Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξεχάστε την δυσκοιλιότητα με το καθαρτικό της φύσης! Με αυτό το φυτό θα... «αδειάσετε»!

Θα σωθείτε!

Ξεχάστε την δυσκοιλιότητα με το καθαρτικό της φύσης! Με αυτό το φυτό θα... «αδειάσετε»!
HEALTH NEWS 04.10.2019 11:00

Ξεχάστε την δυσκοιλιότητα με το καθαρτικό της φύσης που θα σας σώσει. Με αυτό το φυτό θα... «αδειάσεις» μια και καλή, αλλά και γρήγορα και κάνει καλό στην υγεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τη δυσκοιλιότητα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η δυσφορία, ο πόνος, ο εκνευρισμός που προκαλεί μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν τη μέρα σας και τις σχέσεις με τους συνεργάτες ή τους φίλους σας.

Πολλά ευθύνονται για μια τέτοια κατάσταση. Από την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή έως τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας -δηλαδή όλα όσα ζούμε στην σύγχρονη εποχή. "Κάθεστε στον αέρα" στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε; Μόλις δείτε τι θα πάθετε, θα το κόψετε αμέσως!

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προκαλέσετε τις κινήσεις του εντέρου χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα. Αν σας αρέσει το τσάι και γενικά τα αφεψήματα βοτάνων, τα νέα είναι ευχάριστα για σας: εκτός των χαλαρωτικών ιδιοτήτων τους και της συμβολής τους στην απώλεια βάρους, κάποια αφεψήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Βάζετε χαρτί υγείας στο κάθισμα τουαλέτας όταν είστε έξω; Μόλις δείτε τι «κολλάτε» θα πάθετε σοκ!

Σίγουρα βάζετε κι εσείς χαρτί υγείας στο κάθισμα τουαλέτας όταν είστε έξω, αλλά μόλις δείτε τι «κολλάτε» θα πάθετε σοκ!

Οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι το καλύτερο και το πιο υγιεινό μέρος. Συχνά αλλάζουμε γνώμη και προτιμούμε να κρατηθούμε μέχρι να βρούμε ένα πιο καθαρό μέρος! Ποιος ξέρει ποιος έχει κάτσει εκεί και έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν από εμάς;

Η απάντηση φαίνεται προφανής: Λίγο κομμένο χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας και έχετε ένα φράγμα ανάμεσα στο σώμα σας και τα μικρόβια, έτσι δεν είναι;

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση και δεν χρειάζεται ποτέ να απλώνετε χαρτί στο κάθισμα, επειδή τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με πολύ έξυπνο τρόπο. Για πολύ καιρό, οι περισσότεροι πίστευαν ότι μπορούμε να κολλήσουμε μικρόβια και απαίσιες γαστροεντερικές μολύνσεις από αυτά. Αλλά χάρη στο ειδικό σχήμα τους και τις ιδιαίτερα λείες επιφάνειες, τα καθίσματα τουαλέτας στην πραγματικότητα αποτρέπουν τα μικρόβια να εγκατασταθούν πάνω τους. Επιπλέον, τα μικρόβια δεν πολλαπλασιάζονται στο δέρμα, έτσι η άμεση επαφή με το κάθισμα τουαλέτας δεν είναι τόσο τραγική όσο νομίζαμε. Από την άλλη μεριά, το χαρτί τουαλέτας είναι μια άλλη ιστορία.

Είναι σύνηθες, σχεδόν κανείς να μη κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τραβάει το καζανάκι. Ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα μικρόβια να εξαπλώνονται στο δωμάτιο, αλλά και πάνω στο χαρτί υγείας. Και αντίθετα με το κάθισμα τουαλέτας, το χαρτί υγείας είναι ιδανικό μέρος για τα μικρόβια, χάρη στην επιφάνειά του. Αυτό ακριβώς το χαρτί θα πιάνατε με τα χέρια σας, και ασυνείδητα, θα αγγίζατε το πρόσωπό σας, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα σας.

Συναγερμός! Χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό τσιγάρο; Μυστηριώδης ασθένεια προσβάλει τους πνεύμονες!

Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες και τις συσκευές στεγνώματος χεριών. Οι περισσότεροι πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά, μετατρέποντας τα χερούλια από τις βρύσες και τους στεγνωτήρες χεριών σε εστία μικροβίων. Σε μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι στεγνωτήρες χεριών εκτοξεύουν βακτήρια σε μεγάλη έκταση.

Μόλις πλύνουμε τα χέρια μας, εξακολουθούν να υπάρχουν εναπομείναντα μικρόβια, που αντί να αφαιρεθούν με τους στεγνωτήρες χεριών, στην πραγματικότητα εξαπλώνονται περισσότερο. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η ροή του αέρα, γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα με τα μικρόβια. Η καλύτερη εναλλακτική, είναι οι χαρτοπετσέτες μιας χρήσης. Στην πραγματικότητα, απομακρύνουν περισσότερα μικρόβια.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε και θα το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να επισκεφτείτε μια τουαλέτα. Ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς χαρτί είναι η καλύτερη λύση. Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές η φαντασία μας είναι πιο ζωηρή από τους πραγματικούς κινδύνους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα και τα τρώμε όλοι!

Θα πάθετε σοκ: Το κίτρινο χρώμα στο ποπ κορν δεν είναι βούτυρο!

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr

TAGS
Share