Δεν τρως καθόλου παντζάρια; Μόλις δεις τι προκαλούν στον οργανισμό σου θα αλλάξεις γνώμη!

Θα τα αγαπήσετε!

Δεν τρως καθόλου παντζάρια; Μόλις δεις τι προκαλούν στον οργανισμό σου θα αλλάξεις γνώμη!

Δεν τρως καθόλου παντζάρια; Μόλις δεις τι προκαλούν στον οργανισμό σου θα αλλάξεις γνώμη!

Αν ακόμα είσαι δύσπιστη, διάβασε παρακάτω όλη την αλήθεια για τα παντζάρια και για το πως μπορείς να τα "εκμεταλλευτείς"!

Τα παντζάρια είναι από τα πιο πολύτιμα λαχανικά που υπάρχουν. Από τη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σας υπό έλεγχο, μέχρι τη βελτίωση της σεξουαλικής σας αντοχής, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην θεραπεία σε πολλές ασθένειες.

Χυμός καρότο: Ο χυμός "θαύμα" που θα σε ωφελήσει στην καθημερινότητά σου!

Δείτε για πόσους λόγους επιβάλλεται να προσθέσετε μια μερίδα παντζάρια στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο:

Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης: Είναι σημαντική πηγή νιτρικών αλάτων, τα οποία μετατρέπονται μέσα στον οργανισμό σε νιτρώδη και σε ένα αέριο που ονομάζεται οξείδιο του αζώτου. Και τα δύο αυτά βοηθούν στην διεύρυνση των αρτηριών και την μείωση του καρδιακού παλμού.

Μειώνει την “κακή” χοληστερόλη και εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες: Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή και βητακυανίνη. Η τελευταία είναι το συστατικό που δίνει στο παντζάρι το πορφυροκόκκινο χρώμα του και είναι πολύ αποτελεσματική στην ενίσχυση των κυττάρων.

Βοηθάει στην μείωση της οξείδωση της LDL χοληστερόλης και δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει πλάκα στα τοιχώματα της αρτηρίας. Αυτό προστατεύει από πιθανή καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Καταπολεμάνε την οστεοπόρωση: Τα παντζάρια είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την βέλτιστη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή.

“Ασπίδα” στην αναιμία: Τα παντζάρια περιέχουν πολύ σίδηρο, ο οποίος βοηθάει στη διάταξη της αιμοσυγκολλητίνης. Αυτή αποτελεί μέρος του αίματος που βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου και άλλων ουσιών σε διάφορα μέρη του σώματος.

Βελτιώνει τη σεξουαλική υγεία και αντοχή: Το παντζάρι χρησιμοποιείτο αιώνες πριν ως μέρος διάφορων παραδόσεων για την καλύτερη σεξουαλική ευεξία του ατόμου. Είναι μια πλούσια πηγή νιτρικών που βοηθούν στην απαλλαγή του νιτρικού οξειδίου από το σώμα, διευρύνοντας τις φλέβες, και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Μια άλλη μεταβλητή είναι ότι τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, ενός χημικού συστατικού που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα: Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε διαλυτές φυτικές ίνες, τα παντζάρια λειτουργούν και ως ένα ήπιο για τον οργανισμό καθαρτικό. Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην αποβολή διαφόρων βλαβερών ουσιών από το παχύ έντερο και το στομάχι.

Διατροφική αξία (100 γραμμάρια):

Θερμίδες: 43
Λίπος: 0g
Χοληστερόλη: 0g
Αλάτι: 106mg
Υδατάνθρακες: 13g
Ίνες: 4g
Σάκχαρα: 9g
Πρωτεΐνες: 2g
Βιταμίνη C: 4.9mg
Φολικό οξύ: 109mcg
Σίδηρος: 0.8mg
Μαγνήσιο: 23.0mg
Φωσφόρος: 40.0mg
Κάλιο: 325 mg
Μαγγάνιο: 0.3mg

Πηγή: pronews.gr

Οι "μαγικές" ιδιότητες του μήλου! 4+1 οφέλη που δε γνωρίζατε!

Κι όμως το μήλο είναι το φρούτο με "μαγικές" ιδιότητες! Πρόκειται για το φρούτο με τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας. Αυτά είναι τα 4+1 οφέλη που προσφέρει και δεν γνωρίζατε!

Τη φράση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» την ξέρουμε πολύ καλά. Oμως δεν ήταν απλά ένα κόλπο των γονιών μας για να μας κάνουν να φάμε ένα φρούτο. Η φράση βασίζεται σε μια σειρά από πέντε οφέλη που όντως προσθέτουν στον οργανισμό μας.

Έχεις χοληστερίνη; Μόνο αυτό τον καφέ πρέπει να πίνεις!

