Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τέλος το τσιγάρο από την Τετάρτη! Τα αλλάζει όλα ο νέος νόμος που ψηφίζεται!

Τι λέει το νομοσχέδιο;

Τέλος το τσιγάρο από την Τετάρτη! Τα αλλάζει όλα ο νέος νόμος που ψηφίζεται!
HEALTH NEWS 10.10.2019 16:34
Follow us on Google News

Τέλος το τσιγάρο μπαίνει από την ερχόμενη Τετάρτη! Τα αλλάζει όλα ο νέος νόμος που ψηφίζεται την Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής για το καλό της υγείας μας.

Το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση και από την Τετάρτη θα είναι νόμος του κράτους και πλέον το τσιγάρο θα κοπεί στους δημόσιους χώρους.

Έτσι θα αποδειχθεί στην πράξη εάν αυτή τη φορά η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ένα νόμο που ψηφίζει το κοινοβούλιο. Σοκ! Πέθανε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Τέλος το τσιγάρο από την Τετάρτη νόμος

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχουν κληθεί φορείς προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η ελληνική πνευμονολογική εταιρία, η ελληνική ογκολογική εταιρία, το πανελλήνιο σωματείο καταστημάτων-καταναλωτών εστίασης και διασκέδασης και ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων προϊόντων ατμίσματος. Ακόμα η πανελλήνια ομοσπονδία εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Συναγερμός! Χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό τσιγάρο; Μυστηριώδης ασθένεια προσβάλει τους πνεύμονες!

Συναγερμός! Χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό τσιγάρο; Μυστηριώδης ασθένεια προσβάλει τους πνεύμονες και είναι πολύ σοβαρή για την υγεία.

Τα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 14 Αμερικανικές Πολιτείες της Αμερικής και οι ειδικοί προς το παρόν τα συσχετίζουν με το άτμισμα και γενικότερα τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πολλοί από τους ασθενείς είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, με κάποιους εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με μηχανικά υποστηριζόμενη αναπνοή.

undefined

Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα κατά πόσο οι ασθενείς θα μπορέσουν να αναρρώσουν πλήρως. Αλλά έχει δοθεί εντολή σε γιατρούς και πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση αναφοράς συμπτωμάτων όπως δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια ή στηθάγχη. Στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν επίσης καταγραφεί πυρετός, βήχας, εμετοί και διάρροια.

Μεγάλη προσοχή για όσους καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο! Από τι κινδυνεύουν οι ατμιστές;

Αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία με τα υγειονομικά τμήματα τουλάχιστον πέντε Πολιτειών (Καλιφόρνια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μινεσότα και Ουισκόνσιν) με επιβεβαιωμένα κρούσματα της μυστηριώδους ασθένειας για να καθοριστούν η αιτία της νόσου αφού «μια συστοιχία πνευμονικών ασθενειών που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου» καταγράφηκαν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχουν τουλάχιστον 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το CDC κάνει λόγο για 94 πιθανές περιπτώσεις σε 14 Πολιτείες.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι ο ένοχος είναι κάποια μολυσματική νόσος», ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του CDC, Kathy Harben.

Κι ενώ κάποιες περιπτώσεις ασθενών έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, οι γιατροί προς το παρόν δεν ξέρουν αν ευθύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ή συγκεκριμένα συστατικά ή μολυσματικοί παράγοντες που έχουν εισπνεύσει οι ασθενείς μέσω του ατμίσματος.

ηλεκτρονικό τσιγάρο υγεία

Έτσι θα εξαφανίσετε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σας!

Πάντως οι ασθενείς έχουν αναφέρει τη χρήση διαφόρων συστατικών στο μείγμα άτμισης, όπως η νικοτίνη, «σπιτικά» μείγματα και ακόμα και προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη.

Σύμφωνα με την Emily Chapman, ιατρική διευθύντρια στο Νοσοκομείο Παίδων της Μινεσότα, όπου νοσηλεύονται τέσσερις έφηβοι με την μυστηριώδη νόσο «τα παιδιά εμφανίστηκαν με συμπτωματολογία που θα την έλεγε κανείς διαχειρίσιμη και που έμοιαζε με αυτή κάποια ιογενούς λοίμωξης ή βακτηριακής πνευμονίας, όπως δύσπνοια, βήχα, πυρετό και κοιλιακή δυσφορία. Αλλά η κατάσταση τους συνέχισε να επιδεινώνεται παρά την χορήγηση της κατάλληλης αγωγής με αντιβιοτικά και παροχή οξυγόνου. Κάποια παιδιά υπέστησαν αναπνευστική ανεπάρκεια και ετέθησαν υπό μηχανική υποστήριξη».

Και προσθέτει πως πρόκειται για περιπτώσεις περίπλοκες ως προς τη διάγνωση καθώς μιμούνται τα συμπτώματα μιας συχνής λοίμωξης αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές με ανάγκη μακροχρόνιας νοσηλείας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καρκίνος του στοματοφάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα και οι τρόποι πρόληψης!

Γονείς τεράστια προσοχή! Αυτά είναι τα ύποπτα συμπτώματα του παιδικού καρκίνου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share