Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Στοματικό σ3ξ: Οι κίνδυνοι για την υγεία σου που κανείς δεν λέει!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Στοματικό σ3ξ: Οι κίνδυνοι για την υγεία σου που κανείς δεν λέει!
HEALTH NEWS 08.08.2019 13:14

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι για την υγεία σου όταν κάνεις στοματικό σ3ξ, που κανείς δεν σου λέει!

Τι παθαίνει μία γυναίκα όταν καταπίνει το σπέρμα του άντρα μετά το στοματικό σεξ;

Οι έρευνες αποκαλύπτουν!

Παλαιότερα το στοματικό σεξ ήταν μια περιορισμένη πρακτική που χρησιμοποιούσαν τα ζευγάρια. Αλλά στο 2016 έχει γίνει πια μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές του σεξ η πλειοψηφία των ενεργά σεξουαλικών ζευγαριών το προτιμούν.

Σύμφωνα με βρετανικές έρευνες οι πιο συνηθισμένες ηλικίες όπου συναντάμε το στοματικό σεξ είναι οι ηλικίες 25- 34 αλλά θεωρείται πολύ συχνή πρακτική και σε ηλικίες κάτω των 20 ετών. Πολύ συχνό είναι επίσης και στις ηλικίες 45-54 μιας και το 52% των συντρόφων το προτιμούν.

Kείμενο του συγγραφέα και σεξολόγου Dr David Delvin

Γιατί το προτιμούν οι άνδρες- Γιατί οι γυναίκες;

Το βασικό πλεονέκτημα του στοματικού σεξ θεωρείται ότι είναι η εμπλοκή σε ένα διαφορετικό σεξουαλικό παιχνίδι που μπορεί να ανάψει τη σπίθα στη σχέση. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό επιχείρημα των φανατικών θαυμαστών του… Για τις γυναίκες ειδικά το στοματικό σεξ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον οργασμό ειδικά για εκείνες που δυσκολεύονται να φτάσουν στην κορύφωση. Οι περισσότεροι άνδρες όπως γνωρίζουμε λατρεύουν επίσης να τους κάνουν στοματικό έρωτα αλλά ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης θεωρούν το στοματικό σεξ ως μια πρακτική που πραγματικά μπορεί να τους χαλαρώσει και να διευκολύνει τη σεξουαλική πράξη.

Το στοματικό σεξ στη γυναίκα

Μια από τις τακτικές είναι να φιλήσεις και να γλύψεις τη γυναίκα στο αιδοίο. Σας οδηγία προς τους πιο άπειρους οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινούν πρώτα από το αιδοίο και έπειτα να καταλήγουν στην περιοχή της κλειτορίδας. Οι νεότεροι εραστές θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να είναι πάντα υγρή η περιοχή για να το απολαμβάνει η γυναίκα περισσότερο. Στην κλειτορίδα οι άνδρες θα πρέπει να αποφεύγουν να ασκούν μεγάλη πίεση με τη γλώσσα τους γιατί είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο. Το να καταφέρουν να τη διεγείρουν σωστά στο σημείο αυτό είναι το κλειδί για να έρθει η γυναίκα σε οργασμό.

Το στοματικό σεξ στον άνδρα

Οι πιο έμπειρες δηλώνουν ότι είναι καλό η γυναίκα να δίνει προσοχή και στην γύρω περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και στη διέγερση των όρχεων του άνδρα. Η βάλανος επίσης μοιάζει να είναι το σημείο κλειδί μιας και εκεί υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι προσεκτικές για να μην προκαλέσουν κάποια πληγή στον σύντροφό τους μιας και τα γεννητικά του όργανα είναι εξίσου ευαίσθητα στον πόνο- προσοχή λοιπόν στους τραυματισμούς που μπορεί αν προκαλέσουν τα δόντια. Αλλά και ο άνδρας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την διείσδυση του πέους στην στοματική κοιλότητα της γυναίκας. Πολλές γυναίκες σοκάρονται από αυτή τη σεξουαλική συμπεριφορά και δεν θα πρέπει οι άνδρες να κινούνται με άγαρμπο τρόπο.

