Κάνε σύμμαχο την διατροφή σου! - Οι τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια

Πώς μπορούμε να πάρουμε όσα χρειαζόμαστε:

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κάνε σύμμαχο την διατροφή σου! - Οι τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια

Ποιες είναι αυτές οι τροφές που μας δίνουν ενέργεια. Διαβάστε πώς η σωστή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε το οργανισμό μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το φαγητό είναι η κυριότερη πηγή ενέργειας. Ολοι το ξέρουν αυτό. Αν θέλετε να βοηθήσετε περισσότερο τον οργανισμό σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και να διατηρείτε την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα, πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας. Ή αλλιώς... να προσθέσετε τις παρακάτω τροφές στο διατροφολόγιό σας. Προσοχή στις υπερβολές, όμως. Κοστίζουν σε... κιλά!

Οι υδατάνθρακες. Παρέχουν άμεση ενέργεια και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια, φρούτα). Πρέπει όμως να αποφεύγετε στο ίδιο γεύμα να υπάρχουν 2 τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, καθώς αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη στον οργανισμό, γεγονός που επιφέρει μετά από λίγο πτώση του σακχάρου στο αίμα και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κόπωση. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε καθημερινά.

Οι φυτικές ίνες. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης) ώστε να αυξήσετε την κινητικότητα του εντέρου σας για μεγαλύτερη ευεξία.

Το πρωινό. Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, παρόλο που πολλοί το αγνοούν αυτό ή κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Ο οργανισμός χρειάζεται «καύσιμα» για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη μέρα που ακολουθεί και έτσι ένα πλούσιο πρωινό είναι η καλύτερη αρχή. Ωστόσο, θα σας «κρατήσει» περισσότερη ώρα, ώστε να μην πέσετε με τα μούτρα στο μεσημεριανό, καταναλώνοντας ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα.

Οι σαρδέλες και το συκώτι. Προσθέστε στο διατροφικό σας πρόγραμμα τροφές με το συνένζυμο Q10. Θα το βρείτε στις σαρδέλες και στο συκώτι. Το Q10 βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας. Προσοχή, όμως! Και τα δύο αυτά πολύτιμα τρόφιμα δεν θα πρέπει να καταναλώνονται ενώ έχουν μαγειρευτεί με βούτυρο ή άλλες λιπαρές ύλες. Για να διατηρηθεί το συνένζυμο που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει η γεύση του να μην έχει αλλοιωθεί με άλλες πρώτες ύλες.

Το νερό. Ισως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά περίπου οκτώ ποτήρια νερό (ανάλογα με τις ανάγκες σας, ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμαίνεται). Ετσι προλαβαίνετε την αφυδάτωση και νικάτε την ατονία και την κούραση. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλη μερίδα κόσμου πίνει νερό αμέσως μόλις ξυπνήσει, λίγο πριν το πρωινό του.

Κρατήστε τα γλυκά σε απόσταση!

Ελάχιστοι μπορούν στην πραγματικότητα να κρατηθούν μακριά από τη ζάχαρη, όμως είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να αποκτηθεί από μικρούς και μεγάλους. Τα γλυκά και ό,τι έχει ζάχαρη θα πρέπει να τα κρατάτε σε απόσταση ασφαλείας ή έστω να τα μειώσετε σημαντικά για το καλό του οργανισμού σας. Τα περισσότερα από αυτά είναι «βαριά» για το ανθρώπινο σώμα και σας κουράζουν. Σε απόσταση θα πρέπει επίσης να κρατήσετε τον καφέ ή έστω την υπερβολική κατανάλωση καφέ και το κόκκινο κρέας. Δείτε και ποιες τροφές δεν κάνει να δίνουμε στα μικρά παιδιά. Γιατί πρέπει αν προσέχουμε;

ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ: TV24