Εσύ για πόσο θα ζήσεις; Τα δόντια σου στο αποκαλύπτουν!

Κι όμως είναι αλήθεια!

Εσύ για πόσο θα ζήσεις; Τα δόντια σου στο αποκαλύπτουν!

Τα δόντια σου στο αποκαλύπτουν! Εσύ για πόσο πιστεύεις ότι θα ζήσεις! Αυτή είναι η μέθοδος για να μάθεις!

Η υγεία των δοντιών των γυναικών μετά την ηλικία των 55 χρονών αποτελεί σε ένα βαθμό δείκτη για το προσδόκιμο της ζωής τους.

Φοράς το λαστιχάκι των μαλλιών σου στο χέρι; Τότε κινδυνεύεις να πάθεις...

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες άνω των 55 που πάσχουν από περιοδοντίτιδα και έχουν χάσει όλα τα φυσικά δόντια τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Η περιοδοντίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των ούλων και του συνδετικού ιστού που περιβάλλει τα δόντια.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων άνω των 60 ετών μπορεί να χάσει όλα ή σχεδόν όλα τα δόντια του, συχνά λόγω περιοδοντίτιδας.

Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και περιβαλλοντικής υγείας Μάικλ ΛαΜόντ του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ανέλυσαν σε βάθος επταετίας στοιχεία για 57.000 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, με ηλικία άνω των 55 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσες είχαν ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν κατά μέσο όρο 12% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Η απώλεια όλων των δοντιών τους σχετιζόταν με αυξημένο κατά 17% κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Οι γυναίκες που χάνουν όλα τα δόντια τους, συνήθως είναι μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν περισσότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, είναι λιγότερο μορφωμένες και επισκέπτονται λιγότερο συχνά τον οδοντίατρο, σε σχέση με όσες διατηρούν τα δόντια τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American Heart Association».

Έρευνα σοκ: Αν χρησιμοποιείς αυτές τις λέξεις έχεις κατάθλιψη!

Έρευνα προκαλεί σοκ, αφού αποκαλύπτει πως αν χρησιμοποιείς συγκεκριμένες λέξεις έχεις κατάθλιψη!

Με πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να υποφέρουν από κατάθλιψη, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια επιδημία. Και δεδομένου της τωρινής κατάστασης, δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε το γιατί.

Οι 4+1 συμπεριφορές που "κρύβουν" κατάθλιψη!

Όλα όσα κάνετε, από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τους γύρω σας μέχρι τον τρόπο που κοιμάστε και κινείστε, η κατάθλιψη μπορεί να τα αλλάξει. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα αισθητή στον τρόπο που γράφετε και μιλάτε. Αν έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «γλώσσα της κατάθλιψης», θα ξέρετε πως επιδρά σημαντικά στους άλλους. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Clinical Psychοlοgical Science» αποκάλυψε μια κατηγορία λέξεων που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια αν κάποιος έχει κατάθλιψη. Προφανώς, αν δεν είστε επαγγελματίας γιατρός, δεν μπορείτε να διαγνώσετε μια ασθένεια όπως η κατάθλιψη. Ωστόσο, αν προσέξετε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι αγαπημένοι σας, πιθανώς μπορείτε να τους βοηθήσετε.

Οι πιο συνηθισμένες λέξεις και φράσεις που πιθανώς υποδηλώνουν την κατάθλιψη:

«Εγώ», «ο εαυτός μου», «εμένα»: Αυτό το μοτίβο αντωνυμιών δηλώνει ότι τα άτομα με κατάθλιψη είναι περισσότερο επικεντρωμένα στον εαυτό τους και λιγότερο συνδεδεμένα με τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτές οι αρνητικές αντωνυμίες είναι βασικά πιο αξιόπιστες στην αναγνώριση της κατάθλιψης από άλλες αρνητικές λέξεις, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Πάντα», «ποτέ»: Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με προφανή συμπτώματα κατάθλιψης έτειναν να χρησιμοποιούν απόλυτες λέξεις στον λόγο τους. Ετσι, αν ακούτε κάποιον αγαπημένο σας να λέει επανειλημμένα φράσεις όπως «πράγματα σαν και αυτό πάντα συμβαίνουν» ή «ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω», δώστε προσοχή.

«Θα έπρεπε…»: Το να εστιάζουν πάντα στα πράγματα που «πρέπει» ή «δεν πρέπει» να κάνουν είναι μέρος της ασπρόμαυρης σκέψης τους που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την κατάθλιψη. «Οι σκέψεις απέχθειας και αρνητικής εντύπωσης για τον εαυτό τους συχνά εμφανίζονται στην κατάθλιψη, οπότε τα “πρέπει” είναι ένα σύμπτωμα αυτής της περιορισμένης και άκαμπτης σκέψης», λέει η δρ Serani.

«Δεν μπορώ…»: Αυτό είναι λίγο περίπλοκο γιατί συχνά τα άτομα με κατάθλιψη «δεν μπορούν» να πλύνουν τα πιάτα ή «δεν μπορούν» να σηκωθούν από το κρεβάτι - και φυσικά «δεν μπορούν» απλώς να το σταματήσουν αυτό. «Πολλά άτομα με κατάθλιψη χρησιμοποιούν επίσης πολύ τη φράση “δεν μπορώ”, όπως “δεν μπορώ να το κάνω αυτό”, “δεν μπορώ να νιώσω καλύτερα” κ.λπ.», λέει η δρ Serani. «Η ασθένεια της κατάθλιψης αποκλείει τη δυνατότητα για πολλά πράγματα».

«Είμαι καλά»: Ενα από τα σημαντικότερα σημάδια της κατάθλιψης είναι η σκέψη ότι την αντιμετωπίζουν «καλά». Μια έρευνα διαπίστωσε πως πολλές γυναίκες προσπαθούν να κρύψουν την κατάθλιψη από φίλους και την οικογένειά τους, αντί να προσπαθήσουν να ζητήσουν βοήθεια. Αν έχετε κάποιον αγαπημένο που είναι πάντα «καλά», θα πρέπει να προσέξετε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή τη φράση πιθανώς αισθάνονται πολύ αδύναμοι ή ευάλωτοι για να ζητήσουν βοήθεια.

«Ποιο το νόημα;»: Η κατάθλιψη είναι δυστυχώς μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες επειδή όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να καταπιέσουν το άτομο και να το κάνουν να θέλει να εγκαταλείψει τη ζωή. «Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αισθανθείτε καλύτερα και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, θέλετε να τελειώσει», λέει η δρ Serani και συνεχίζει. «Ετσι, πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι ο τρόπος για να βελτιώσετε την κατάσταση».

Πηγή:TV24