Αυτό σίγουρα δεν το γνωρίζατε! Το γράψιμο ωφελεί την υγεία!

Το έχει αποδείξει έρευνα!

Αυτό σίγουρα δεν το γνωρίζατε! Το γράψιμο ωφελεί την υγεία!

Αυτό σίγουρα δεν το γνωρίζατε! Το γράψιμο ωφελεί την υγεία και το έχει επιβεβαιώσει έρευνα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που γράψατε κάτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας ή το smartphone σας;

Και όμως... ένα ημερολόγιο, ακόμα και όταν δεν γράφει κανείς σε αυτό συνέχεια, στίχοι που δεν θα γίνουν ποτέ τραγούδι, έστω και αποτυχημένα ποιήματα, όταν γράφονται σε χαρτί μπορούν να κάνουν πολύ καλό στην υγεία. Ετσι, εκτός από την ψυχική ευφορία που μπορεί να προσφέρει το γράψιμο, εξασκεί συνεχώς το μυαλό και επιτρέπει τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων.

Συναγερμός για την υγεία σας! Τι κίνδυνο αποκαλύπτουν αυτά τα σημάδια στα μάτια!

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Νέας Ζηλανδίας απέδειξε ότι το γράψιμο έχει μεγαλύτερη -και άρα πιο θετική- επίδραση στους άντρες, όπως και ότι ο εγκέφαλος επωφελείται περισσότερο όταν γράφει κανείς με το χέρι σε σχέση με την πληκτρολόγηση. Αναλυτικότερα, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γράφοντας με το χέρι εξασκείται η μνήμη, ενώ μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα τις πληροφορίες για το θέμα που γράφετε.
Η αποτύπωση των συναισθημάτων στο χαρτί βοηθά τον εγκέφαλο να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει ή αλλιώς τον βοηθά να εκτονωθεί. Ετσι, μέσα από τις λέξεις μπορεί να επιταχυνθεί η επούλωση από ένα τραυματικό γεγονός και να αλλάξει η ζωή κάποιου.

Το γράψιμο ωφελεί την υγεία

Οπως τεκμηριώθηκε από την εν λόγω έρευνα, όσοι χρησιμοποιούσαν συχνά χαρτί και μολύβι κατάφεραν να αποθεραπευτούν πολύ πιο σύντομα από όλους εκείνους που δεν το έκαναν. Το γράψιμο -σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες- αλλάζει τον τρόπο σκέψης και μαλακώνει εκείνον που το εξασκεί.


Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Lancet» έδειξε ότι η εκφραστική γραφή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο, αφού αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους σε γραπτό κείμενο αλλάζει ο τρόπος σκέψης τους και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους. Κοινώς, γράφοντας σε ένα κομμάτι χαρτί αυτό που τους απασχολεί, είναι σαν να μιλάνε σε έναν δικό τους άνθρωπο. Εξωτερικεύοντας, λοιπόν, τις σκέψεις τους, καταφέρνουν τις περισσότερες φορές να τις ξεπεράσουν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να διώξουν την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με έρευνα ομάδας ψυχολόγων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, καταγράφοντας κανείς τα συναισθήματά του βοηθάει ενεργά τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος. Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος υποβλήθηκαν σε μια εγκεφαλική εξέταση με την έναρξη του προγράμματος, αλλά και στο τέλος, αφού έγραφαν τις σκέψεις τους επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες επί είκοσι λεπτά καθημερινά. Οι μισοί έπρεπε να γράφουν για πρόσφατα συναισθήματά τους και οι άλλοι μισοί ό,τι ήθελαν. Η πρώτη ομάδα έδειξε μεγαλύτερη δραστηριότητα στον δεξιό πλάγιο προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος ευθύνεται για την άμβλυνση της νευρικής δραστηριότητας που συνδέεται με τα έντονα συναισθήματα.

ΠΗΓΗ: TV24

Αυτά τα φάρμακα τα έχουμε πάρει όλοι και προκαλούν πρόωρο θάνατο!

