Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που οι γυναίκες κρατούν κρυφό από τους άντρες!

Όντως τώρα;

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που οι γυναίκες κρατούν κρυφό από τους άντρες!
HEALTH NEWS 07.09.2019 10:38

Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που οι γυναίκες κρατούν κρυφό από τους άντρες! Αποκάλυψη τώρα!

Δεν σας πάει σίγουρα το μυαλό...

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα 2/3 των γυναικών άνω των 40 ετών υποφέρουν από ακράτεια, αλλά οι περισσότερες το κρατούν κρυφό από τον σύντροφό τους
Τα 2/3 των γυναικών μέσης ηλικίας υποφέρουν από ακράτεια, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία, όπως αναδείχθηκε μέσω μιας δημοσκόπησης.

Οι εννέα στις 10 πάσχουσες άνω των 40 ετών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή, που μπορεί να προκληθεί λόγω ενός τοκετού και συχνά αναπτύσσεται καθώς η γυναίκα μεγαλώνει, έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, ενώ το 10% δηλώνει ότι έχει βιώσει κατάθλιψη λόγω αυτού.

Ένας γυναικολόγος απαντά: Τι σκέφτεται όταν εσύ ανοίγεις τα πόδια σου;

Ωστόσο, μόνο οι τρεις στις 10 γυναίκες έχουν απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακράτειας, κάνοντας τους επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι οι γυναίκες δε νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να ζητήσουν βοήθεια. Τρεις στις πέντε, μάλιστα, το έχουν κρατήσει κρυφό από τους συντρόφους τους ή δεν ήταν «απόλυτα ειλικρινείς» μαζί τους σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος.

Η δημοσκόπηση των 2.000 γυναικών άνω των 40 ετών βρήκε ότι στο 17% των περιπτώσεων ακράτειας, το πρόβλημα «κυριαρχούσε» τις σκέψεις των γυναικών.

Η Julia Herbert, συμβουλευτική φυσιοθεραπεύτρια και διευθύντρια της εταιρείας που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν και δεν ζητούν βοήθεια είναι πραγματικά μεγάλος.

«Η ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες όλων των ηλικιών. Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν εξαιτίας της εμμηνόπαυσης ή της αύξησης του βάρους αποτελούν κάποιες από τις αιτίες, καθώς αποδυναμώνονται οι μύες του πυελικού εδάφους. Πρόκειται για θέματα που βιώνουν περισσότερο οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να επηρεάζουν κάποια στην ηλικία των 30 ετών ή και νεότερη. Παρά την αυξημένη επικράτηση του φαινομένου, η διαρροή ούρων θεωρείται ακόμα ένα θέμα ταμπού για τις γυναίκες, καθώς πολλές είναι εκείνες που δυσκολεύονται να μιλήσουν στις φίλες, την οικογένεια ή το σύντροφό τους για αυτό. Είναι μια αντίληψη που θα θέλαμε να δούμε να αλλάζει», δήλωσε η κ. Herbert.

Όπως φάνηκε από τη δημοσκόπηση, από τις γυναίκες που έχουν αναζητήσει ιατρική βοήθεια για την κατάστασή τους, το 21% απευθύνθηκε σε γενικό παθολόγο και το 5% επισκέφθηκε γυναικολόγο. Όμως, από το 96% των γυναικών που έχει ακουστά τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, μόνο το 10% τελικά τις κάνει τακτικά. Το 5% των γυναικών, μάλιστα, δήλωσαν ότι δεν ήταν σίγουρες αν έκαναν σωστά τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, ενώ το 23% προσπάθησε να τις κάνει αλλά δεν παρατήρησε κάποια βελτίωση.

Πηγή: ygeiamou.gr

Υγεία του κόλπου: Έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα; Θα χρειαστείς άμεση αντιμετώπιση!

Αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, που σχετίζεται με την υγεία του κόλπου, θα χρειαστεί να συμβουλευτείς τον γιατρό σου άμεσα!