Γιατί σε πολλούς άνδρες αρέσει η ιδέα ότι θα τελειώσει στο στόμα σου;

Όσο περίεργο και αν φαίνεται σε κάποιες γυναίκες είναι πολύ πιθανόν ο άνδρας να νιώθει αυτή την ακατανίκητη επιθυμία λόγω της… φύσης του. Η όποια σεξουαλική πράξη λένε αρκετοί ψυχολόγοι ακόμα και όταν δεν μιλάμε για διείσδυση του πέους στον κόλπο της γυναίκας δεν μπορεί να αποκοπεί από την ίδια τη φύση της αναπαραγωγής ο άνδρας θέλει να γονιμοποιήσει τη γυναίκα. Ούτε καν στο στοματικό σεξ που είναι το κατεξοχήν ερωτικό παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνδρες δεν επιζητούν απλά τη διέγερση αλλά θέλουν και να τελειώσουν το στόμα της συντρόφου τους. Πολλοί δε νιώθουν ότι η γυναίκα τους απορρίπτει όταν εκείνη δε δέχεται το σπέρμα τους και την κατάποσή του ακόμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η γυναίκα είναι υποχρεωμένη να προβεί σε σεξουαλικές πρακτικές που δεν επιθυμεί η ίδια και δεν της ταιριάζουν για να αποδείξει το θαυμασμό του συντρόφου της.

Από την άλλη μεριά μπορεί να υποθέσει κανείς ότι υπάρχει όντως μια εμμονή με την εκσπερμάτωση στο στόμα και σε αυτό έχουν συμβάλλει οι πρακτικές που τα πορνογραφικά θεάματα χρησιμοποιούν. Ας μην τα αποδίδουμε όλα στην ανθρώπινη φύση λοιπόν. Στην πορνογραφία το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν τη γεύση και τη μυρωδιά του σπέρματος. Στην πραγματική ζωή όμως μια γυναίκα μπορεί να θεωρεί το σπέρμα ακόμα και αηδιαστικό. Και ο άνδρας οφείλει να σεβαστεί τη σεξουαλική συμπεριφορά και επιθυμία της. Ο ερωτισμός της γυναίκας άλλωστε δεν αποδεικνύεται από το στοματικό σεξ.

Οι κίνδυνοι

Ο κίνδυνος μόλυνσης από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) είναι σαφώς μικρότερος από την κολπική η πρωκτική επαφή, ωστόσο είναι υπαρκτός.
Πιο συγκεκριμένα:

HIV
Ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV αυξάνεται αν το πρόσωπο που εκτελεί την πράξη έχει κοψίματα ή πληγές στο στόμα του/ της, αν ο άνδρας εκσπερματώσει στο στόμα του/ της συντρόφου κι αν το πρόσωπο που του γίνεται ο στοματικός έρωτας έχει κάποιο άλλο ΣΜΝ. Ο κίνδυνος είναι κυρίως για το πρόσωπο που εκτελεί τη πράξη.

Έρπητας
Παρόλο που ο έρπητας των γεννητικών οργάνων και ο έρπητας του στόματος προκαλούνται συνήθως από διαφορετικά στελέχη του ιού, HSV-2 και του HSV-1, αντίστοιχα, είναι πιθανόν να μεταδοθεί ο ιός από τη μια περιοχή στην άλλη. Ως εκ τούτου είναι δυνατή η μετάδοση του έρπητα κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί κι από τους δυο συντρόφους, ενώ είναι μεταδοτικός ακόμη και όταν τα συμπτώματα δεν είναι εμφανή.

HPV
Είναι δυνατόν να εξαπλωθεί ο ιός του HPV μέσω του στοματικού έρωτα και σύμφωνα με μελέτες είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα.

Γονόρροια
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξητική τάση των λοιμώξεων του φάρυγγα που οφείλεται στη γονόρροια. Μπορεί να μεταδοθεί και από τους δύο συντρόφους κατά την διάρκεια της πεολειξίας, ενώ οι λοιμώξεις του φάρυγγα από γονόρροια είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Υπάρχει περιορισμένη έρευνα που να υποδηλώνει ότι είναι δυνατόν για κάποιον να μολυνθεί κατά την διάρκεια αιδοιολειξίας, ενώ η μετάδοση του ιού στην γυναίκα που της γίνεται στοματικός έρωτας είναι σχεδόν απίθανη.

