Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

SOS: Σταματήστε να καθαρίζετε τα ούρα των παιδιών σας! Κινδυνεύετε από....

Έρευνα απέδειξε ότι περιέχουν....

SOS: Σταματήστε να καθαρίζετε τα ούρα των παιδιών σας! Κινδυνεύετε από....
HEALTH NEWS 29.09.2019 13:44

Γονείς προσοχή: Σταματήστε να καθαρίζετε τα ούρα των παιδιών σας! Κινδυνεύετε από.... δεν πάει το μυαλό σας!

Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν τοξικά επίπεδα πλαστικών ουσιών στα ούρα και τα κόπρανά τους, υποστηρίζει μελέτη που αναδημοσιεύεται στην online έκδοση του Spiegel.

Ερευνητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας και του Ινστιτούτου Robert Koch του Βερολίνου μελέτησαν 15 υποπροϊόντα πλαστικών ουσιών στα ούρα και τα κόπρανα 2.500 παιδιά, 3-17 ετών. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 11 από τις 15 αυτές ουσίες, εκ των οποίων μια θεωρείται ότι προκαλεί καρκίνο, εντοπίζονταν στο 97-100% των δειγμάτων.

Ένας γυναικολόγος απαντά: Τι σκέφτεται όταν εσύ ανοίγεις τα πόδια σου;


Τα επίπεδα του υπερφθοροοκτανοϊκού οξέος (PFOA) υπερέβαιναν τα όρια ασφαλείας στο 20% των δειγμάτων, ειδικά στα μικρότερα παιδιά. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται στην παρασκευή ενδυμάτων και έχει ήδη σχετιστεί με καρκίνο σε ζωικά μοντέλα. Μάλιστα, τόσο το Διεθνές Γραφείο για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χαρακτηρίσει ως «πιθανόν καρκινογόνο για τους ανθρώπους» το PFOA και έχουν ανακοινώσει μέτρα αυστηρότερης ρύθμισης της χρήσης του.

«Η μελέτη μας δείχνει ξεκάθαρα ότι έναν αυξανόμενος αριθμός πλαστικών συστατικών βρίσκεται επίσης στο ανθρώπινο σώμα», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Marike Kolossa-Gehring, εκ μέρους του γερμανικού υπουργείου. Και προσθέτει ότι «το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα μικρότερα και πιο ευάλωτα παιδιά είναι αυτά που επηρεάζονται περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο σώμα της μελέτης δεν έχει δημοσιευθεί και τα παραπάνω στοιχεία χαρακτηρίζονται προκαταρκτικά. Η δημοσιοποίηση τους έγινε κατόπιν έγκρισης της κυβέρνησης και εις απάντηση σχετικού αιτήματος του κόμματος των Πρασίνων.

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι μελετήσουν πως αυτά τα υποπροϊόντα εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό. Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι τα μικροχημικά που εμπεριέχουν πολλά είδη ρουχισμού διασπώνονται και τελικά μπαίνουν στην αιματική κυκλοφορία.

Η Bettina Hoffmann, ειδική σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας στο κόμμα των Πρασίνων, καλεί τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τα επιβλαβή χημικά». Διατυπώνει δε ανησυχίες ότι τα κάθε λογής επικίνδυνα χημικά απαγορεύονται για να αντικατασταθούν από ουσίες εξίσου επιβλαβείς.

Μεγάλη προσοχή! Τα παγάκια που σου σερβίρουν στο μπαρ μπορεί να σου προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα υγείας!

Δώσε μεγάλη προσοχή γιατί σε αφορά! Τα παγάκια που σου σερβίρουν στο μπαρ μπορεί να σου προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα υγείας!

Λατρεύεις το ουίσκι on the rocks και τις frozen margaritas;

Μπορεί 30 bartenders να ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων, ωστόσο ένας μόνο εξ αυτών κατάφερε να μάς σοκάρει πραγματικά.

Ο λόγος; Αποκάλυψε πως κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε, σκέψου ότι αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις για όσους δεν πειθαρχούν…

Σου αρέσει κι εσένα να μασάς παγάκια; Δες από τι μπορεί να πάσχεις!

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις σε σοβαρές δηλητηριάσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο.

Η τροφική δηλητηρίαση από τα βρώμικα αυτά μηχανήματα δεν είναι κάτι σπάνιο.

Για παράδειγμα, πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι τους.

Το 2011, σε μελέτη που έγινε στο Λας Βέγκας, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των μηχανών πάγου ήταν εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων. Κι αν δεν έχεις “φρικάρει” ακόμα, ακου και αυτό:

Το 2013 αποκαλύφθηκε ότι σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

Πάγο; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εσύ το γνώριζες; Αυτός είναι ο λόγος που η φλούδα της πατάτας προστατεύει από τον καρκίνο!

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο! Τις τρώμε όλοι και μας «σκοτώνουν» μέρα με την μέρα!

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr

Share