Πόσο επικίνδυνη είναι η αποτρίχωση για ΣΜΝ στην ηβική περιοχή;

Τι λένε οι ειδικοί;

Πόσο επικίνδυνη είναι η αποτρίχωση για ΣΜΝ στην ηβική περιοχή;

Πόσο επικίνδυνη είναι η αποτρίχωση για ΣΜΝ στην ηβική περιοχή; Τι λένε οι ειδικοί για την υγεία;

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονικά αποδεδειγμένη σύνδεση μεταξύ του καλλωπισμού της ηβικής περιοχής και του αυξημένου κινδύνου για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Οι γυναίκες που επιλέγουν να ξυρίζουν ή να αποτριχώνουν την ηβική περιοχή μπορεί τελικά να μην αυξάνουν τον κίνδυνο για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE και υποστηρίζει δεν βρήκε κάποια σύνδεση μεταξύ του «υπερβολικού» καλλωπισμού και ασθενειών όπως τα χλαμύδια ή η γονόρροια.

Προηγούμενες έρευνες και διάφορες αναφορές στα ΜΜΕ προειδοποιούσαν τις γυναίκες για την ύπαρξη σχέσης μεταξύ της αφαίρεσης του ηβικού τριχώματος και των ΣΜΝ, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, όμως, έρχονται για να ανατρέψουν αυτό τον ισχυρισμό.

Ένας γυναικολόγος απαντά: Τι σκέφτεται όταν εσύ ανοίγεις τα πόδια σου;

Σχεδίασαν μια μελέτη η οποία, αντίθετα με τις προηγούμενες απόπειρες σε αυτόν τον τομέα, βασίστηκε σε εργαστηριακά τεκμηριωμένες διαγνώσεις δύο συχνών ΣΜΝ. Στη μελέτη συμμετείχαν 214 φοιτήτριες, με τους ερευνητές να εξετάζουν κάθε πιθανό σύνδεσμο μεταξύ του «υπερβολικού» καλλωπισμού στην εν λόγω περιοχή -αφαίρεση του ηβικού τριχώματος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον έξι φορές το μήνα- και της θετικής ένδειξης για χλαμύδια ή γονόρροια. Όπως αποδείχθηκε, δε βρήκαν καμία απολύτως σύνδεση.

Η Jamie Luster, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και απόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου, δήλωσε πως δεν εξεπλάγη από τα αποτελέσματα, κυρίως επειδή δεν υπάρχει κάποιος σαφής βιολογικός λόγος για να πιστεύουμε ότι το ξύρισμα ή η αποτρίχωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο για τα δύο αυτά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για ΣΜΝ και απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο όπου καλούνταν να δηλώσουν τις συμπεριφορές τους γύρω από το σεξ και τον καλλωπισμό. Σχεδόν όλες (98%) δήλωσαν πως είχαν κάποιο είδος καλλωπισμού και σε ποσοστό από 18 έως 54% καλλωπίζοντας «υπερβολικά», με βάση τους δύο τρόπους μέτρησης που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη. Οι συμμετέχουσες επέτρεψαν, επίσης, στους ερευνητές να παραλάβουν εκείνοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους για τα ΣΜΝ, με το 10% αυτών να αποδεικνύονται τελικά θετικά.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι, παρόλο που η μελέτη ήταν μικρή, οι γυναίκες είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι η έρευνα στον τομέα αυτό δεν είναι καταληκτική, παρά τα όσα μπορεί να ακούσει κανείς σχετικά με το ζήτημα. Αυτό που αναδεικνύεται μέσα από αυτή τη νέα μελέτη, η οποία πάντως λαμβάνει σοβαρά υπόψιν και άλλους πιθανούς παράγοντες όπως η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, το εισόδημα, η εθνικότητα και το φύλο, είναι η σημασία της λήψης μέτρων για τη μείωση του κινδύνου των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αιμορραγία μετά την επαφή από "πίσω": Πόσο ανησυχητικό είναι; Ειδικός πρωκτολόγος απαντάει!

