Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτό είναι το φρούτο που θα "σώσει" το έντερο σου!

Ανακουφίζει τους πάσχοντες από φλεγμονώδη νοσήματα!

Αυτό είναι το φρούτο που θα
HEALTH NEWS 31.08.2019 20:53

Αυτό είναι το φρούτο που θα "σώσει" το έντερο σου! Σύμφωνα με μελέτη προκαλεί ανακούφιση στους πάσχοντες από φλεγμονώδη νοσήματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Louisville των ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν μεταβολίτη, την ουρολιθίνη Α (UroA), που παράγεται από τις πολυφαινόλες του ροδιού και ο οποίος αλληλεπιδρά με τα βακτήρια του στομάχου προς όφελος των πασχόντων από φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Οι πολυφαινόλες του ροδιού θεωρούνται πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Γενικότερα οι καρποί και οι σπόροι του ροδιού καθώς και τα άνθη και τα φύλλα της ροδιάς είναι πλούσια σε πολυάριθμες βιοδραστικές ενώσεις. Το θρεπτικό προφίλ των ροδιών είναι εντυπωσιακό και το επιστημονικό ενδιαφέρον για αυτό το φρούτο αυξάνεται διαρκώς. Τα περισσότερα από τα οφέλη του ροδιού αποδίδονται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του.

Αυτό το φρούτο εκτός από νόστιμο είναι και προστάτης της καρδιάς

Αυτό είναι το φρούτο που θα

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι το ελλαγικό οξύ που περιέχεται στο ρόδι είναι αυτό το οποίο αλληλεπιδρά με στελέχη βακτηρίων του στομάχου απελευθερώνοντας την ουρολιθίνη Α κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Δρ.Venkatakrishna Rao Jala αυτή η αλληλεπίδραση έχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη για το έντερο, γεγονός που θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στις μακροχρόνιες φλεγμονές του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου σε πάσχοντες από φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου περιλαμβάνονται η Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος του Crohn. Πρόκειται για χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Οι δύο ασθένειες αναφέρονται συχνά ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτές τις νόσους ενώ εκτιμάται ότι εξαιτίας τους χάνονται περίπου ένα δισεκατομμύριο ημέρες εργασίας ετησίως.

Οι ερευνητές παρήγαγαν ένα συνθετικό ανάλογο του UroA (UAS03 ) και στο πλαίσιο δοκιμών σε πειραματόζωα διαπίστωσαν ότι η λήψη του UroA και του UAS03 οδήγησαν σε αύξηση των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην ενίσχυση του εντερικού φραγμού, δηλαδή της στοιβάδα των κυττάρων που επενδύουν και θωρακίζουν το εσωτερικό του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές φαίνεται ότι η απευθείας λήψη ουρολιθίνης Α ή του συνθετικού αναλόγου της μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη συγκεκριμένων βακτηρίων του στομάχου που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της. Πιστεύουν δε ότι η κατανάλωση ροδιού είναι εξαιρετικά ευεργετική, πολύ περισσότερο δε η απευθείας λήψη ουρολιθίνης Α ή του συνθετικού αναλόγου της.

Απαιτούνται ωστόσο περισσότερα πειράματα και κλινικές δοκιμές για διαπιστωθεί αν η λήψη των συγκεκριμένων ουσιών μπορεί να φανεί ωφέλιμη για τους πάσχοντες από ΙΦΝΕ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι να αποφανθούν οι επιστήμονες για τα εν λόγω συστατικά, εμείς μπορούμε να εντάξουμε στην διατροφή μας το «δώρο της φύσης». Να θυμίσουμε άλλωστε ότι το ρόδι έχει εξυμνηθεί για τις ευεργετικές του ιδιότητές, ενώ θεωρείται σύμβολο υγείας, γονιμότητας, ευημερίας και μακροζωίας.

Πηγή: ygeiamou

Θαυματουργό φρούτο! Καταπολεμά αρθρίτιδα, καρκίνο και άλλα πολλά!

