Προσοχή! Η κίνηση αυτή που κάνουμε στην τουαλέτα είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας!

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και δεν το γνώριζε κανείς!

Προσοχή! Η κίνηση αυτή που κάνουμε στην τουαλέτα είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας!

Η κίνηση αυτή που κάνουμε στην τουαλέτα μας είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή.

Για εμάς είναι μια συνήθεια που έχουμε από πολύ μικρή ηλικία. ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πως διασπείρονται στον αέρα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους.

Ποια είναι αυτή η κίνηση; Να τραβάμε το καζανάκι της τουαλέτας με ανοιχτό καπάκι!

Χρωματίζοντας ερευνητές το νερό της λεκάνης με μια ειδική βαφή, τράβηξαν το καζανάκι με το καπάκι ανοιχτό. Το αποτέλεσμα; Το νερό της λεκάνης εκτοξευόταν 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα των λεκανών και στη συνέχεια στις γύρω επιφάνειες. (πάτωμα, καλαθάκια, ντουλάπια, βουρτσάκι λεκάνης)

Έρευνα - σοκ! Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι πιο βρώμικα από… μια λεκάνη τουαλέτας!

Μάλιστα 90 λεπτά αργότερα τα μικρόβια εξακολουθούσαν να υπάρχουν γύρω και πάνω από τη λεκάνη. Όταν επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά τα καπάκια, δεν υπήρχε ίχνος του βακτηρίου στις γύρω περιοχές παρά μόνο στα ίδια τα καπάκια.

"Κάθεστε στον αέρα" στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε; Μόλις δείτε τι θα πάθετε, θα το κόψετε αμέσως!

Αν "κάθεστε στον αέρα" στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε... μόλις δείτε τι θα πάθετε, θα το κόψετε αμέσως!

Φαίνεται λογικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν στεκόμαστε έτσι πάνω από τη λεκάνη ή κάνουμε βαθύ κάθισμα πατώντας με τις φτέρνες πάνω στη λεκάνη, τότε πιέζουμε έντονα και ζορίζουμε το πυελικό έδαφος. Όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα, το πυελικό έδαφος θα πρέπει να είναι χαλαρό.

Όταν στηριζόμαστε στον αέρα, δεν επιτρέπουμε στους μυς του πυελικού εδάφους να χαλαρώσουν επαρκώς, και αυτό οδηγεί σε μία σειρά από αντισταθμιστικές κινήσεις. Πολλοί μύες αναγκαστικά πρέπει να ενεργοποιηθούν για να στηριχθείτε στον αέρα και να μη χάσετε την ισορροπία σας.

Όταν, όμως, οι μύες του πυελικού εδάφους δεν είναι χαλαροί, τότε η ουροδόχος κύστη και το παχύ έντερο δεν αδειάζουν πλήρως. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα αποδυναμωμένο πυελικό έδαφος και μία σειρά από άλλα προβλήματα, όπως λοιμώξεις, επιτακτική ούρηση, ακράτεια και/ ή πρόπτωση.

Εάν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που σιχαίνονται να πηγαίνουν σε δημόσιες τουαλέτες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα μίας χρήσης στη λεκάνη ή να φτιάχνετε το δικό σας κάλυμα από χαρτί υγείας.