Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί μη ασφαλείς συσκευασμένους πάγους! Τι συνέβη;

Σας αφορά!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί μη ασφαλείς συσκευασμένους πάγους! Τι συνέβη;

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΦΕΤ, καθώς όπως έγινε γνωστό, ανακαλεί μη ασφαλείς συσκευασμένους πάγους! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Στην ανάκληση μη ασφαλών συσκευασμένων πάγων από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου, προέβη σε δειγματοληψία των κάτωθι προϊόντων:

1.Παγάκια «EXPRESS», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 4,5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 7-12-2019 και ημερομηνία λήξης 7-12-2020, που παράγεται από την επιχείρηση «ΠΑΝΤΣΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΑΚΙΑ EXPRESS», Ξάνθη.

2.Παγάκια «NICE ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 1,2 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 11-10-2019 και ημερομηνία λήξης 10-10-2020, που παράγεται από την επιχείρηση «NICE ΠΑΓΟΣ», Δήμος Κατερίνης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριοειδών, E.Coli, αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω δείγματα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

"Πανικός" επικράτησε με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ και τα τρόφιμα που απαγορεύονται στα σχολεία.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ζωμό λαχανικών!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ζωμό λαχανικών και σημάνει συναγερμός! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη!

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ! «Έριξε» πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις τροφίμων!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση ζωμού λαχανικών σε σκόνη, το οποίο ενδέχεται να
περιέχει ξένο σώμα (θραύσματα γυαλιού).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Klare Suppe» με εμπορική ονομασία «Rapunzel», γερμανικής προέλευσης, σε γυάλινο βάζο των 250g, με αριθμό γραμμοκώδικα ΕΑΝ 4006040271017 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 18.09.2020.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του
αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

TAGS