Τα μαλλιά σου "μιλάνε"! Μάθε όλα όσα λένε για την υγεία σου!

Εσύ θα τα ακούσεις;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τα μαλλιά σου

Η έρευνα αποκάλυψε πως όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, τα μαλλιά σου μιλάνε για εσένα και για την υγεία σου! Μάθε όσα σου λένε και θα δεις θαύματα μέσα σε λίγο καιρό!

Παραδέξου το. Όλες έχουμε ονειρευτεί να έχουμε μακριά και πλούσια μαλλιά που δείχνουν υγιή και γυαλίζουν στον ήλιο καθώς περπατάμε στο δρόμο σε slow motion ενώ από πίσω παίζει το αγαπημένο μας τραγούδι. Για να γίνει λοιπόν αυτό το σενάριο πραγματικότητα, πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσουμε την υγεία του σώματός μας.

Προφανώς δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα μαλλιά μας για να μας δώσουν απαντήσεις, αλλά τα καλά νέα είναι ότι όπως και να χει μας δίνουν ένα σημάδι για την υγεία μας και έτσι μπορούμε να λάβουμε δράση. Μπορεί μερικά σημάδια να μην είναι τόσο σοβαρά, αλλά το να παίζεις «Ρώσικη Ρουλέτα» με την υγεία σου, σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα.

Ρίξε και μια ματιά στους τρόπους που σου βρήκαμε για να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται και πάλι λαμπερά και υγιή!

Σου έχουμε λοιπόν τέσσερα σημάδια που μπορείς να παρατηρήσεις αλλά και τα tips για να τα αντιμετωπίσεις.

Ξηρότητα

Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να προέλθουν από ένα σωρό εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς παράγοντες. Η υγρασία μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας που κάνει τα μαλλιά σου ξηρά, ωστόσο ο καιρός μπορεί να μην είναι ο πραγματικός υπαίτιος.

Εάν παρά τις θεραπείες και τις κρέμες μαλλιών, βλέπεις ότι τα μαλλιά σου εξακολουθούν να είναι ξηρά, τότε συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Τριχόπτωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι λογικό να χάνεις έως και 150 τρίχες τη μέρα. Αν ωστόσο αισθάνεσαι ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη απώλεια από τα μαλλιά σου, τότε μιλάμε για ένα τρανταχτό σημάδι, ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά με την υγεία σου.

Μπορεί τα μαλλιά σου απλώς να χρειάζονται κόψιμο, όπως και να χει όμως πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Ψαλίδα

Μόλις εντοπίσετε την ψαλίδα στα μαλλιά σας πρέπει να δράσετε άμεσα. Όταν τα μαλλιά αρχίσουν να σπάνε στο κάτω μέρος, θα αρχίσουν σιγά σιγά να σπάνε και προς τα πάνω προκαλώντας όλο και μεγαλύτερη ζημιά.

Εάν τα μαλλιά σου δεν επανέλθουν μετά από τη χρήση κρέμας ή μαλακτικής, είναι καιρός να επισκεφτείς έναν ενδοκρινολόγο ή έναν διαιτολόγο, μιας και κατά πάσα πιθανότητα αυτό που φταίει είναι η διατροφή σου.

Μεγάλη απώλεια μαλλιών

Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι η απώλεια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα. Οι λεπτές τρίχες που πέφτουν ευκολότερα, έχουν να κάνουν με έλλειψη βιταμινών ή με θέματα που αφορούν τον θυροειδή.