Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Έχεις πακέτο delivery; Αυτός είναι ο τρόπος για να μην κολλήσεις από τον ιό

Πώς θα το ανοίξεις σωστά

Κορωνοϊός: Έχεις πακέτο delivery; Αυτός είναι ο τρόπος για να μην κολλήσεις από τον ιό
HEALTH NEWS 05.04.2020 19:31
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχεις πακέτο delivery και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αποφύγεις τον κορωνοϊό; Αυτός είναι ο τρόπος για να μην κολλήσεις από τον ιό και να ανοίξεις σωστά το δέμα σου.

Όπως έχουμε ξανά γράψει ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μας προσβάλλει μέσω φαγητού ή μάλλον είναι σχεδόν απίθανο. Ωστόσο, παρότι τα εστιάτορια είναι κλειστά οι υπηρεσίες delivery παραμένουν ανοιχτές. Και κάπου εδώ γεννιέται το ερώτημα τι κάνουμε για να προτατευτούμε από τον κορωνοϊό, όταν παραγγέλνουμε φαγητό σπίτι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές.

Αρχικά, το σωστό είναι να αποφύγετε την άμεση επαφή με τον άνθρωπο,που θα έρθει να παραδόσει την παραγγελία σας. Μπορεί ο υπάλληλος που θα σας εξυπηρετήσει να αφήσει το γεύμα στην πόρτα σας, ή στην είσοδο του κτιρίου σας. Μπορείτε να εκτελέσετε ηλεκτρονικά την πληρωμή σας.

Έχεις delivery; - Αυτός είναι ο τρόπος για να μην κολλήσεις κορωνοϊό

Το άλλο καυτό θέμα είναι η σακούλα με την οποία παραδίδεται το φαγητό και θέλει προσοχή, καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σύμφωνα με πληροφορίες για 24 ώρες σε χαρτί ή χαρτόνι, και 72 ώρες σε πλαστικό. Τι μπορείτε να κάνετε;

Σε πρώτο στάδιο βάλτε την σακούλα στον νεροχύτη σας. Μην την αφήνετε να ακουμπήσει απευθείας σε άλλους χώρους στην κουζίνα σας ή στο σπίτι. Μπορείτε να καθαρίσετε ή να απολυμάνετε τον νεροχύτη μετά το γεύμα και αφότου πετάξετε την σακούλα στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση. Έπειτα βάλτε το φαγητό σας σε πιάτο και μην αγγίξετε άμεσα το φαγητό.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι. Μην βάλετε τα πλαστικά ή χάρτινα πακέτα στο ψυγείο σας, καθώς δεν είναι σαφές εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό αυτήν τη στιγμή. Φυσικά, πλύνετε τα χέρια σας!

Θα χρειαστεί να πλύνετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν καθίσετε για να φάτε το γεύμα σας. Μην ξεχάσετε επίσης να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας με ένα απολυμαντικό καθαριστικό. Με προσοχή, λοιπόν, και όπως έχουμε ξαναγράψει δεν κρατάμε «άχρηστες» συσκευασίες, τα πετάμε όλα. Δείτε επίσης τα "κρυφά" σημάδια του ιού που χτυπάνε "καμπανάκι".

Πηγή: olivemagazine.gr

Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταφερθεί με δάκρυα;

Μια μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ο ιός βρισκόταν στα δάκρυα ασθενών με Covid-19. Σε αυτή ωστόσο, κανείς δεν είχε επιπεφυκίτιδα και έτσι είναι ακόμα άγνωστο αν ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί με δάκρυα.

Δεν χρειάζεται πανικός

Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν ότι αν κανείς έχει επιπεφυκίτιδα ή οτιδήποτε άλλο στα μάτια του, αυτό δεν είναι ένδειξη για την νόσο Covid-19. O νέος κορωνοϊός, που ονομάζεται SARS-CoV-2, είναι ένας μόνο από τους πολλούς ιούς που μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο συνηθισμένο, που δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους επιστήμονες ότι αυτός ο πρόσφατα ιός Covid-19 θα έκανε το ίδιο.

«Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που μπορούν να κολλήσουν πολύ εύκολα στον επιπεφυκότα σας ή, για αυτό το λόγο, να κολλήσετε σε ένα φακό επαφής που επίσης στηρίζεται στον επιπεφυκότα σας», δήλωσε ο Στάινμαν. Υπάρχουν πολλοί ιοί και βακτήρια που ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα που μπορεί να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα, όπως και οι μύκητες, οι αμοιβάδες και τα παράσιτα που μπορεί να κολλήσει κανείς από το κολύμπι σε μολυσμένα νερά. Αλλεργικές αντιδράσεις στον καπνό ή τη σκόνη, τα σαμπουάν, το χλώριο της πισίνας, ακόμη και οφθαλμικές σταγόνες μπορεί να κρύβονται από πίσω.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Στο Ιπποκράτειο Ουκρανή που επέβαινε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Σοκ με τον κορωνοϊό: Κίνδυνος να ξεμείνουμε από τρόφιμα παγκοσμίως

Share