Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προσοχή! Πάρε ένα ποτήρι νερό και ρίξε μέσα μαγειρική σόδα! Αν περάσουν 5 λεπτά και δεν...

Δεν το "μαρτυρούν" οι γιατροί...

Προσοχή! Πάρε ένα ποτήρι νερό και ρίξε μέσα μαγειρική σόδα! Αν περάσουν 5 λεπτά και δεν...
HEALTH NEWS 28.11.2019 13:05

Πάρε ένα ποτήρι νερό και ρίξε μέσα μαγειρική σόδα! Προσοχή αν περάσουν 5 λεπτά και δεν... Αποκάλυψη τώρα!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και ισχυρά φυσικά γιατροσόφια σε περιπτώσεις αμέτρητων προβλημάτων υγείας.

Αυτό το φθηνό, αλλά αποτελεσματικό συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη κρυολογημάτων, πονοκεφάλων, καρκίνου, δερματικών προβλημάτων και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν για την υγιεινή του στόματος, ως αποσμητικό, κτλ.

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία και πρόληψη πολυάριθμων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων της υψηλής οξύτητας, του πεπτικού έλκους, της διάρροιας, της φαρμακευτικής δηλητηρίασης, και της μεταβολικής οξέωσης.

Επίσης, περιέχει νάτριο και προλαμβάνει λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, πέτρες στα νεφρά και υπερκαλιαιμία. Έχει ισχυρές ιδιότητες, που υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία από την μαγειρική σόδα:

Ανακουφίζει από την καούρα
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η καούρα είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης οξέος στο στομάχι, και όταν το οξύ ανεβαίνει στον οισοφάγο, προκαλεί αίσθημα καψίματος. Η μαγειρική σόδα μπορεί να ανακουφίσει άμεσα.

Αντιμετωπίζει συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος

Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Πολλοί χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα για την φυσική αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης. Η μαγειρική σόδα καταστρέφει αποτελεσματικά τους ιούς αν χρησιμοποιείται στα πρώτα στάδια της λοίμωξης. Να πώς θα πρέπει να λαμβάνεται:

Ημέρα 1: 6 δόσεις ½ κουτ. μαγειρική σόδα διαλυμένη σε δροσερό νερό ανά 2 ώρες.
Ημέρα 2: 4 δόσεις του ίδιου μείγματος κάθε 3 ώρες.
Ημέρα 3: 2 δόσεις του μείγματος – μία το πρωί και μία το βράδυ.
Ημέρα 4: 1 δόση την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.
Εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου
Η μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου, καθώς αποκαθιστά την ισορροπία του pH στον οργανισμό. Η κατανάλωση ενός μείγματος με ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι νερό θα παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Πώς να θεραπεύσετε τον καρκίνο με μαγειρική σόδα: Αυτή η επαναστατική ανακάλυψη και θεραπεία είχε κρυφτεί από το κοινό μέχρι τώρα!

Η μη υγιεινή διατροφή συχνά αυξάνει τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα, και η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει και διατηρεί μια υγιή ισορροπία του pH.

Ο διάσημος γιατρός και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Otto Warburg διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι το αλκαλικό σώμα μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τον καρκίνο και όλα τα είδη των σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη
Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα και τα βακτήρια επιβιώνουν σε ένα όξινο περιβάλλον, η χρήση της μαγειρικής σόδας σε καθημερινή βάση θα αλκαλοποιήσει τον οργανισμό και θα αντιμετωπίσει τη λοίμωξη. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε σε καθημερινή βάση.

Ανακουφίζει από τη δυσφορία από πέτρα στα νεφρά
Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί συχνά να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης ουρικού οξέος, και η τακτική κατανάλωση μαγειρικής σόδας διαλύει τις πέτρες και εμποδίζει το σχηματισμό νέων.

Βελτιώνει τη σωματική απόδοση
Χάρη στην αλκαλικότητας της, η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόδοση, δεδομένου ότι μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από τους μυς, και βοηθάει να αντέξετε μια πιο εντατική προπόνηση.

Ανακουφίζει από τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας
Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή των αρθρώσεων και είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης του ουρικού οξέος στο σώμα. Η μαγειρική σόδα αποτρέπει αποτελεσματικά τη συγκέντρωση οξέος, και η κατανάλωσή της ανακουφίζει σημαντικά από τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βουτάει τα παπούτσια του σε μαγειρική σόδα. Mόλις δείτε γιατί το κάνει θα ενθουσιαστείτε!

Ένα απλό τεστ για χαμηλή οξύτητα του στομάχου
Για να βοηθήσει την πέψη, το στομάχι μας παράγει υδροχλωρικό οξύ, προκειμένου να διαλύσει τις πρωτεΐνες σε βασικά αμινοξέα, να διεγείρει τη λειτουργία του παγκρέατος και να καταστρέψει βλαβερά βακτήρια.

Ωστόσο, τα μειωμένα επίπεδα υδροχλωρικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, φούσκωμα, καούρα, και δυσκοιλιότητα.

Προκειμένου να εκτιμήσετε τα επίπεδα των οξέων στο στομάχι, μπορείτε να κάνετε το εξής απλό τεστ: Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, και πιείτε το αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, με άδειο στομάχι. Αν τα επίπεδα του υδροχλωρικού οξέος είναι επαρκή, θα πρέπει να ρευτείτε περίπου 2-3 ​​λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, πιο ακριβείς εξετάσεις μπορούν να γίνουν από τον γιατρό σας.

10+1 χρήσεις της μαγειρικής σόδας εκτός της μαγειρικής!

Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με 11 ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ό,τι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα!