Οι δυσάρεστες οσμές στην ευαίσθητη περιοχή είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό για τον κόλπο να έχει κάποια μυρωδιά, ορισμένες οσμές μας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι όμως κάτι που δικαιολογεί έντονη ανησυχία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον πόνο που αισθάνονται πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ. Σίγουρα είναι ενοχλητικός, μπορεί όμως να είναι παροδικός και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται.

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε γυναικολογικά συμπτώματα, για τα οποία πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό το συντομότερο δυνατόν:

1.«Κάψιμο» κατά την ούρηση και περίεργες εκκρίσεις: Τα κολπικά υγρά είναι απολύτως φυσιολογικά, αν όμως παρατηρήσετε διαφορές στο χρώμα, την οσμή ή τη συνοχή τους, μην το αμελήσετε και μην κάνετε μόνη σας διάγνωση. Πιθανές αιτίες είναι η μόλυνση από μύκητες, η βακτηριακή κολπίτιδα (υπερανάπτυξη φυσιολογικών βακτηρίων του κόλπου) ή τα χλαμύδια, ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ειδικά τα χλαμύδια πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και στειρότητα.

2.Οίδημα και φαγούρα: Μπορούν να προκληθούν από κάτι απλό, όπως το αφρόλουτρο, η εμμηνόπαυση ή μια λοίμωξη από μύκητες. Είναι όμως πιθανό να οφείλονται σε τριχομονάδες, ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε παράσιτο. Μόλις το 30% των ανθρώπων εμφανίζουν συμπτώματα. Τα πιο κοινά στις γυναίκες είναι ο ερεθισμός, το αίσθημα καύσου, η κοκκινίλα και ο πόνος. Η διάγνωση γίνεται με μικροβιολογική εξέταση και η αντιμετώπιση με αντιβιοτικά. Η μόλυνση από τριχομονάδες προκαλεί πόνο στο σεξ, προβλήματα στην κύηση και σας κάνει πιο ευάλωτες σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Έχετε μύκητες στον κόλπο; Αυτό το υγρό από φυσικά υλικά θα σας απαλλάξει

3.Αιμορραγία μετά το σεξ: Έως και το 9% των γυναικών που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση, μπορεί να εκδηλώσουν αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obstetrics and Gynecology International. Στις περισσότερες περιπτώσεις το σύμπτωμα υποχωρεί εντός έξι μηνών. Επειδή όμως η αιμορραγία μετά το σεξ αποτελεί κοινό σύμπτωμα τόσο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνου του κόλπου, είναι πιθανό ο γυναικολόγος σας να σας συστήσει βιοψία. Άλλες πιθανές αιτίες της αιμορραγίας μετά το σεξ είναι η ενδομητρίωση και οι καλοήθεις πολύποδες του τραχήλου της μήτρας.

4. Κύστη που προκαλεί πόνο: Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε ογκίδιο εντός του κόλπου ή έξω από αυτόν, χρήζει εξέτασης από τον γυναικολόγο σας. Συνήθως πρόκειται για κύστεις που είναι γενικά αβλαβείς και μπορεί να μην χρειαστούν καν θεραπεία. Αν έχετε όμως κύστη στο βαρθολίνειο αδένα (τον έναν από τους δύο αδένες που βρίσκονται εκατέρωθεν του ανοίγματος του γυναικείου κόλπου και απελευθερώνουν υγρά που διευκολύνουν τη λίπανση του κόλπου) ή απόστημα, μπορεί να προκληθεί λοίμωξη που θα σας δυσκολεύει ακόμη και να καθίσετε ή να περπατήσετε. Το ζεστό μπάνιο θα σας βοηθήσει, μπορεί όμως να χρειάζεται μικροχειρουργική επέμβαση για την αποστράγγιση της κύστης και λήψη αντιβιοτικών.

Πηγή: health.com

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή: Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο - Αυτοί είναι οι τρόποι!

Τα μυστικά ομορφιάς του δέρματος όταν «κραυγάζει»...SOS

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς στο Youweekly.gr

Share