Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έχετε πρόβλημα με το έντερο σας; Αυτό το φρούτο είναι το φάρμακο της φύσης!

Κάνει θαύματα!

Έχετε πρόβλημα με το έντερο σας; Αυτό το φρούτο είναι το φάρμακο της φύσης!
HEALTH NEWS 26.08.2019 14:49

Αυτό το κόκκινο φρούτο είναι το φάρμακο της φύσης εάν έχετε πρόβλημα με το έντερο σας!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Louisville των ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν μεταβολίτη, την ουρολιθίνη Α (UroA), που παράγεται από τις πολυφαινόλες του ροδιού και ο οποίος αλληλεπιδρά με τα βακτήρια του στομάχου προς όφελος των πασχόντων από φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Οι πολυφαινόλες του ροδιού θεωρούνται πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Γενικότερα οι καρποί και οι σπόροι του ροδιού καθώς και τα άνθη και τα φύλλα της ροδιάς είναι πλούσια σε πολυάριθμες βιοδραστικές ενώσεις.

Το θρεπτικό προφίλ των ροδιών είναι εντυπωσιακό και το επιστημονικό ενδιαφέρον για αυτό το φρούτο αυξάνεται διαρκώς. Τα περισσότερα από τα οφέλη του ροδιού αποδίδονται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι το ελλαγικό οξύ που περιέχεται στο ρόδι είναι αυτό το οποίο αλληλεπιδρά με στελέχη βακτηρίων του στομάχου απελευθερώνοντας την ουρολιθίνη Α κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Αυτό το φρούτο εκτός από νόστιμο είναι και προστάτης της καρδιάς

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Δρ.Venkatakrishna Rao Jala αυτή η αλληλεπίδραση έχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη για το έντερο, γεγονός που θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στις μακροχρόνιες φλεγμονές του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου σε πάσχοντες από φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου περιλαμβάνονται η Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος του Crohn. Πρόκειται για χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Οι δύο ασθένειες αναφέρονται συχνά ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτές τις νόσους ενώ εκτιμάται ότι εξαιτίας τους χάνονται περίπου ένα δισεκατομμύριο ημέρες εργασίας ετησίως.

Οι ερευνητές παρήγαγαν ένα συνθετικό ανάλογο του UroA (UAS03 ) και στο πλαίσιο δοκιμών σε πειραματόζωα διαπίστωσαν ότι η λήψη του UroA και του UAS03 οδήγησαν σε αύξηση των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην ενίσχυση του εντερικού φραγμού, δηλαδή της στοιβάδα των κυττάρων που επενδύουν και θωρακίζουν το εσωτερικό του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές φαίνεται ότι η απευθείας λήψη ουρολιθίνης Α ή του συνθετικού αναλόγου της μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη συγκεκριμένων βακτηρίων του στομάχου που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της. Πιστεύουν δε ότι η κατανάλωση ροδιού είναι εξαιρετικά ευεργετική, πολύ περισσότερο δε η απευθείας λήψη ουρολιθίνης Α ή του συνθετικού αναλόγου της.

Απαιτούνται ωστόσο περισσότερα πειράματα και κλινικές δοκιμές για διαπιστωθεί αν η λήψη των συγκεκριμένων ουσιών μπορεί να φανεί ωφέλιμη για τους πάσχοντες από ΙΦΝΕ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι να αποφανθούν οι επιστήμονες για τα εν λόγω συστατικά, εμείς μπορούμε να εντάξουμε στην διατροφή μας το «δώρο της φύσης». Να θυμίσουμε άλλωστε ότι το ρόδι έχει εξυμνηθεί για τις ευεργετικές του ιδιότητές, ενώ θεωρείται σύμβολο υγείας, γονιμότητας, ευημερίας και μακροζωίας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αυτό είναι το άγνωστο φρούτο που "θεραπεύει" διαβήτη έως όγκους!

Μπορεί πολλοί να το γνώριζαν σαν φρούτο ή απλά να το είχαν ακουστά, ωστόσο ερευνητές εξέτασαν πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το λευκό μούρο στον οργανισμό του ανθρώπου. "Θεραπεύει" διαβήτη έως όγκους!

Έχουν γλυκια γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, ανθοκυανίνες, φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Τα λευκά μούρα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου.

Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες θεωρείται πως προστατεύουν την καρδιά, αναστέλλουν τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και την αύξηση του οξειδίου του αζώτου και μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνση των αρτηριών.

Βοηθούν στην πρόληψη νευρικών δυσλειτουργιών όπως της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα σε κόκκινο κρασί). Η ρεσβερατρόλη, επιδεικνύει παρόμοιες προστατευτικές ιδιότητες με την ανθοκυανίνη, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακή χοληστερόλης (LDL).

Μια σημαντική έρευνα υποστηρίζει πως η ρεσβερατρόλη μειώνει την αποθήκευση λίπους στο ήπαρ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτό είναι το απόλυτο αντικαρκινικό φρούτο! Συνιστάται για τους καπνιστές!

Μήλο: Μην βγάζεις τη φλούδα! Τα 3+1 οφέλη για την διατροφή σου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share