Έχετε αιμορραγία μετά το πρωκτικό σ3ξ με τον σύντροφό σας; Πόσο ανησυχητικό είναι και τι συμβαίνει;

Ειδικός πρωκτολόγος αναλύει όλα τα δεδομένα!

Σύμφωνα με τον Thomas P. Sokol, πρωκτολόγο – χειρουργό και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, «η επένδυση του πρωκτού και του ορθού είναι πολύ λεπτή και μπορεί εύκολα να σχιστεί/τραυματιστεί όταν της ασκείται μεγάλη πίεση, όπως στην περίπτωση του πρωκτικού σεξ».

Αυτοί οι τραυματισμοί ονομάζονται πρωκτικές σχισμές και μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία, πόνο μέχρι και ορατές ρωγμές στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι σε αντίθεση με τον κόλπο, ο πρωκτός δεν εκκρίνει υγρά που λειτουργούν ως φυσική λίπανση. Έτσι οι εύθραυστοι αυτοί ιστοί είναι ακόμη πιο επιρρεπείς σε μικροτραυματισμούς και αιμορραγία. Επομένως, η χρήση λιπαντικού είναι απαραίτητη και σε αρκετή μάλιστα ποσότητα.

Έχετε μύκητες στον κόλπο; Αυτό το υγρό από φυσικά υλικά θα σας απαλλάξει

«Η πρωκτική διείσδυση μπορεί επίσης να ενοχλήσει και τις αιμορροΐδες που μπορεί να μην ξέρετε ότι έχετε», σημειώνει ο Sokol. Οι αιμορροΐδες είναι ουσιαστικά «μαξιλάρια» αιμοφόρων αγγείων μέσα και έξω από τον πρωκτό μας. Αυτές συνήθως προκύπτουν λόγω αυξημένης πίεσης στο κάτω μέρος του ορθού, κάτι που μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. «Μπορεί να νομίζετε ότι σίγουρα θα ξέρετε εάν είχατε αιμορροΐδες, αλλά μερικές φορές δεν προκαλούν συμπτώματα μέχρι να τις ενοχλήσει κάτι … ένα dildo / δάκτυλο / πέος. Δεδομένου ότι οι αιμορροΐδες είναι σωροί αιμοφόρων αγγείων, το έντονο κόκκινο αίμα μετά το πρωκτικό σεξ μπορεί να σχετίζεται μ΄αυτές».

Επειδή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε και να το εμποδίσουμε …
Ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να δοκιμάσουμε μόνοι/ες μας με κάποιο πρωκτικό παιχνίδι. «Είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουμε το σώμα μας», λέει η ακαδημαϊκός και σεξουαλική θεραπεύτρια για LGBT+ άτομα, Kelly Wise. «Για να το πούμε απλά, κατανοώντας τι μπορεί να χειριστεί ο πρωκτός μας θα γνωρίσουμε τα όρια μας και θα αποφύγουμε τη δυσφορία και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν».

Η Wise προτείνει πριν ξεκινήσουμε με κάποιο βοήθημα, να προετοιμάσουμε τον πρωκτό μας για διείσδυση με το δάκτυλο μας. Φυσικά πρέπει πάντα να φροντίζουμε για την υγιεινή μας. Όταν αισθανθούμε άνετα, χωρίς κάποια αίσθηση δυσφορίας, η Wise μας συμβουλεύει να συνεχίσουμε τη διείσδυση χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον δάχτυλο και στη συνέχεια άλλο ένα. Μετά απ΄αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε στη χρήση κάποιου βοηθήματος. «Η χρήση αυτή πρέπει να γίνει με προσοχή και ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Καμία υπερβολή η κατάχρηση δεν είναι προς το συμφέρον μας».

Η Wise προτείνει να κάνουμε αυτή την προετοιμασία και πριν το πρωκτικό σεξ. «Δείτε το σαν ζέσταμα. Ο πρωκτός μας απλά δεν μπορεί να πάει από το 0 στο 60 χωρίς χρόνο να ζεσταθεί. Η προσαρμοστικότητα διαφέρει από άτομο σε άτομο και γι΄αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά το σώμα μας».

