Πως να "ξεφορτωθείτε" την οδοντική πλάκα με φυσικό τρόπο;

Είναι επικίνδυνη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πως να

Τι είναι η οδοντική πλάκα και πώς μπορούμε, χρησιμοποιώντας φυσικό τρόπο, να την ξεφορτωθούμε; Διαβάστε γιατί είναι επικίνδυνη για την υγείας μας και ποια είναι τα "μυστικά" που κρύβει το ντουλάπι μας για την αντιμετώπισή της.

Η πλάκα στα δόντια δεν είναι τίποτε άλλο από συσσώρευση βακτηρίων που σχηματίζεται ή πάνω σε αυτά ή κάτω από τα ούλα. Είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα ή και περιοδοντίτιδα, ωστόσο, το τακτικό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να μειώσετε τους καφέδες, το κάπνισμα, το μαύρο τσάι και τροφές όξινες ή από επεξεργασμένο αλεύρι.

Έτσι θα ξεφορτωθούμε την πλάκα στα δόντια με φυσικά μέσα που 'κρύβει΄το ντουλάπι μας

Οι λύσεις όμως, δεν σταματούν εδώ... Εχουμε και λέμε:

  • Η μαγειρική σόδα είναι ακόμα μια παλιά μέθοδος για τον καθαρισμό των δοντιών και την πρόληψη των οξέων. Μπορείτε να την τοποθετείτε πάνω στην οδοντόβουρτσά σας και να βουρτσίζετε απαλά, για να μην καταστρέψετε το σμάλτο, το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.
  • Ο ενεργός άνθρακας ακόμα δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο τον έχετε ίσως στο μυαλό σας. Αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο για τη λεύκανση και τον καθαρισμό των δοντιών μας καθώς και για την πρόληψη των στοματικών μολύνσεων. Μπορείτε να τον βρείτε στα καταστήματα βοτάνων ή φυσικών τροφών.
  • Οι στοματικές πλύσεις με ηλιέλαιο είναι μια μέθοδος από την Ινδία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της οδοντικής πλάκας. Βοηθάει στον καθαρισμό των δοντιών, στην αντιμετώπιση των στοματικών προβλημάτων και απομακρύνει τις τοξίνες από το εξωτερικό και το εσωτερικό του στόματός μας.
  • Οι τροφές που συνιστώνται περισσότερο είναι τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά, ειδικά τα μήλα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το σέσκουλο, το μαρούλι, η ρόκα κ.λπ.
  • Οι σπόροι του σουσαμιού, με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βοηθούν στη διάσπαση της πλάκας.
  • Η στέβια είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται ως φυσικό γλυκαντικό και είναι πολύ ωφέλιμη για τα δόντια.
  • Το αλατόνερο, ακόμα, βοηθάει δραστικά στην επαναμεταλλοποίηση, στον καθαρισμό και στην ενίσχυση των δοντιών.
  • Το συνένζυο Q10 συνιστάται όταν η οδοντική πλάκα προκαλεί ουλίτιδα.
  • Τέλος, ο λευκός πηλός στη στοματική υγιεινή, επίσης βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του στόματός μας, ενώ απομακρύνει την οδοντική πλάκα. Δείτε ακόμα και πώς μπορούμε μέσα από την διατροφή μας να αντιμετωπίσουμε τον θυρεοειδή.
ΠΗΓΗ TV24