Οι

1. Καλή στοματική υγιεινή
Οι αλκαλικές τροφές, όπως είναι το μήλο, βοηθούν στο να εξισορροπείται η οξύτητα στο pH της στοματικής κοιλότητας. Η κατανάλωση μήλων μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σάλιου, να εξαλείψει τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφής. Eτσι μειώνονται οι πιθανότητες να μυρίζει άσχημα το στόμα. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα προάγουν τηn καλύτερη δυνατή στοματική υγεία, αφαιρώντας την πλάκα και ενεργώντας ως «φυσική απολέπιση για την αφαίρεση λεκέδων από τα δόντια», σύμφωνα με τον dρ Τζόναθαν Λέβιν, οδοντίατρο από τη Νέα Υόρκη.

2. Ενισχύουν τον εγκέφαλο
Τα μήλα είναι πλούσια σε μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη ή βαλανοκετόνη. Eνα μήλο μεσαίου μεγέθους έχει περιέχει πάνω από 10 mg κουερσετίνης. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, η κουερσετίνη συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου. Μiα άλλη έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε πως η κατανάλωση χυμού από μήλο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Παρ’ όλα αυτά, τα οφέλη είναι μάλλον περισσότερα από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου αντί του χυμού του, καθώς η κουερσετίνη βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη φλούδα του μήλου.

3. Καλά επίπεδα σωματικού βάρους
Τα μήλα συμβάλλουν και κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το 2015, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στην προαγωγή των βακτηρίων του εντέρου. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με τηn παχυσαρκία και τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

4. Κάνουν καλό στην καρδιά
Ερευνητές σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής δήλωσαν ότι «εξεπλάγησαν ευχάριστα» μετά τα συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησαν και η οποία έδειξε πως τα μήλα θα μπορούσαν να μειώσουν έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για τη καρδιοπάθεια. Δεδομένου ότι αυτά τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των χαμηλότερων επιπέδων χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Καλύτερη οστική πυκνότητα
Τα μήλα είναι από τα φρούτα που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και την αντοχή των οστών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την οστεοπόρωση, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή φθορά των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Στο πλαίσιο μελέτης που συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ως μέρος της διατροφής τους με άτομα που δεν το έκαναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που κατανάλωναν μήλα είχαν περισσότερο ασβέστιο στο σώμα τους σε σύγκριση με τους άλλους.

ΠΗΓΗ: TV24

Καφές: Είναι απειλητικός για την καρδιά μας; Όλη η αλήθεια!

Ο καφές τελικά είναι απειλητικός για την καρδιά μας ή όχι; Όλη η αλήθεια!

Είναι αλήθεια ότι απειλεί την καρδιά η καφεΐνη; Αν ναι πόσα φλιτζάνια καφέ αποτελούν κίνδυνο για την υγεία;

Όλο και κάτι νέο προκύπτει συνεχώς από τις έρευνες που μελετούν τις επιδράσεις της καφεΐνης ή συγκεκριμένα του καφέ στην υγεία του ανθρώπου. Οι ερευνητές ανά τον κόσμο έχουν εξετάσεις τις επιπτώσεις σε κάθε σχεδόν πτυχή της υγείας, από τη γενική θνησιμότητα μέχρι την καρδιά, τα οστά, τα νεφρά, το ήπαρ, τη γονιμότητα και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Κάποιες φορές, από διαφορετικές μελέτες που εξετάζουν την ίδια πτυχή της κατανάλωσης καφεΐνης προκύπτουν αντιφατικά ευρήματα που δημιουργούν σύγχυση, κάνοντας όλους να απορούν: Τελικά τι πρέπει να ξέρουμε πριν καταναλώσουμε ακόμα μία κούπα καφέ; Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Μια εκτενής ανάλυση 1.277 προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety διαπίστωσε ότι τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση μέτριας ποσότητας καφέ (περίπου 4 κούπες των 236ml καφέ ημερησίως) υπερτερούν έναντι των κινδύνων. Μάλιστα, άλλη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της καφεΐνης στην υγεία της καρδιάς που δημοσιεύθηκε στο Circulation, ανέτρεψε τα ευρήματα των προηγούμενων 20 ετών.

Από την άλλη πλευρά, μια έρευνα που διεξήχθη στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας στην Αυστραλία ανέδειξε το ανώτατο όριο της ασφαλούς κατανάλωσης, διαπιστώνοντας ότι από τις έξι κούπες καφέ και πάνω κάθε μέρα δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι ποσότητα αυτή θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καφεΐνη δεν είναι το μόνο ενεργό συστατικό στον καφέ, αλλά ο εντοπισμός των ml της είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης της πρόσληψης, με τα 400ml ημερησίως να συνιστούν το όριο που ορίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής. Σημειώνεται ότι μία κούπα καφέ περιέχει, κατά μέσο όρο, 80ml καφεΐνης.

Καλό θα είναι, λοιπόν, να διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες στα μείγματα των ροφημάτων καφεΐνης και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό, έτσι ώστε να ξέρουμε πόση καφεΐνη περιέχει κάθε μερίδα και πόσες μερίδες περιέχονται σε κάθε ρόφημα. Επίσης, να ελέγχουμε πάντα τον αριθμό των θερμίδων, ο οποίος μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Πηγή: ygeiamou.gr