Φυσικά και τίθεται το θέμα της ασφάλειας και της συναίνεσης. Δεδομένου ότι ο πρωκτός μπορεί να είναι επιρρεπής στον τραυματισμό, το απροστάτευτο πρωκτικό σεξ κάνει πιο εύκολη τη σύναψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Γι΄αυτό και πρέπει πάντα να προσέχουμε.

Όπως και να έχει, ακόμη κι αν η αιμορραγία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, καλό είναι να επισκεπτόμαστε συχνά έναν ειδικό γιατρό, ώστε να έχουμε μια εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί πίσω και το πως μπορούμε να το φροντίσουμε!

Πηγή: avmag.gr

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που οι γυναίκες κρατούν κρυφό από τους άντρες!

Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που οι γυναίκες κρατούν κρυφό από τους άντρες! Αποκάλυψη τώρα!

Δεν σας πάει σίγουρα το μυαλό...

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα 2/3 των γυναικών άνω των 40 ετών υποφέρουν από ακράτεια, αλλά οι περισσότερες το κρατούν κρυφό από τον σύντροφό τους
Τα 2/3 των γυναικών μέσης ηλικίας υποφέρουν από ακράτεια, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία, όπως αναδείχθηκε μέσω μιας δημοσκόπησης.

Οι εννέα στις 10 πάσχουσες άνω των 40 ετών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή, που μπορεί να προκληθεί λόγω ενός τοκετού και συχνά αναπτύσσεται καθώς η γυναίκα μεγαλώνει, έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, ενώ το 10% δηλώνει ότι έχει βιώσει κατάθλιψη λόγω αυτού.

Ωστόσο, μόνο οι τρεις στις 10 γυναίκες έχουν απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακράτειας, κάνοντας τους επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι οι γυναίκες δε νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να ζητήσουν βοήθεια. Τρεις στις πέντε, μάλιστα, το έχουν κρατήσει κρυφό από τους συντρόφους τους ή δεν ήταν «απόλυτα ειλικρινείς» μαζί τους σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος.

Η δημοσκόπηση των 2.000 γυναικών άνω των 40 ετών βρήκε ότι στο 17% των περιπτώσεων ακράτειας, το πρόβλημα «κυριαρχούσε» τις σκέψεις των γυναικών.

Η Julia Herbert, συμβουλευτική φυσιοθεραπεύτρια και διευθύντρια της εταιρείας που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν και δεν ζητούν βοήθεια είναι πραγματικά μεγάλος.

«Η ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες όλων των ηλικιών. Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν εξαιτίας της εμμηνόπαυσης ή της αύξησης του βάρους αποτελούν κάποιες από τις αιτίες, καθώς αποδυναμώνονται οι μύες του πυελικού εδάφους. Πρόκειται για θέματα που βιώνουν περισσότερο οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να επηρεάζουν κάποια στην ηλικία των 30 ετών ή και νεότερη. Παρά την αυξημένη επικράτηση του φαινομένου, η διαρροή ούρων θεωρείται ακόμα ένα θέμα ταμπού για τις γυναίκες, καθώς πολλές είναι εκείνες που δυσκολεύονται να μιλήσουν στις φίλες, την οικογένεια ή το σύντροφό τους για αυτό. Είναι μια αντίληψη που θα θέλαμε να δούμε να αλλάζει», δήλωσε η κ. Herbert.

Όπως φάνηκε από τη δημοσκόπηση, από τις γυναίκες που έχουν αναζητήσει ιατρική βοήθεια για την κατάστασή τους, το 21% απευθύνθηκε σε γενικό παθολόγο και το 5% επισκέφθηκε γυναικολόγο. Όμως, από το 96% των γυναικών που έχει ακουστά τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, μόνο το 10% τελικά τις κάνει τακτικά. Το 5% των γυναικών, μάλιστα, δήλωσαν ότι δεν ήταν σίγουρες αν έκαναν σωστά τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, ενώ το 23% προσπάθησε να τις κάνει αλλά δεν παρατήρησε κάποια βελτίωση.

