Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται αντικαρκινικό φάρμακο!

Δε φαντάζεστε τι προκαλεί!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται αντικαρκινικό φάρμακο!

Σήμανε συναγερμό ο ΕΟΦ! Ανακαλείται γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο λόγω προβλήματος στην παραγωγική διαδικασία.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής!

«Την ανάκληση όλων των μη ληγμένων παρτίδων του προϊόντος MITOMYCIN-C KYOWA 2MG, BTx 10 VIALS, λόγω πιθανού προβλήματος στειρότητας κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο ΙΦΕΤ A.E. , ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΕΟΦ: Έκτακτη ανακοίνωση για τα εμβόλια της γρίπης!

Έκτακτη ανακοίνωση για τα εμβόλια της γρίπης, μόλις έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΦ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. δόσεις ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1,1 εκατ. δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής!


Υπενθυμίζει ακόμη ο ΕΟΦ στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες την οδηγία του υπουργείου Υγείας (από 20/12/2018) βάσει της οποίας συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά και εκτελούνται οι συνταγές για τα αντιγριπικά εμβόλια με την εμπορική τους ονομασία ( VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA). Η οδηγία επιτρέπει για τη διευκόλυνση των πολιτών που χρειάζεται να λάβουν το αντιγριπικό εβόλιο την ανταλλαξιμότητα των εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους. Δεν είναι δηλαδή δεσμευτική η εμπορική ονομασία της συνταγής, μπορεί ο ασφαλισμένος να λάβει το εμβόλιο που είναι διαθέσιμο.

«Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Ομαλή η διάθεση των εμβολίων, λένε οι φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης


Με ταχύ ρυθμό διατίθενται τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης. Διατέθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου περίπου 100.000 εμβόλια, αλλά αναμένεται η δεύτερη παρτίδα, από τις τέσσερις συνολικά, την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν και να ψάχνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν εμβόλιο. Προλαβαίνουν να εμβολιαστούν, καθώς η εμβολιαστική περίοδος διαρκεί ως το τέλος Νοεμβρίου», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), κ. Διονύσιος Ευγενίδης.

Έξαρση της γρίπης αναμένεται συνήθως μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη, τα εμβόλια είναι τριών ειδών, έχουν ένδειξη για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω και για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες, κυρίως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας, δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου 15 ημέρες για να δράσει και να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

TAGS