Προσοχή κίνδυνος! Σταματήστε να βάζετε λεμόνι στο πρόσωπό σας! Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι...

Κορίτσια αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε!

Προσοχή κίνδυνος! Σταματήστε να βάζετε λεμόνι στο πρόσωπό σας! Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι...

Σταματήστε να βάζετε λεμόνι στο πρόσωπό σας! Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι... Προσοχή κορίτσια, κίνδυνος που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας.

Στο κάτω κάτω, αφού μπορούμε να το φάμε, γιατί να μην μπορούμε να το απλώσουμε και στο πρόσωπο;

Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που έχουν βιώσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας στο πρόσωπό τους μάσκες από φυσικά υλικά που υποτίθεται ότι καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ακμής, απαλλάσσουν από τα μαύρα στίγματα και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

Βάζει στο φούρνο ένα λεμόνι κομμένο στη μέση - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε κι εσείς!

Να θυμάστε ότι αν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, η ξηροδερμία κοκ., μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά τη σχετική διάγνωση.

Χυμός λεμονιού

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να απλώσετε χυμό λεμονιού απευθείας στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, για την καταπολέμηση της ακμής ή την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να αλλάξει το pH της επιδερμίδας σας, να καταστρέψει την ευαίσθητη εξωτερική στοιβάδα της και να προκαλέσει τσούξιμο, ερεθισμό, ακόμη και σημάδια στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, που συνεπάγεται ότι μπορεί να πάθετε πιο εύκολα έγκαυμα.

Κορίτσια προσοχή! Βάλτε λεμόνι στις τρίχες των μαλλιών σας και... Θα πάθετε σοκ!

Κορίτσια δώστε μεγάλη προσοχή! Βάλτε λεμόνι στις τρίχες των μαλλιών σας και... Θα πάθετε σοκ! Δεν θα πιστέψετε τι "μαγικά" μπορεί να κάνει!

Έχετε λαδωμένα μαλλιά; Όχι πια! Πάρε ένα λεμόνι και ξεκίνα το λούσιμο με το παρακάτω tip!

Βάζει στο φούρνο ένα λεμόνι κομμένο στη μέση - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε κι εσείς!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα γιαούρτι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις; Ανακάτεψε καλά τα υλικά, άπλωσε τη μάσκα σε λουσμένα μαλλιά, άφησέ την να δράσει για 15 λεπτά, ξέπλυνε με άφθονο νερό, ξαναλούσου και αποχαιρέτα την ενοχλητική λιπαρότητα.

Με αυτή τη μάσκα, όχι μόνο θα ρυθμίσεις την παραγωγή σμήγματος στο κεφάλι, αλλά θα καταπολεμήσεις και την πιτυρίδα. Ενώ έχει αποδειχθεί πως βοηθάει τα μαλλιά σου να ξαναβρούν τη χαμένη τους λάμψη, κάτι που υπόσχονται μόνο κάποιες πανάκριβες μάσκες του εμπορίου!