Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

7 συμπτώματα που μαρτυρούν το πρόβλημα υγείας σου!

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...
HEALTH NEWS 09.08.2019 14:45

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχεις μολυνθεί από...

Πολλοί μπερδεύουν τα μικρά σπυράκια της λοίμωξης με μυρμηγκιές, κονδυλώματα ή μόλυνση από σταφυλόκοκκο.

Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται με την δερματική επαφή, αλλά και μέσω αντικειμένων, τα οποία έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια ιογενής λοίμωξη του δέρματος και των βλεννογόνων, που προκαλείται από τον ιό Molluscum contagiosum και εμφανίζεται στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας.

Γιατρέ κάτι πιάνω! Γρομπαλάκια στο λαιμό.... Τι είναι;

1.Μικρά διάσπαρτα σπυράκια λίγων χιλιοστών (1-10mm) τα οποία στην αρχή έχουν μαλακή υφή και στη συνέχεια μεγαλώνουν και γίνονται σκληρά.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

2.Τα σπυράκια συνήθως είναι στο χρώμα του δέρματος ή έχουν ένα απαλό ροζ χρώμα.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

3.Είναι στρογγυλά και γυαλιστερά σπυράκια με ομφαλωτό κέντρο.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

4.Στα παιδιά εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

5.Συνήθως δεν προκαλούν πόνο εκτός εάν μολυνθούν ή παρουσιάσουν φλεγμονή, ενώ μπορεί να προκαλέσουν κνησμό (φαγούρα) και σε σπάνιες περιπτώσεις αιμορραγία.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

6.Ο ιός προσβάλλει επίσης και την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

7.Στους ενήλικες εμφανίζονται κυρίως γύρω από τα γεννητικά όργανα, στο εσωτερικό των μηρών, στην περιοχή του ορθού, στις μασχάλες και στην κοιλιά.

Αν έχεις αυτά τα σπυράκια στο σώμα σου τότε έχει μολυνθεί από...

Πηγή: pronews.gr

Μεγάλη προσοχή! Αν δείτε αυτό το σημάδι στο σώμα σας, τρέξτε στο γιατρό!

Μεγάλη προσοχή! Αν δείτε αυτό το σημάδι στο σώμα σας, μην το σκεφτείτε καθόλου, τρέξτε αμέσως στο γιατρό!

Πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου, αλλά ποτέ δεν αναπτύσσουν λοιμώξεις από τον ιό.

Ωστόσο, αν αναπτύξετε μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο, είναι πολύ πιθανό αυτή να προέρχεται από βακτήρια που έχετε στο σώμα σας εδώ και αρκετό καιρό. Αυτά τα βακτήρια μπορούν επίσης να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο.

Ο σταφυλόκοκκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για τον ασθενή αν τα βακτήρια αυτά εισβάλλουν βαθύτερα στο σώμα του και εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τις αρθρώσεις, τα οστά, τους πνεύμονες και την καρδιά του. Επειδή τα βακτήρια σταφυλόκοκκου είναι τόσο ανθεκτικά, μπορούν να ζήσουν σε άψυχα αντικείμενα, όπως μαξιλαροθήκες και πετσέτες αρκετό καιρό για να μεταφέρει στο επόμενο πρόσωπο που τα αγγίζει.

Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αντιβιοτικά και αποστράγγιση της μολυσμένης περιοχής. Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις σταφυλόκοκκου δεν ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα κοινά αντιβιοτικά.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μολυνθεί από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου
Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να εκδηλωθεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων που κυμαίνονται από μικρά προβλήματα του δέρματος μέχρι και ενδοκαρδίτιδα, μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς (ενδοκάρδιο). Ως εκ τούτου, τα σημάδια και τα συμπτώματα των λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με τη θέση (σημείο του σώματος) και τη σοβαρότητα της λοίμωξης.

1.Λοιμώξεις του δέρματος
Οι λοιμώξεις του δέρματος που προκαλεί ο σταφυλόκοκκος περιλαμβάνουν:

Σπυράκια με πύον: Ο πιο κοινός τύπος της μόλυνσης στρεπτόκοκκου είναι τα σπυράκια με πύον που μπορεί να αναπτυχθούν σε ένα θύλακα τρίχας ή σε κάποιον σμηγματορροϊκό αδένα του δέρματος (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας). Το δέρμα πάνω από τη μολυσμένη περιοχή γίνεται συνήθως κόκκινο και πρήζεται. Αυτά τα σπυράκια εμφανίζονται πιο συχνά κάτω από τα χέρια ή γύρω από τη βουβωνική χώρα ή στους γλουτούς.

