Μπορείς να εκπαιδευτείς ώστε να μην αισθάνεσαι άλλο το κρύο γύρω σου; - Υπάρχει απάντηση

Τι λένε οι ειδικοί;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Μπορείς να εκπαιδευτείς ώστε να μην αισθάνεσαι άλλο το κρύο γύρω σου; - Υπάρχει απάντηση

Είσαι και εσύ από εκείνους που δεν αντέχουν τον χειμώνα λόγω του πολικού ψύχους γύρω σου; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από το αν μπορείς να εκπαιδευτείς ώστε να μην αισθάνεσαι άλλο το κρύο και μάλιστα σου έχουμε και απάντηση! Τι θα βοηθήσει τον οργανισμό σου;

Σύμφωνα με τον Christopher Minson, καθηγητή ανθρώπινης φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, υπάρχει ελπίδα. "Φυσικά και οι άνθρωποι μπορούν να προσαρμόζονται σταδιακά σε ψυχρότερες θερμοκρασίες", λέει. "Οι άνθρωποι έχουν θερμοστατικές ικανότητες. Πηγαίνουμε από το άψογα θερμαινόμενο ή κλιματιζόμενο σπίτι μας στα άριστα θερμαινόμενα ή κλιματιζόμενα αυτοκίνητά μας στα τέλεια θερμαινόμενα ή κλιματιζόμενα αυτοκίνητα". Αυτό, πιστεύει, δεν είναι υγιές.

Ουσιαστικά, λέει ο Minson, οι άνθρωποι είναι μεγάλοι σάκοι νερού και κρέατος. «Αυτό που μας κρατά ζεστό είναι πραγματικά ο μεταβολικός ρυθμός μας, πόση ενέργεια δηλαδή παράγουμε». Αλλά υπάρχουν φυσιολογικές διαφορές που σημαίνουν ότι ορισμένοι πρέπει να εργαστούν σκληρότερα από άλλους για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του πυρήνα τους.

«Οι άντρες γενικά θα έχουν λίγο περισσότερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες», λέει ο Minson, «αυτό τους βοηθάει να παραμείνουν πιο ζεστοί». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση των μυών αυξάνει τον βασικό σας μεταβολισμό και επιπλέον εξηγεί γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες.

Πως λοιπόν μπορούμε να σταματήσουμε το κρύο από τον οργανισμό μας

Ωστόσο, υπάρχει όντως τρόπος που θα σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο κρύο στην καθημερινότητά σου. Δεν πάει το νου σας, και όταν το διαβάσετε μπορεί να σκεφτείτε πως είναι λίγο ακραίο, ωστόσο, όλα είναι θέμα χρόνου!

Ο ειδικός προτείνει σταδιακό παγωμένο ντουζ, ώστε ο οργανισμός να βρει μια ισορροπία με την θερμοκρασία, ενώ τονίζει πως εξίσου χρήσιμο και βοηθητικό είναι και το να φοράμε κοντομάνικα, μιας και αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μας.

Δώστε επίσης προσοχή, καθώς σας έχουμε τις 7+1 τροφές που "θωρακίζουν" τον οργανισμό σας! Θα τις αγαπήσετε και θα τις εντάξετε σίγουρα στην καθημερινότητά σας!