Υδροξυχλωροκίνη και κορωνοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Είναι αποτελεσματικό για την εξάλειψη του ιού;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Υδροξυχλωροκίνη και κορωνοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Υδροξυχλωροκίνη και κορωνοϊός. Τι ισχύει τελικά; Είναι αποτελεσματικό για την εξάλειψη του ιού; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την "σχέση" του φαρμάκου με τον ιό. Δώστε προσοχή.

Καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να προκαλεί όλεθρο, δεν έχει ακόμη παρασκευαστεί εμβόλιο που να μπορεί να τον σταματήσει. Πολλές χώρες εργάζονται για το εμβόλιο, αλλά μέχρι στιγμής η επιτυχία είναι αμελητέα. Ωστόσο, αρκετά φάρμακα αποδεικνύονται χρήσιμα για τη μείωση του κορωνοϊού.

Αμερική

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η φαρμακευτική αγωγή κατά της ελονοσίας είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η ελονοσία και το φάρμακο ουρικής αρθρίτιδας που ονομάζεται υδροξυχλωροκίνη έχουν δείξει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία από άλλα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Εφημερίδα των αντιμικροβιακών παραγόντων, η χορήγηση της αντιβιοτικής αζιθρομυκίνης με το φάρμακο χλωροκίνη της ελονοσίας ωριμάζει το COVID-19. Η έρευνα έδειξε ότι περίπου το 25% των ασθενών με χλωροκίνη ανακτάται από το COVID-19 σε έξι ημέρες.

Ντόναλντ Τραμπ υδροξυχλωροκίνη κορωνοϊός

Το FDA δεν ενέκρινε την κυκλοφορία της υδροξυχλωροκίνη για τον κορωνοϊό

Ο Δρ Stephen Hahn, διευθυντής του FDA (Food and Drug Administration), διευκρίνισε ότι αυτά τα φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν για κλινικές δοκιμές. Η μελέτη θεωρείται πολύ μικρή, ενώ τα αποτελέσματα ήρθαν στο φως με την ελπίδα να ξεκινήσουν μεγάλες δοκιμές επιστημονικών φαρμάκων.

Ταυτόχρονα, το ιατρικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases ανέφερε στις 9 Μαρτίου ότι μια επώνυμη έκδοση της υδροξυχλωροκίνη ήταν αποτελεσματική στη θανάτωση κορωνοϊών σε εργαστηριακά πειράματα. Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα δεδομένα δεν θεωρήθηκαν επαρκή από τους εμπειρογνώμονες για την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων.

Αυτά τα φάρμακα μπορεί να σας βοηθήσουν

Πολλοί ειδικοί έχουν δηλώσει σαφώς ότι αυτά τα φάρμακα μπορούν να μας βοηθήσουν στην εξάλειψη της θανατηφόρας νόσου όπως ο κορωνοϊός, (αλλά δεν είναι φάρμακο του κορωνοϊού). Για παράδειγμα, η χλωροκίνη, ένα φάρμακο που εξαλείφει την ελονοσία, δεν είναι ασφαλές για άτομα που πάσχουν από νεφρικές, πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την προετοιμασία εμβολίου με κορώνα. Αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη φάρμακα για να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό. Να αναφέρουμε ωστόσο επιτέλους και ένα καλό, καθώς βρέθηκε εκτός ΜΕΘ ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ. Δείτε τι ανακοινώθηκε!