Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός και ψώνια: Μυστικά για να αγοράσετε τα λαχανικά σας με ασφάλεια

Σας αφορά!

Κορωνοϊός και ψώνια: Μυστικά για να αγοράσετε τα λαχανικά σας με ασφάλεια
HEALTH NEWS 06.04.2020 15:20
Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά! Αναρωτιέστε τώρα με τον κορωνοϊό πως θα αγοράσετε τα λαχανικά σας με ασφάλεια; Εμείς σας έχουμε μυστικά για να παραμείνετε υγιείς.

Η επιδημία κορωνοϊού έχει μολύνει περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Για αυτό, η προσωπική υγιεινή και ο καθαρισμός έχουν γίνει εξαιρετικά σημαντικά κομμάτια στην ζωή μας. Σε μια τέτοια κατάσταση, η σωστή αποστασιοποίηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Αποφύγετε ώρες αιχμής

Υπάρχει πάντα ανάγκη για φαγητό και ποτά στο σπίτι. Αν και είναι πολύ σημαντικό να βγείτε έξω για να αγοράσετε είδη παντοπωλείου, θα πρέπει να αποφύγετε να βγαίνετε συνέχεια. Για αυτό, αποθηκεύστε μερικά βασικά στοιχεία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνετε στο κατάστημα κάθε μέρα.

Επίσης, σκεφτείτε να πηγαίνετε σε ήρεμες ώρες. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των ατόμων στο κατάστημα, τόσο λιγότερο πιθανότητες έχετε να πιάσετε τη λοίμωξη.

Φορέστε γάντια και καθαρίστε τα χέρια σας

Φορέστε γάντια ενώ πηγαίνετε στο παντοπωλείο. Πάρτε μια λίστα εκεί, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τα πράγματα γρήγορα και εύκολα και να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Θυμηθείτε να πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο κατά την αγορά, διαφορετικά καθαρίστε το σωστά πριν χρησιμοποιήσετε. Επίσης, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των αγορών, ακόμα κι αν έχετε φορέσει γάντια.

Μην πηγαίνετε για ψώνια αν έχετε κορωνοϊό - Ας αγοράσει κάποιος άλλος τα λαχανικά σας

Έχει ειπωθεί ότι αν είστε ήπια άρρωστος, μην κάνετε βήματα σε κανένα δημόσιο χώρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε εύκολα να πιάσετε τη λοίμωξη και η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε να βγείτε από το σπίτι εάν εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας είστε άρρωστοι, ακόμα και αν είναι απλή γρίπη.

Εάν είστε άνω των 60 ετών, παραγγείλετε τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ

Η ασθένεια επηρεάζει τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα εκείνους με υποκείμενες χρόνιες παθήσεις. Αυτό απαιτεί περισσότερη προσοχή από αυτούς τους ανθρώπους. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι πάντα σκόπιμο οι άνθρωποι ηλικίας 60 ετών και άνω να μην βγαίνουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, όποιος κι αν είναι ο λόγος.

Τώρα σε μια τέτοια κατάσταση, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να παραγγείλουν τα ψώνια τους στο διαδίκτυο ή καλώντας τα μαγαζιά και να ζητήσουν να αφήσουν τα ψώνια στην πόρτα του σπιτιού.

Ακόμη και μετά από αυτό, να είστε προσεκτικοί σχετικά με την κοινωνική απόσταση. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και πλύνετε καλά τα χέρια σας αφού παραγγείλετε είδη παντοπωλείου. Έκτακτη ανακοίνωση να πούμε πως έσκασε και από το ΠΟΚΚ για τις παραγγελίες κρεάτων το Πάσχα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες - Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη - "Ο φόβος στα μάτια τους δεν κρύβεται"

Share