Αυτό είναι το θαυματουργό φρούτο! Καταπολεμά αρθρίτιδα, καρκίνο και άλλα πολλά!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ανανάς είναι φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει αντικαρκινικές ιδιότητες

Είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τις γυναίκες, δεδομένου ότι περιέχει ουσίες που επαναφέρουν την ελαστικότητα των ιστών και των ινών του δέρματος. Αυτό είναι κυρίως ορατό στο γυναικείο στήθος, επειδή χάνει το σχήμα του με την πάροδο των ετών.

Το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ο καφές μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, αλλά ο ανανάς μπορεί να κάνει “θαύματα” για αυτό και τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά αμέσως.

Αυτό είναι το απόλυτο αντικαρκινικό φρούτο! Συνιστάται για τους καπνιστές!

Εκτός από θέματα… αισθητικής, όμως, ο ανανάς προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην γενικότερη υγεία του οργανισμού:

Αρθρίτιδα

Όταν πρόκειται για οφέλη για την υγεία, ο ανανάς είναι γνωστός για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και των μυών, κυρίως εκείνων που συνδέονται με την αρθρίτιδα, μια εξουθενωτική ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ένα αρκετά σπάνιο πρωτεολυτικό ένζυμο, που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο είναι γνωστό ότι διασπά τις πολύπλοκες πρωτεΐνες και έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό το ένζυμο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα σημάδια και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας σε πολλές έρευνες.

Καρκίνος

Ο ανανάς έχει συνδεθεί άμεσα με την πρόληψη των καρκίνων του στόματος, του φάρυγγα και του στήθους. Εκτός από πολύ βιταμίνη C, ο ανανάς περιέχει επίσης διάφορα άλλα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, του β-καροτένιου, της βρομελίνης, διάφορα φλαβονοειδή και έχει υψηλά επίπεδα μαγγανίου. Το τελευταίο είναι ένα σημαντικό συστατικό της υπεροξειδικής δισμουτάσης, ενός εξαιρετικά ισχυρού “εργαλείου”, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συνδέονται με πολλά είδη καρκίνου.

Οστά

Παρά το γεγονός ότι ο ανανάς δεν είναι πλούσιος σε ασβέστιο, το οποίο συνδέεται με τα υγιή οστά, περιέχει άφθονο μαγγάνιο, το οποίο είναι ένα άλλο ιχνοστοιχείο απαραίτητο για την υγεία των οστών, την ανάπτυξη και την επισκευή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με μία μόνο μερίδα ανανά θα πάρετε πάνω από το 70% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγγάνιο.

Μάτια

Ανανάς είναι επίσης επωφελής για την όρασή σας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει άμεση συσχέτιση της κατανάλωσης ανανά με την βελτίωση της υγείας των ματιών και την πρόληψη των κοινών παθήσεων σε αυτά, που σχετίζονται με την ηλικία. Το β-καροτένιο, ειδικά, έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Πέρα από όλα τα οφέλη για την υγεία σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε όσον αφορά τον ανανά. Η βρομελίνη στον ανανά είναι γνωστό ένζυμο για την μαλάκυνση του κρέατος, το οποίο συνεπάγεται ότι διευκολύνει την πέψη των σκληρών τροφών.

Όμως, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάποια τρυφερότητα ή και ευαισθησία των χειλιών, των ούλων και της γλώσσας σας, αν τρώτε πάρα πολύ ανανά. Η βρομελίνη είναι ένα ισχυρό χημικό συστατικό και σε υπερβολική δόση μπορεί να επιφέρει εμετό, διάρροια, πονοκεφάλους και ναυτία.

Επιπλέον, η βρομελίνη έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την έμμηνο ρύση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτό το φρούτο εκτός από νόστιμο είναι και προστάτης της καρδιάς

Αυτό είναι το άγνωστο φρούτο που "θεραπεύει" διαβήτη έως όγκους!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share