Είσαι αγχωμένη; Δοκίμασε να φας αυτά τα σνακ

Θα σε βοηθήσουν στο λεπτό

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Είσαι αγχωμένη; Δοκίμασε να φας αυτά τα σνακ

Είσαι και εσύ αγχωμένη και ψάχνεις τρόπο να το αποβάλλεις από τον εαυτό σου με φυσικό και γρήγορο τρόπο; Μήπως το μυαλό σου πήγε στο φαγητό; Αν ναι τότε πρέπει να δοκιμάσεις να φας αυτά τα σνακ και όχι μόνο.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η προσθήκη σωστών τροφίμων στη διατροφή σου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή σου. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που μπορούν να κάνουν το άγχος σου ακόμα χειρότερο από ό,τι είναι ήδη. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Μαύρη σοκολάτα

Όταν τονίζετε, ίσως θέλεις να χαλαρώσεις στον καναπέ και να απολαύσεις λίγη σοκολάτα. Εντελώς λογικό. Το πρόβλημα; Τα γλυκά όπως η σοκολάτα γάλακτος είναι γεμάτα ζάχαρη. Η εναλλαγή της σοκολάτας γάλακτος με τη μαύρη σοκολάτα μπορεί στην πραγματικότητα να επιτρέψει στα επίπεδα στρες σου να υποχωρήσουν. Σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα κακάο - το συστατικό που περιέχει αντιοξειδωτικά που προκαλούν άγχος.

Μακαρόνια κολοκύθας

Δεν είσαι μόνο εσύ. Η επιθυμία σου για υδατάνθρακες είναι εντελώς φυσική. Οι υδατάνθρακες παίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον εγκέφαλό σου να απελευθερώσει την αισθητική ορμόνη σεροτονίνη. Αλλά οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά, τα μπισκότα, προκαλούν αιχμές στο σάκχαρο του αίματος, που μπορεί να σε αφήσει να νιώθεις άγχος, ευερεθιστότητα και αποστράγγιση. Για αυτό προτίμησε τα μακαρόνια κολοκύθας.

Και όμως οι φράουλες είναι το ιδανικό σνακ για το άγχος

Αν αισθάνεσαι πως θες να φας παγωτό, τότε δεν έχεις πατά να αφήσεις το γλυκό στην άκρη που θα σου φέρει περισσότερο άγχος από ότι φαντάζεσαι και να το αντικαταστήσεις με φράουλες, και αν θες να είναι γλυκό δεν έχεις παρά να βουτήξεις τις φράουλές σου σε μαύρη σοκολάτα.

Σολωμός

Αισθάνεσαι πως θες να φας κόκκινο κρέας; Λοιπόν ίσως ήρθε η ώρα να το μειώσεις. Δεν λέμε να το αποβάλλεις εντελώς από το πρόγραμμά σου, αλλά καλό θα ήταν για να κρατήσεις το άγχος σου οργανωμένο, να δοκιμάσεις αντί για κρέας να φας σολωμό.

Ξυροί καρποί

Είναι το ιδανικό σνακ για να αφήσεις πίσω σου τα πατατάκια μια και καλή. Τρώγοντας πάρα πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι μια "γροθιά" για την ψυχική και σωματική σου υγεία. Όταν το σώμα σου μεταβαίνει σε λειτουργία πίεσης, μία από τις φυσικές απαντήσεις του είναι να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Τρώγοντας τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αναγκάζουν το σώμα σου να κρατήσει επιπλέον νερό, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την αρτηριακή σου πίεση. Για να το σταματήσεις, άλλαξέ το με απλά και φυσικά σνακ όπως οι ξυροί καρποί. Επίσης σου έχουμε το απόλυτο σνακ για όλες τις λιγούρες σου! Το καλύτερο; Είναι τέλειο για βραδινό.

TAGS