι πλέον ανθεκτική στα γνωστά αντιβιοτικά, η είδηση έφερε αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα.

Μεγάλη προσοχή! Αυτό θα συμβεί στον οργανισμό σας αν φάτε κάτι που έχει πιάσει μούχλα

Τα αποτελέσματα της έρευνας:


6% είχαν γονόρροια στο λαιμό, από αυτούς το 46% είχε 4 ερωτικούς συντρόφους στη διάρκεια του έτους. Όσοι είχαν πάνω από 4 συντρόφους είχαν 81% πιθανότητα να νοσήσουν. Ενώ ένα 1,4% του δείγματος είχε ασθενήσει χωρίς να έχει σeξουαλικές επαφές, παρά μόνο φιλιά.


Τελικά το προφυλακτικό δεν μπορεί να μας προστατεύσει απόλυτα από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα!

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών τα προφυλακτικά είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τα ΣΜΝ που κολλούν και μέσω της δερματικής επαφής.


Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι ο έρπις των γeννητικών οpγάνων και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται και για τον καρκίνο του τραχήλου.

Οι ειδικοί συμφωνούν πάντως ότι το πpοφυλακτικό είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV, ο οποίος οφείλεται για το AIDS, αλλά και άλλων ΣΜΝ.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗΡV)

Ο HPV μεταδίδεται με την επαφή δέρματος με δέρμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν υπάρχει μόλυνση, αυτή μπορεί να μεταδοθεί από οποιοδήποτε τμήμα του δέρματος στον άλλο οργανισμό. Το προφυλακτικό σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο στην πρόληψη άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Έρπης των γεννητικών οργάνων

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με το σeξ στη διάρκεια είτε της έξαρσης είτε της ύφεσης της ασθένειας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, πέρα από τη σuνουσία, μπορεί να κολλήσει και με το στομaτικό σeξ αλλά και με τη τριβή του δέρματος. Οι οδηγίες προς του φορείς είναι να μην έχουν κανενός είδους εpωτική επαφή (κολπιkή, στομaτική, πpωκτική) μέχρι τα συμπτώματα της υποτροπής να εξαφανιστούν. Ο ιός μεταδίδεται ακόμη κι όταν είναι «σιωπηλός» όταν δηλαδή δεν προκαλεί συμπτώματα στο φορέα του.

Σύφιλη

Το βακτήριο της σύφιλης γνωρίζει μία ραγδαία εξάπλωση μετά το 2000. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 50% λόγω της μετάδοσής του κατά το ομοφuλοφιλικό σeξ των αντρών. Η σύφιλη συνδέεται άμεσα με τον ιό του AIDS, δηλαδή αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσής του. Μεταδίδεται με τη σeξουαλική επαφή αλλά όχι απαραίτητα με τη σuνουσία. Τα βακτήρια περνούν από το δέρμα ή το βλεννογόνο (γeννητικά όpγανα, πpωκτός, στόμα) στο δέρμα ή το βλεννογόνο του παρτενέρ. Χρειάζεται οπωσδήποτε επαφή σώμα με σώμα καθώς τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν ζουν έξω από αυτό.