Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Γι' αυτό πρέπει να πλένεις συχνά τα κοσμήματά σου

Εσύ το ήξερες;

Κορωνοϊός: Γι' αυτό πρέπει να πλένεις συχνά τα κοσμήματά σου
HEALTH NEWS 26.03.2020 15:43
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Με τη διαρκή έξαρση του κορωνοϊού, σου βρήκαμε ακριβώς το λόγο για τον οποίο πρέπει να προσέξεις και να πλένεις συχνά και εξαιρετικά σχολαστικά όλα σου τα κοσμήματα αλλά ειδικότερα, τα δαχτυλίδια σου.

Οι αποστάσεις και αυτοπεριορισμός είναι το κλειδί στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, ωστόσο αυτό δεν υπονομεύει σε καμία περίπτωση την ανάγκη για προσωπική υγιεινή και προσεκτικό καθάρισμα των χεριών αλλά και των δαχτυλιδιών μας.

Ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει ζωντανές πάνω σε επιφάνειες και αντικείμενα για μέρες, και γι' αυτό το λόγο πρέπει να επικεντρωθούμε στο να απολυμαίνουμε τα πάντα. Όταν πλένουμε τα χέρια μας, μπορεί να βγάλουμε τα δαχτυλίδια που φοράμε και να τα ξαναφορέσουμε μετά.

Το καλύτερο θα ήταν αυτή την εποχή να αποφύγουμε τα κοσμήματα, ωστόσο αν πρόκειται για βέρες ή συναισθηματικά φορτισμένα αντικείμενα, τότε υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να φροντίσεις να μη μολυνθούν τα κοσμήματά σου.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

Το πρώτο βήμα είναι να πλένεις τα δαχτυλίδια σου αφού πλύνεις τα χέρια σου, με αντισηπτικό, όση ώρα πλένεις και τα χέρια σου ή και παραπάνω.

Αν τα δαχτυλίδια σου έχουν πάνω πολύτιμους λίθους, τότε καλό θα ήταν να τα μουλιάσεις για λίγο και να τα τρίψεις απαλά με μία οδοντόβουρτσα.

Αν μέσα στη μέρα έκανες πολλές δραστηριότητες και τα χέρια σου ήρθαν σε επαφή με διάφορες επιφάνειες, μία καλή λύση είναι να μουλιάσεις τα δαχτυλίδια σου μέσα σε αντισηπτικό ή οινόπνευμα.

Καλό θα ήταν σε αυτή τη διαδικασία να αποφύγεις οποιοδήποτε καθαριστικό με χλωρίνη μιας και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δαχτυλίδι σου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει το δαχτυλίδι να ξεπλένεται με άφθονο καθαρό νερό και να το αφήνεις να στεγνώσει προκειμένου να αποφύγεις οποιαδήποτε ζημία.

Μιας και μιλάμε για τα χέρια μας και τον κορωνοϊό, σας έχουμε βρει εδώ μία μέθοδο για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Είστε έγκυος; Έτσι θα προφυλαχτείτε εσείς και το μωρό

Η Δούκισσα Νομικού στην συλλογή της έχει τα πιο κομψό κόσμημα - Έρωτας με την πρώτη ματιά

Share