Πηγή: ygeiamou.gr

Υγεία του κόλπου: Έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα; Θα χρειαστείς άμεση αντιμετώπιση!

Αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, που σχετίζεται με την υγεία του κόλπου, θα χρειαστεί να συμβουλευτείς τον γιατρό σου άμεσα!

Οι δυσάρεστες οσμές στην ευαίσθητη περιοχή είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό για τον κόλπο να έχει κάποια μυρωδιά, ορισμένες οσμές μας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι όμως κάτι που δικαιολογεί έντονη ανησυχία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον πόνο που αισθάνονται πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ. Σίγουρα είναι ενοχλητικός, μπορεί όμως να είναι παροδικός και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται.

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε γυναικολογικά συμπτώματα, για τα οποία πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό το συντομότερο δυνατόν:

1.«Κάψιμο» κατά την ούρηση και περίεργες εκκρίσεις: Τα κολπικά υγρά είναι απολύτως φυσιολογικά, αν όμως παρατηρήσετε διαφορές στο χρώμα, την οσμή ή τη συνοχή τους, μην το αμελήσετε και μην κάνετε μόνη σας διάγνωση. Πιθανές αιτίες είναι η μόλυνση από μύκητες, η βακτηριακή κολπίτιδα (υπερανάπτυξη φυσιολογικών βακτηρίων του κόλπου) ή τα χλαμύδια, ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ειδικά τα χλαμύδια πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και στειρότητα.

2.Οίδημα και φαγούρα: Μπορούν να προκληθούν από κάτι απλό, όπως το αφρόλουτρο, η εμμηνόπαυση ή μια λοίμωξη από μύκητες. Είναι όμως πιθανό να οφείλονται σε τριχομονάδες, ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε παράσιτο. Μόλις το 30% των ανθρώπων εμφανίζουν συμπτώματα. Τα πιο κοινά στις γυναίκες είναι ο ερεθισμός, το αίσθημα καύσου, η κοκκινίλα και ο πόνος. Η διάγνωση γίνεται με μικροβιολογική εξέταση και η αντιμετώπιση με αντιβιοτικά. Η μόλυνση από τριχομονάδες προκαλεί πόνο στο σεξ, προβλήματα στην κύηση και σας κάνει πιο ευάλωτες σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

3.Αιμορραγία μετά το σεξ: Έως και το 9% των γυναικών που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση, μπορεί να εκδηλώσουν αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obstetrics and Gynecology International. Στις περισσότερες περιπτώσεις το σύμπτωμα υποχωρεί εντός έξι μηνών. Επειδή όμως η αιμορραγία μετά το σεξ αποτελεί κοινό σύμπτωμα τόσο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνου του κόλπου, είναι πιθανό ο γυναικολόγος σας να σας συστήσει βιοψία. Άλλες πιθανές αιτίες της αιμορραγίας μετά το σεξ είναι η ενδομητρίωση και οι καλοήθεις πολύποδες του τραχήλου της μήτρας.

4. Κύστη που προκαλεί πόνο: Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε ογκίδιο εντός του κόλπου ή έξω από αυτόν, χρήζει εξέτασης από τον γυναικολόγο σας. Συνήθως πρόκειται για κύστεις που είναι γενικά αβλαβείς και μπορεί να μην χρειαστούν καν θεραπεία. Αν έχετε όμως κύστη στο βαρθολίνειο αδένα (τον έναν από τους δύο αδένες που βρίσκονται εκατέρωθεν του ανοίγματος του γυναικείου κόλπου και απελευθερώνουν υγρά που διευκολύνουν τη λίπανση του κόλπου) ή απόστημα, μπορεί να προκληθεί λοίμωξη που θα σας δυσκολεύει ακόμη και να καθίσετε ή να περπατήσετε. Το ζεστό μπάνιο θα σας βοηθήσει, μπορεί όμως να χρειάζεται μικροχειρουργική επέμβαση για την αποστράγγιση της κύστης και λήψη αντιβιοτικών.

Πηγή: health.com