Χλαμύδια
Τα χλαμύδια είναι δυνατόν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια της πεολειξίας, ενώ βρίσκονται σε κίνδυνο μόλυνσης και οι δυο σύντροφοι. Κατά την αιδοιολειξία ο κίνδυνος μόλυνσης είναι παρόμοιος με αυτόν της γονόρροιας.

Σύφιλη
Η σύφιλη είναι εξαιρετικά εύκολο να μεταδοθεί μέσω του στοματικού σεξ. Σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, το στοματικό σεξ έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνο για το 15% των περιπτώσεων σύφιλης. Αν και η σύφιλη μπορεί να μεταδοθεί μόνο με την παρουσία των συμπτωμάτων, οι ανώδυνες πληγές που μπορεί να υπάρχουν είναι εύκολο να μην γίνουν αντιληπτές.

Ηπατίτιδα
Η έρευνα είναι ελλιπής ως προς το εάν η ηπατίτιδα Β μπορεί να μεταδοθεί μέσω του στοματικού σεξ. Η στοματική-πρωκτική επαφή όμως είναι σίγουρα ένας παράγοντας κινδύνου για λοίμωξη από ηπατίτιδα Α και μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ηπατίτιδα Β. Τόσο η ηπατίτιδα Α και Β μπορούν να προληφθούν με εμβόλια.

Στοματικό σεξ: "Μυστικά" που θα σε κάνουν περιζήτητη!

Κάνε στοματικό και μείνε του αξέχαστη! Οδηγίες βήμα βήμα...

Μήπως πρέπει να ακολουθήσεις τα κλειδιά για το τέλειο στοματικό και να τον στείλει στον έβδομο ουρανό. Δες τα ένα προς ένα παρακάτω και προσπάθησε να τα συμπεριλάβεις στο μενού σου.

Ενώ δεν λες όχι στο στοματικό αλλά ούτε και ο αγαπημένος σου έχει κάποιο παράπονο από τις επιδόσεις σου, εντούτοις έχεις αμφιβολίες για το πόσο καλά το κάνεις;

Μήπως πρέπει να ακολουθήσεις τα κλειδιά για το τέλειο στοματικό και να τον στείλει στον έβδομο ουρανό. Δες τα ένα προς ένα παρακάτω και προσπάθησε να τα συμπεριλάβεις στο μενού σου.

1. Πάρε μια άνετη στάση: είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια χαλαρή και άνετη στάση για να του δώσεις τα πιο σαγηνευτικά φιλιά. Χαλάρωσε και πάρε μια στάση, η οποία να βολεύει την κίνηση τόσο του στόματος, όσο και των χεριών. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι άβολα, γιατί όποιο εμπόδιο υπάρχει, θα μειώσει την επίδοσή σου στο στοματικό.

2. Χαλάρωσε τους μυς του λαιμού: πριν πάρεις το πέος του στο στόμα σου, πάρε μια βαθιά ανάσα για να χαλαρώσεις τους μυς στο λαιμό και το στόμα αλλά και για να αποφύγεις πιθανές κράμπες και πόνο που μπορεί να προκύψει εφόσον δίνεις τις υπηρεσίες σου για αρκετή ώρα.

3. Το βαθύ λαρύγγι: κράτησε τη βάση του πέους με τα χέρια σου για να ελέγχεις το πόσο βαθιά θα μπαίνει το πέος στο στο λαιμό σου. Έτσι ακόμα και να σου σπρώξει το κεφάλι (πάνω στην ένταση της στιγμής), θα διατηρείς τη διείσδυση που επιθυμείς.

4. Και τώρα τι κάνουμε: ξεκινάς χουφτώνοντας τους όρχεις (τα μπαλάκια), χαϊδεύοντας τη βάση και παίρνοντας το πέος στο στόμα σου σιγά σιγά. Έπειτα, αρχίζεις να το γλύφεις ρουφώντας το απαλά. Μπορείς να κλείσεις τα χείλια σου ελαφρά, αυξάνοντας την τριβή με το πέος και παίρνοντας το λίγο πιο βαθιά σε κάθε παλινδρόμηση.