Όταν τα ασημένια αντικείμενα και κοσμήματά σας πάψουν να λάμπουν και αρχίζουν να μαυρίζουν, τότε επαναφέρετέ τα στην αρχική τους κατάσταση με μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1 κ.σ. νερό. Απλώστε το με ένα πανί και αρχίστε να τρίβετε με τα δάχτυλα σας την επιφάνεια του κοσμήματος μέχρι να καθαρίσει. Φροντίστε το πανί να μην έχει χνούδια, ούτε τραχιά επιφάνεια, όπως η χαρτοπετσέτα, καθώς μπορεί να γδάρει το κόσμημά σας.

Πολλές φορές ο κάδος των σκουπιδιών απορροφά άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια σας με αποτέλεσμα να έχει μονίμως μια άσχημη μυρωδιά. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και από πάνω την σακούλα για τα σκουπίδια και αφήστε τη σόδα να δράσει και να εξαφανίσει την άσχημη μυρωδιά του κάδου. Μάθετε άλλον έναν υπέροχο και πανεύκολο τρόπο για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια σας.

Αντιμετωπίστε κάθε άσχημη μυρωδιά από τα σκουπίδια σας.

Καθαρίστε τις σχάρες σας

Έπειτα από ένα μπάρμπεκιου είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις σχάρες σας. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω στη σχάρα και τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε και αφήστε την για 10 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια πάρτε μια βούρτσα καθαρισμού και τρίψτε με αυτήν τις σχάρες σας. Πολύ σύντομα θα τις δείτε να μοιάζουν πάλι σαν καινούριες. Δείτε, επίσης, πώς να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου με μια σακούλα.

Αν έχουν στάξει σταγόνες λαδιού ή βενζίνης στο τσιμεντένιο πάτωμα του γκαράζ σας, τότε χρησιμοποιήστε και πάλι τη μαγειρική σόδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χύσετε λίγη στο σημείο που είναι ο λεκές και να τρίψετε δυνατά με μια βρεγμένη βούρτσα με νερό και θα δείτε τον λεκέ να υποχωρεί αμέσως.

Αφαιρέστε λεκέδες από λάδι ή βενζίνη με μαγειρική σόδα.
Αντιμετωπίστε οσμές στο ψυγείο Αν το ψυγείο σας έχει αποκτήσει άσχημη μυρωδιά ή έχετε αφήσει στο εσωτερικό του ένα τρόφιμο που μυρίζει έντονα, τότε τοποθετήστε μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας επάνω σε ένα πανί σε διάφορα σημεία μέσα στο ψυγείο. Η σόδα θα απορροφήσει την άσχημη μυρωδιά, χωρίς να επηρεάσει τη γεύση των γειτονικών τροφίμων.

Εξαφανίστε τη μυρωδιά της μούχλας

Προστατεύστε τα σεντόνια και τις πετσέτες σας από τη μυρωδιά της μούχλας και του κλειστού χώρου που δεν ανανεώνεται με φρέσκο αέρα τοποθετώντας ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στο συρτάρι ή το ντουλάπι σας.

Καθαρίστε τους τοίχους από κηρομπογιές

Αν και μπορεί να μην θέλετε να καταστρέψετε τις καλλιτεχνίες των παιδιών σας στους κεντρικούς τοίχους του σπιτιού σας, σε περίπτωση όμως που χρειαστεί, να ξέρετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να τους βάψετε ξανά. Απλά, χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα με το οποίο θα τρίψετε ελαφρά τους τοίχους. .

Καθαρίστε τους τοίχους σας από τις ζωγραφιές των παιδιών σας.

Εξαφανίστε την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών Αν τα αθλητικά σας παπούτσια μυρίζουν έντονα, έπειτα από έντονη αθλητική δραστηριότητα, τότε πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό τους και αφήστε την εκεί για όλη τη νύχτα. Μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα και μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου στην οποία μεταφέρετε τα παπούτσια σας. Αφαιρέστε την λίγο πριν τα φορέσετε και πάλι και επαναλάβετε τη διαδικασία για να μην μυρίσουν ποτέ ξανά.

Ξεχάστε τα παπούτσια που μυρίζουν!
Απολυμάνετε την κουζίνα σας Μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν κάθε επιφάνεια της κουζίνας σας με μαγειρική σόδα. Συνδυάστε την με νερό σε ένα βαποριζατέρ ή πασπαλίστε τη σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί και καθαρίστε έτσι πάγκους, ντουλάπια, νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι, φούρνους μικροκυμάτων, απορροφητήρες, μαγειρικά σκεύη, πλαστικά μπολ μέχρι και το ίδιο του σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων.

Καθαρίστε αποτελεσματικά επιφάνειες της κουζίνας σας, όπως τον νεροχύτη.

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό Σε ένα νωπό πανί πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα και απλώστε την ταμποναριστά σε καθαρές μασχάλες. Η σόδα θα δράσει και δεν θα επιτρέψει καμία οσμή από ιδρώτα να κάνει την εμφάνισή της. Δεν χρειάζεται να την ξεπλύνετε, αφού την απλώσετε. Προσέξτε, όμως, να μην την τοποθετήσετε αμέσως μετά το ξύρισμα, γιατί μπορεί να νιώσετε έντονο κάψιμο και ερεθισμό.

Διατηρήστε τα λουλούδια σας πιο φρέσκα Αν έχετε μια ανθοδέσμη με κομμένα λουλούδια που θέλετε να κρατήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό, τότε προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό του βάζου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Εργάζομαι πολλές ώρες με αποτέλεσμα να πονάει όλο μου το σώμα! Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει;" Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

Έχετε πρόβλημα με την καρδιά; Ώρα να δοκιμάσετε την θεραπεία της γάτας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share