Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βάζετε λεμόνι στην μπύρα σας; Σταματήστε το αμέσως και ιδού γιατί!

Μεγάλη προσοχή! Κινδυνεύετε από ασθένεια!

Βάζετε λεμόνι στην μπύρα σας; Σταματήστε το αμέσως και ιδού γιατί!
HEALTH NEWS 25.08.2019 15:35

Αν βάζετε λεμόνι στην μπύρα σας, πρέπει να το σταματήσετε αμέσως και ιδού το γιατί!

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι η ξανθιά μπίρα, την οποία απολαμβάνουμε κατευθείαν απ’ το μπουκάλι, αφού έχουμε ρίξει μια φέτα λεμονιού.

Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, καθώς αυτή ακριβώς η φέτα λεμονιού μπορεί να είναι πραγματικά πολύ βλαβερή για την υγεία μας.

Το λεμόνι που πολλοί χρησιμοποιούν κάτω από τον ήλιο διαθέτει ένα συστατικό, που ονομάζεται κιτρικό οξύ και το οποίο αν παραμείνει πολύ ώρα σε υψηλή θερμοκρασία θερμοκρασία γίνεται τοξικό. Έτσι προκύπτει το φαινόμενο γνωστό ως η «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή «Νόσος Λάιμ», που είναι ικανό να προκαλέσει μέχρι και γερά εγκαύματα.

Έρευνα-σοκ προκαλεί ταραχή! Πώς τα τοστ που τρώμε προκαλούν καρκίνο!

Η νόσος Λάιμ προκαλείται όταν πέσει πάνω στην επιδερμίδα μας κάποιο ποτό με λεμόνι, το οποίο έχει εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν ο συνδυασμός αυτός καταλήγει μέσω πόσης στον οργανισμό σου…

olivemagazine.gr

Έρευνα σοκ! Μην ξαναφάτε αγγούρι με ντομάτα - Υπάρχει κίνδυνος να...

Έρευνα σοκ μόλις δόθηκε στην δημοσιότητα και οι ειδικοί προειδοποιούν! «Μην ξαναφάτε αγγούρι με ντομάτα - Υπάρχει κίνδυνος να...»

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα! Γιατί;

Επειδή το ελαφρύτερο συστατικό θα καταλήξει να περάσει στο έντερο μόνον όταν το πρώτο είναι πλήρως αφομοιωμένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση του τροφίμου στο στομάχι σας, κάτι το οποίο μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρο το σώμα. Θα οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση σακχάρων και αμύλων, και δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας όπως θα έπρεπε.

Και κάτι ακόμη – η διαδικασία της ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει αέρια, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, καθώς και εντερικά προβλήματα.

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα και τα τρώμε όλοι!


Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.

Η κατανάλωση φρούτων μετά το γεύμα δεν είναι σίγουρα μια καλή ιδέα! Γιατί; Επειδή τα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αφομοιωθούν και δεν πρέπει ποτέ να μείνουν πολύ στο στομάχι. Εάν τα τρώτε μετά το φαγητό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός αυτός πρέπει να αποφεύγεται. Πώς λειτουργεί αυτό – τα μακαρόνια είναι πλούσια σε άμυλο, το οποίο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μακαρόνια σε συνδυασμό με το κρέας.


Κρέας και τυρί – σίγουρα ΟΧΙ! Γιατί; Επειδή πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε υπερβολική πρωτεΐνη στο ίδιο πιάτο. Επιλέξτε μόνο έναν τύπο πρωτεΐνης ανά γεύμα.

Επίσης, δεν πρέπει να αναμειγνύεται ψωμί με χυμό πορτοκαλιού, καθώς το οξύ που απαιτείται για την πέψη του χυμού μπορεί να καταστρέψει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την πέψη του αμύλου.

Τα λαχανικά και το τυρί είναι ένας άλλος συνδυασμός που πρέπει να αποφύγετε. Η κατανάλωση αυτού του συνδυασμού θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο φούσκωμα.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά.

Μπορεί τέλος να συνηθίζετε να προσθέτετε φρούτα σε γιαούρτι για πρωινό, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει την πέψη σας και θα βλάψει την εντερική χλωρίδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προσθήκη ανανά στο γιαούρτι, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν δηλητηρίαση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα και τα τρώμε όλοι!

Θα πάθετε σοκ: Το κίτρινο χρώμα στο ποπ κορν δεν είναι βούτυρο!

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr

Share