Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις αφού φας μήλο

Επηρεάζουν τα κιλά σου χωρίς να το καταλάβεις

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις αφού φας μήλο

Δώσε προσοχή καθώς σου έχουμε βρει ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις αφού φας μήλο. Και μπορεί να σκέφτεσαι τι λέμε τώρα, αλλά αν τις συνδυάσεις με το απολαυστικό φρούτο, είναι σίγουρο πως θα βάλεις κιλά.

Όλα μπορεί να έχουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου εάν δεν χρησιμοποιούνται ή καταναλώνονται σωστά. Με τον ίδιο τρόπο, η κατανάλωση μήλων, από τη μία πλευρά, είναι ευεργετική για τον έλεγχο του διαβήτη, την ενίσχυση του ήπατος και της υγείας των δοντιών και από την άλλη πλευρά, η κακή κατανάλωση μπορεί να δράσει ακόμη και ως δηλητήριο.

Γαλακτοκομικά

Ακριβώς όπως συνιστάται να μην καταναλώνεις γιαούρτι με γάλα και ψάρι μαζί με κρέας, το τυριά και τα γαλακτοκομικά γενικά δεν πρέπει να τα καταναλώνεις αμέσως μετά το φαγητό ενός μήλου. Κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει την υγεία σου, γιατί η επίδραση τόσο του μήλου όσο και του τυριού, θεωρείται κρύο, το οποίο, αν καταναλωθεί από κοινού, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα φλέγματος.

Πίκλες

Εάν έχεις φάει μήλο, τότε προσπάθησε να αποφύγεις να καταναλώσεις ξινά πράγματα μετά από αυτό. Ειδικά το λεμόνι και οι πίκλες, επειδή μπορεί να σου προκαλέσουν αέρια, οξύτητα ή δυσκοιλιότητα. Προσπάθησε λοιπόν να τα αποφύγεις για 2 ώρες τουλάχιστον.

Και όμως πρέπει να αποφύγεις το νερό αφού φας μήλο

Σύμφωνα με τον Seema Singh, κύριο κλινικό διατροφολόγο και επικεφαλή του τμήματος, στο νοσοκομείο Fortis Vasant Kunj, δεν πρέπει να πιεις νερό μετά την κατανάλωση εσπεριδοειδών ή γλυκών καρπών. Αυτό συμβαίνει λόγω της επίδρασής του στο επίπεδο του pH σας και προκαλεί μετεωρισμός, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, βακτήρια στομάχου και φυσικό αέριο.

Ρεπάνια

Πιστεύεται ότι το να τρώμε ραπανάκια μετά την κατανάλωση των μήλων μπορεί να μας βάλει σε προβλήματα δέρματος, προκαλώντας εξανθήματα ή αλλεργίες στο δέρμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για αυτό. Παρόλα αυτά για σένα που κάθεσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις, αυτό είναι το μυστικό για να μην "βάλεις" κιλά όσο βρίσκεσαι μέσα. Εσύ το ήξερες;

TAGS