Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφύγετε! Καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σας!

Σας αφορά!

Μεγάλη προσοχή! Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφύγετε! Καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σας!
HEALTH NEWS 29.11.2019 14:15

Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφύγετε! Μεγάλη προσοχή, γιατί καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σας! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καθεμιά ξεχωριστά!

Θέλετε να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας στα ύψη; Σας παρουσιάζουμε σήμερα τις τροφές εκείνες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ανοσοποιητικό σας. Συνεπώς, διαγράψτε τις από το διαιτολόγιό σας..

Ακμή τέλος! Δες πώς θα ξεφύγεις από το αιώνιο πρόβλημα...

1. Κόκκινο κρέας: Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δείχνει ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να προκαλέσει μια επικίνδυνη αντίδραση στον οργανισμό και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το πρόβλημα προέρχεται από ένα μόριο σακχάρου το Neu5Gc που περιέχεται στο κόκκινο κρέας και το σώμα μας δεν μπορεί να το χωνέψει. Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με πολλούς τύπους καρκίνων, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των ωοθηκών και του πνεύμονα. Τώρα, οι Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο ένοχος είναι το μόριο αυτό και βρίσκεται στο μοσχαρίσιο, το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας καθώς και στον οργανισμό όλων των θηλαστικών εκτός από τον άνθρωπο. Γι’ αυτόν τον λόγο το ανοσοποιητικό του επιτίθεται ως ξένη ουσία με αποτέλεσμα να οδηγεί σε φλεγμονή.

2. Τηγανητά: Εκτός του ότι είναι γεμάτη από λίπη που μπορούν να αυξήσουν την «κακή» χοληστερόλη, τα τηγανητά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μείωση της ανοσίας. Τα τηγανητά περιέχουν ακρυλαμίδιο, μια επικίνδυνη καρκινογόνο ουσία. Η εν λόγω χημική ουσία παράγεται εκ φύσεως στα αμυλούχα τρόφιμα κατά το καθημερινό μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου και όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τους, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδά του. Μελέτη δείχνει ότι εάν αποφεύγετε τα τηγανητά τρόφιμα μπορείτε να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας σας.

3. Αναψυκτικά: Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη οδηγεί σε απότομη αύξηση της ινσουλίνης και αυτό με τη σειρά του αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία επηρεάζει το ανοσοποιητικό. Επίσης, στερούνται θρεπτικών συστατικών κι αν τα καταναλώνετε καθημερινά είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε αρκετή βιταμίνη Α, ασβέστιο και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και, αν αυτό δεν σας πείθει, το φωσφορικό οξύ (που περιέχεται στα αναψυκτικά) μπορεί επίσης να εμποδίσει την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου από τον οργανισμό.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε και σε αυτές τις τροφές!

4. Γλυκά: Κάποια επεξεργασμένα σάκχαρα είναι ό,τι χειρότερο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτη δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης αποδυναμώνει την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να απομακρύνουν και να προστατεύσουν τον οργανισμό από τους ιούς και τα μικρόβια.

5. Επεξεργασμένα τρόφιμα: Μια από τις πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία του ανοσοποιητικού είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα: φυτικά έλαια, επεξεργασμένα άλευρα, εξευγενισμένα σάκχαρα και άλλες επιβλαβείς ουσίες, είναι υπεύθυνα για τη χρόνια φλεγμονή, η οποία έχει συσχετιστεί με νευρολογικά προβλήματα, άνοια, καρδιοπάθειες και καρκίνο. Επιπλέον, τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν χάσει τα ένζυμά τους, τις φυσικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους και καταστρέφουν την ευεργετική εντερική χλωρίδα, κάνοντας το πεπτικό σύστημα ευάλωτο σε λοιμώξεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TV24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,50€

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χυμός καρότο: Ο χυμός "θαύμα" που θα σε ωφελήσει στην καθημερινότητά σου!

Δεν τρως καθόλου παντζάρια; Μόλις δεις τι προκαλούν στον οργανισμό σου θα αλλάξεις γνώμη!

Διαβάστε περισσότερα health news στο YouWeekly.gr

Share