Μολυσματικό κηρίο: Πρόκειται για μια πολύ μεταδοτική και, συχνά, επώδυνη λοίμωξη του δέρματος που μπορεί να προκληθεί μεταξύ άλλων και από βακτήρια σταφυλόκοκκου. Το μολυσματικό κηρίο εκδηλώνεται συνήθως με μεγάλες φουσκάλες που μπορεί να στάζουν υγρό και να δημιουργήσουν ένα σκούρο επικάλυμμα.

Κυτταρίτιδα: Η κυτταρίτιδα (λοίμωξη του στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος) προκαλεί ερυθρότητα και πρήξιμο στην επιφάνεια του δέρματος. Είναι επίσης πιθανό να προκληθούν πληγές (έλκη), ή να σχηματιστούν στο δέρμα περιοχές του στάζουν. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιο συχνά στις κνήμες και τα πόδια.

2.Τροφική δηλητηρίαση
Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου συντελούν μία από τις πιο κοινές αιτίες τροφικής δηλητηρίασης. Τα συμπτώματα εμφανίζονται γρήγορα, συνήθως μέσα σε λίγες ώρες από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Ωστόσο, εξαφανίζονται εξίσου γρήγορα, αφού σπανίως διαρκούν πάνω από μισή ημέρα.

Μια τέτοια μόλυνση συνήθως δεν προκαλεί πυρετό. Τα σημάδια και τα συμπτώματα που μπορείτε να περιμένετε με αυτό το είδος της λοίμωξης περιλαμβάνουν:
Ναυτία και έμετο
Διάρροια
Αφυδάτωση
Χαμηλή αρτηριακή πίεση

3.Βακτηριαιμία
Είναι μια ασθένεια που είναι γνωστή και ως δηλητηρίαση του αίματος. Η βακτηριαιμία συμβαίνει όταν ο σταφυλόκοκκος εισέλθει στο αίμα ενός ατόμου. Ο πυρετός και η χαμηλή πίεση του αίματος είναι τα πιο βασικά σημάδια της βακτηριαιμίας. Τα βακτήρια μπορεί να ταξιδέψουν σε περιοχές βαθιά μέσα στο σώμα σας και να προκαλέσουν λοιμώξεις που επηρεάζουν:
Εσωτερικά όργανα, όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά ή οι πνεύμονες
Οστά και μυς
Χειρουργικά εμφυτευμένες συσκευές, όπως τεχνητές αρθρώσεις ή βηματοδότες καρδιάς

4.Σύνδρομο τοξικού σοκ
Είναι μία από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της λοίμωξης που προκαλεί ο σταφυλόκοκκος. Προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από ορισμένα στελέχη βακτηρίων και εκδηλώνεται ξαφνικά και γρήγορα με:
Υψηλό πυρετό
Ναυτία και έμετο
Εξανθήματα στις παλάμες και τα πέλματα που μοιάζουν με ηλιακό έγκαυμα
Σύγχυση
Μυϊκούς πόνους
Διάρροια
Κοιλιακό άλγος

5.Σηπτική αρθρίτιδα
Η σηπτική αρθρίτιδα προκαλείται όταν βακτήρια σταφυλόκοκκου φτάνουν στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των γονάτων, του αστραγάλου, του ισχίου, των καρπών, των αγκώνων, των ώμων και της σπονδυλικής στήλης. Τα σημάδια και τα συμπτώματα της σηπτικής αρθρίτιδας περιλαμβάνουν:
Πρήξιμο στις αρθρώσεις
Έντονο πόνο στην προσβεβλημένη άρθρωση
Πυρετό

Πηγή: pronews.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Ο κίνδυνος που υπάρχει στα μελάτα αυγά!

Το φώς του ήλιου μπορεί να τον σκοτώσει! Το παιδί με την σπάνια ασθένεια που σοκάρει!

Διαβάστε περισσότερα θέματα health στο Youweekly.gr

Share