5. Με τα δυο χεράκια: χρησιμοποίησε και τα δύο σου χέρια. Με το ένα χέρι ανεβοκατέβασε το πέος και με το άλλο χάιδεψε απλά τα μπαλάκι του. Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια εναλλάξ για να μην κουραστείς.

6. Βγάλε, βάλε γλώσσα: κάθε τόσο μην ξεχνάς να βάζεις και τη γλώσσα σου στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά, άγγιξε με τη γλώσσα την άκρη του πέους, στην περιοχή της βαλάνου. Βάλε όσο περισσότερο σάλιο, για να περιποιηθείς την υπερευαίσθητη περιοχή της ακροποσθίας.

7. Γύρω γύρω όλα: μην παραλείψεις να ασχοληθείς και με την ευρύτερη μικρή του περιοχή, αφού αποτελεί μια από τις πιο ερωτογενείς ανδρικές περιοχές. Το εσωτερικό κομμάτι των γλουτών, το περινέο, οι όρχεις ανήκουν στις ερωτογενείς ζώνες και μερικά φιλιά και χάδια εκεί, μπορεί να τον ξετρελάνουν.

8. Θα το καταπιείς κι αυτό; καθώς το αγόρι σου πλησιάζει στην κορύφωση, πρέπει να αποφασίσεις αν θα φτύσεις ή θα καταπιείς το σπέρμα του. Ότι κι αν αποφασίσεις (εδώ η επιλογή είναι δική σου) για εκείνον δεν πάει να είναι μια σέξυ και ηδονική στιγμή. Αν αποφασίσεις να καταπιείς τους ?χυμούς? του, καθώς πλησιάζει στον οργασμό, φέρε το πέος του κοντά μέσα και πίσω μέρος του λαιμού. Έτσι, η κατάποση θα γίνει σχεδόν αυτόματα και η γεύση του σπέρματος δεν θα σε αηδιάσει ιδιαίτερα αν και πρωτάρα!

9. Μικρός είναι, θα μεγαλώσει: μπορείς να ξεκινήσεις το στοματικό, ακόμα και όταν το πέος του είναι μικρό ή σε κατάσταση ημιστύσης. Όσο ασχολείσαι μαζί του, τόσο θα μεγαλώνει!

10. Μικροενοχλήσεις: κατά τη διάρκεια του στοματικού μπορεί να προκύψουν πολλά ασήμαντα ή περισσότερο σημαντικά προβλήματα. Αν για παράδειγμα, το πέος του μυρίζει άσχημα, ζήτα να κάνει ένα μπανάκι για να συνεχίσεις. Αν πάλι η τριχοφυΐα στην περιοχή, σε εμποδίζει να βρεις το πέος, ενημέρωσε τον να περιποιηθεί τους »θάμνους» εκεί κάτω, την επόμενη φορά που θα θέλει φιλάκια!

11. Ένα στοματικό με λίγο πάγο και νεράκι παρακαλώ: Fγια περισσότερο παιχνίδισμα, μην ξεχνάς να φέρνεις στο στοματικό λίγα παγάκια και ίσως λίγο κρύο νεράκι. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά δύσκολο και ζογκλερικό, αλλά πίστεψέ με, μπορείς να τα διαχειριστείς όλα μαζί στο στόμα σου, χωρίς να πνιγείς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετή εξάσκηση.

12. Δοντάκια: καλύτερα να προσπαθήσει να αποφύγεις την συνάντηση των δοντιών σου με το πέος του.

13. Οπτική επαφή: όσο του κάνεις το στοματικό, μην ντρέπεσαι και μην κοιτάς κάτω. Κάρφωσε τα μάτια σου επάνω του και δείξτου πόσο πολύ γουστάρεις αυτό που κάνεις. Θα τον προκαλέσεις και διεγείρεις ακόμα περισσότερο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στοματικό: Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που δεν το κάνουν οι άντρες στις γυναίκες!

Έρευνα: "Κάντε στοματικό κάνει καλό!", ειδικά στις γυναίκες! Δείτε γιατί...

Δείτε περισσότερα θέματα για σεξ στο Youweekly.gr

Share