Αυτά είναι τα φάρμακα που τα έχουμε πάρει όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας και προκαλούν πρόωρο θάνατο!

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πάθει δυσπεψία ή έχουμε αισθανθεί καούρα στο στομάχι.

Και φυσικά έχουμε προσπαθεί να βρούμε ανακούφιση αγοράζοντας από το φαρμακείο τα κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί και να μας εκθέτει σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Συγκεκριμένα, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστήμιου Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις λέει ότι μια ευρείας χρήσης κατηγορία φαρμάκων για την καούρα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αφού έπειτα από ανασκόπηση επιστημονικών δεδομένων παρατήρησε ότι για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν αναστολείς αντλίας πρωτονίων καταγράφονταν 45,2 επιπλέον θάνατοι, συγκριτικά με άτομα που δεν είχαν πάρει τα εν λόγω σκευάσματα.

Μεγάλη προσοχή! Αυτοί είναι οι χυμοί που προκαλούν πρόωρο θάνατο!

Οι ερευνητές είχαν και πριν δύο χρόνια κάνει ανάλογη μελέτη στη οποία εδραίωσαν τον συσχετισμό και τώρα επιβεβαιώνουν ότι οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων θέτουν τους λήπτες σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω καρδιακής νόσου, νεφροπάθειας και καρκίνων στο ανώτερο πεπτικό σύστημα.

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων δρουν περιορίζοντας την παραγωγή των οξέων του στομάχου και έτσι καταστέλλεται το αίσθημα της καούρας.

«Από τη δεκαετία του 1980 που η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων εγκρίθηκαν προς ανθρώπινη χρήση έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή καθώς εδόθη η εντύπωση ότι είναι αβλαβή», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Ziyad Al-Aly, Επιδημιολόγος και επικεφαλής Ερευνών στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον.

Προσθέτει μάλιστα ότι «επειδή μπορεί κανείς να τα αγοράσει χωρίς συνταγή γιατρού, έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι αθώα ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, έως και θάνατο».

Πράγματι, εκτός από την αντιμετώπιση της καούρας, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και των στομαχικών ελκών, τα συγκεκριμένα φάρμακα σχετίζονται με ανισορροπίες πεπτικών ορμονών, υψηλότερο κίνδυνο οστικών καταγμάτων, πνευμονία, άνοια, ερυθηματώδη λύκο και νεφρική δυσλειτουργία.

«Πολλοί από τους 214.467 ηλικιωμένους στρατιωτικούς που απάρτιζαν το δείγμα της μελέτης δεν είχαν καμιά ιατρικώς τεκμηριωμένη ανάγκη για να παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων», σημειώνει ο Δρ. Al-Aly.

Οι ερευνητές είχαν θέσει υπό ιατρική παρακολούθηση την υγεία των συμμετεχόντων επί μια δεκαετία. Για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν αναστολείς αντλίας πρωτονίων, 387 είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μελέτης. Στην ομάδα εκείνων που δεν έπαιρναν τα συγκεκριμένα φάρμακα είχαν πεθάνει το ίδιο χρονικό διάστημα 342 άτομα.

Αν και η διαφορά είναι μικρή, το πρόβλημα δεν παύει να είναι σοβαρό δεδομένου ότι εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων και άρα χιλιάδες μπορεί να πεθαίνουν τελικά νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε.

Ο ερευνητής σημειώνει δε ότι ενώ το 80% των ασθενών που λάμβαναν τα φάρμακα αυτά σε δόση ίση με αυτή που μπορεί να πάρει κανείς χωρίς συνταγή γιατρού, ακόμα και πάλι ο κίνδυνος ήταν υπολογίσιμος.

Τέλος, σχολιάζοντας τον συσχετισμό σημειώνει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου γενικά και ειδικά σε ότι αφορά τον καρκίνο, την καρδιακή και νεφρική νόσο, και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουμε κατάχρησή τους.

Πηγή: ygeiamou.gr