Προσοχή! Τόσο καιρό κάθεσαι λάθος στην τουαλέτα και κάνει κακό στην υγεία σου! Αυτός είναι ο σωστός!

Αυτή η αποκάλυψη αλλάζει τα δεδομένα!

Προσοχή! Τόσο καιρό κάθεσαι λάθος στην τουαλέτα και κάνει κακό στην υγεία σου! Αυτός είναι ο σωστός!

Προσοχή! Τόσο καιρό κάθεσαι λάθος στην τουαλέτα και κάνει κακό στην υγεία σου! Αυτός είναι ο σωστός!

Όταν πηγαίνετε στο μπάνιο, δεν πρέπει να κάθεστε με τον παραδοσιακό τρόπο. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επιζήμιο για τα έντερα μας.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια πιο στρογγυλή θέση, γυρίζοντας προς τα εμπρός.

Επιστήμονες του Stanford University Pevlic Floor τονίζουν πως το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε πιο εύκολα να λυγίζει, παρά να κάθεται. Γι'αυτό στην πραγματικότητα οι τούρκικες τουαλέτες είναι καλύτερες από αυτές που έχουμε στα σπίτια μας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου συσχετίζοντας τη λάθος στάση στη λεκάνη με τον καρκίνο, τη σκωληκοειδίτιδα και την κήλη!

Ο τρόπος που κάθεσαι στην τουαλέτα κάνει κακό στην υγεία σου! Αυτός είναι ο σωστός!

Πηγή: cretalive.gr

Μεγάλη προσοχή: Αν υπάρχει καρκίνος τα κόπρανά σας θα είναι έτσι!

Μεγάλη προσοχή! Έτσι θα είναι τα κόπρανά σας στην περίπτωση που υπάρχει καρκίνος!

Όλους αφορούν τα σοβαρά θέματα υγείας και τα κόπρανα σας μπορούν να δείξουν αν πάσχετε από καρκίνο.

Δεν υπάρχουν ταμπού στην υγεία.

ο αίμα στα κόπρανα αποτελεί τυπικό σύμπτωμα του καρκίνου στο έντερο, ενώ οποιαδήποτε μεταβολή στην όψη ή την υφή των κοπράνων μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στο γαστρεντερικό.

Ειδικοί του βρετανικού δικτύου υπηρεσιών υγείας Ramsay Health Care UK σε συνεργασία με τον ειδικό στον ορθοκολικό καρκίνο Ash Gupta σχεδίασαν ένα χρηστικό γράφημα που διακρίνει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στην όψη των κοπράνων και πότε επιβάλλεται να κλείσουμε ραντεβού με το γιατρό μας.

Ο ορθοκολικός καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (2012), προκύπτουν ετησίως σχεδόν 1,4 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις. Ποσοστό κάτω από 10% των ανθρώπων που λαμβάνουν διάγνωση για ορθοκολικό καρκίνο σε τελικό στάδιο καταφέρνουν να ζήσουν για περισσότερο από πέντε χρόνια, εάν όμως η διάγνωση γίνει έγκαιρα οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ περισσότερες.
Όπως επισημαίνει ο Gupta, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ο ορθοκολικός καρκίνος σκοτώνει τόσους ανθρώπους κάθε χρόνο ενώ οι θάνατοι αυτοί είναι δυνατό να αποφευχθούν. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ειδικός, «πάνω από το 90% των ανθρώπων που εκδηλώνουν καρκίνο στο έντερο γίνεται να θεραπευτούν εάν ο καρκίνος ανιχνευθεί νωρίς, δηλαδή στο πρώτο στάδιο».

Σας αφορά όλους: Πότε τα κόπρανα δείχνουν την ύπαρξη καρκίνου!

Οι πρώτες ενδείξεις για τον ορθοκολικό καρκίνο εντοπίζονται συνήθως στα κόπρανα, οπότε το γράφημα σχεδιάστηκε για να αποτελέσει έναν απλό οδηγό για τα κύρια συμπτώματα της νόσου.

Ανησυχητικές θεωρούνται οι μεταβολές στη γαστρεντερική λειτουργία, στην όψη ή την υφή των κοπράνων, ιδιαίτερα εάν οι μεταβολές διαρκούν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Εάν τα κόπρανα είναι πολύ σκούρα σε χρώμα –έως και μαύρα– απαιτείται η άμεση επίσκεψη στο γιατρό. Το αίμα στα κόπρανα είναι επίσης χαρακτηριστικό σύμπτωμα του ορθοκολικού καρκίνου.

Οι πιθανότητες για καρκίνο στο έντερο αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια. Σε ηλικία 50-55 ετών, ποσοστό περίπου 40% του πληθυσμού εμφανίζει πολύποδες στο έντερο. Αν και οι πολύποδες εξελίσσονται σε καρκίνος σε ποσοστό μόλις 10%, η έγκαιρη αφαίρεσή τους μειώνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.