Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Δε θα πιστεύεις τις «θαυματουργές» ιδιότητες τους!

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!
HEALTH NEWS 20.08.2019 14:36

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Ό,τι τρώτε και πίνετε μπορεί να αποτελέσει βασική αιτία εμφάνισης καρκίνου.

Απλές αλλαγές στην διατροφή σας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας.

Εκτός από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να προλάβετε τον καρκίνο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τακτικά συγκεκριμένες τροφές για να είστε υγιείς.

Προσοχή! Αν καταναλώνεις αυτές τις τροφές σου προκαλούν στρες! Αναλυτική λίστα για τρόφιμα που σε ηρεμούν!

Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα αποτελούν µία ανεξάντλητη πηγή αυτοσυντηρούµενων κυττάρων, µε δυνατότητα αυτοανανέωσης και διατήρησης του όγκου.

Υποστηρίζουν τη διαδικασία της καρκινογένεσης και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του καρκίνου, την αντίσταση στα φάρμακα και την επανεμφάνιση μετά από θεραπεία.

Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι παρακάτω τροφές μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου.

Μωβ πατάτες:

Βρέθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μίας μωβ πατάτας (είναι γνωστές και ως πατάτες Περού) επί μία εβδομάδα μπλοκάρει τα επιβλαβή βλαστικά κύτταρα που προκαλούν καρκίνο του ορθού. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανέφεραν ότι η βιοδραστική ανθοκυανίνη τους βοηθά στη μείωση των όγκων και της επιθετικότητας των καρκινικών κυττάρων.

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Πράσινο τσάι:

Ερευνητές Κινεζικών Πανεπιστημίων διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα. Συγκεκριμένα, η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG), μία ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, προκαλεί την «αυτοκτονία» των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την ανάπτυξη των βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 50%.

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Τσάι μάτσα:

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Salford, στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι το τσάι μάτσα σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και ειδικά αυτά του καρκίνου του μαστού.

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο:

Ισπανική μελέτη έδειξε ότι οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν έως και κατά 68% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μείωσε επίσης την ανάπτυξη όγκων σε πειραματόζωα που είχαν ήδη προσβληθεί από καρκίνο.

Αυτές τις 5 τροφές τις έχεις στην κουζίνα σου και είναι άκρως αντικαρκινικές!

Καρύδια:

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και βελτιώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των πασχόντων. Οι ερευνητές από τη Νότια Κορέα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε εκχύλισμα καρυδιού καθημερινά επί μία εβδομάδα συνέβαλε στη μείωση της ανάπτυξης βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 86%. Τα καρύδια περιέχουν βιοδραστικά συστατικά όπως γαλλικό οξύ, χλωρογενικό οξύ και ελλαγικό οξύ.

Πηγή: true.gr

Αυτό είναι το απόλυτο αντικαρκινικό φρούτο! Συνιστάται για τους καπνιστές!

Αυτό είναι το απόλυτο αντικαρκινικό φρούτο! Συνιστάται ειδικά για τους καπνιστές!

Οι πολυφαινολικές ενώσεις που περιέχονται σε ένα πεντανόστιμο φρούτο, ενδέχεται να βοηθούν στην πρόληψη ή την καταπολέμηση κάποιων τύπων καρκίνου.

Ένα μήλο περιέχει αρκετά χρήσιμα διατροφικά στοιχεία, καθώς έχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5γρ), αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία στο σύνολό τους προσφέρουν αρκετά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνα - σοκ! Αυτά τα τσιγάρα σας σκοτώνουν πιο γρήγορα!

Όσον αφορά τις θερμίδες αποδίδει 65 kcal ανά 125 γραμμάρια, ενώ αποτελείται από νερό σε ποσοστό περίπου 84%.

Οι πολυφαινολικές ενώσεις που περιέχονται στα μήλα, ίσως βοηθούν στην πρόληψη ή καταπολέμηση κάποιων τύπων καρκίνου, όπως του μαστού. Σε πειραματόζωα έχει φανεί ότι διάφορες πολυφαινόλες αναπτύσσουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει μία συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης μήλων και της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων. Ειδικά στους καπνιστές (που είναι και η πιο ευάλωτη ομάδα) συνιστάται η κατανάλωση μήλων.

Συγκεκριμένα τα μήλα περιέχουν:

Βιταμίνη C: Πρόκειται για ένα ισχυρό φυσικό αντοξειδωτικό μόριο με την ικανότητα να προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες και παράλληλα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Οι βιταμίνες αυτές βοηθάνε στην καλή λειτουργία του νευρικού μυικού συστήματος, συμμετέχουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, στην παραγωγή ενέργειας και στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α παίζει ρόλο στην προστασία του δέρματος, στην καλή όραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε εμφανίζει αντιοξειδωτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα διαδραματίζει ρόλο στην καλή υγεία του δέρματος.

Βιταμίνη Κ: Η βιταμίνη Κ συμμετέχει στην πήξη του αίματος και συμβάλλει στην υγεία των οστών.

Φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες έχουν ευεργετική δράστη στο έντερο βελτιώνοντας τη λειτουργία του.

Ακόμα, τα μήλα περιέχουν και άλλες ουσίες, τις επονομαζόμενες πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλεται το χρώμα τους (π.χ. τα κόκκινα μήλα). Αυτές οι ουσίες εμφανίζουν πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων. Τέτοια αντιοξειδωτικά μόρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο καρδιαγγειακό μας σύστημα, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τον κίνδυνο του άσθματος και του καρκίνου του πνεύμονα.

Πηγή: ygeiamou.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καρκίνος του στοματοφάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα και οι τρόποι πρόληψης!

Γονείς τεράστια προσοχή! Αυτά είναι τα ύποπτα συμπτώματα του παιδικού καρκίνου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share