Προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που "καταστρέφουν" το δέρμα σου

Μία κακή διατροφή σημαίνει κακό δέρμα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που

Κορίτσια χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλες μιας και το θέμα αυτό σας αφορά. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό παρακάτω σας έχουμε όλες τις τροφές που "καταστρέφουν" αλλά και αυτές που αναζωογονούν το δέρμα σου.

Μία αλήθεια που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι όσες κρέμες και όσες μάσκες και να βάλεις, δε θα αλλάξουν κάτι στην επιδερμίδα σου αν το πρόβλημα είναι "εσωτερικό". Κάποιοι άνθρωποι έχουν απλά καλά γονίδια, άλλοι μπορούν να φάνε ό, τι θέλουν, να κοιμηθούν με το makeup και ακόμα να έχουν αλάνθαστο δέρμα.

Ο λόγος πίσω από την αναποτελεσματικότητα όλων αυτών των προϊόντων, δεν είναι άλλος από τη διατροφή σου. Αντί λοιπόν να σπαταλάς ένα σωρό λεφτά σε προϊόντα ομορφιάς, επένδυσε στον εαυτό σου και στις τροφές που καταναλώνεις.

Μία κακή διατροφή μπορεί να δημιουργήσει ένα ντόμινο που προκαλεί το ένα πρόβλημα μετά το άλλο και τελικά φτάνει και στο δέρμα σου. Το ξηρό δέρμα, η ακμή όλα έχουν να κάνουν με την κακή διατροφή.

Όταν δεν τρως καλά, και επιλέγεις φαγητά που δεν υποστηρίζουν το σώμα σου, τα όργανά σου δεν λειτουργούν τόσο καλά. Το συκώτι σου επηρεάζεται σημαντικά από τις κακές τροφές και είναι ικανό να επηρεάσει όλο σου το σώμα. Μην ξεχνάς λοιπόν ότι και το δέρμα αποτελεί όργανο του ανθρώπινου σώματος, και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείς να δεις πώς επηρεάζει την επιδερμίδα σου, το κάθε τι που τρως ή πίνεις.

Τι πρέπει να τρως για να έχεις λαμπερό δέρμα

Αυτή η λάμψη που αναζητάς δε θα έρθει από τα προϊόντα ομορφιάς, αλλά από το να τρως το «ουράνιο τόξο». Όσο πιο πολλά λαχανικά τόσο καλύτερα για το δέρμα σου, μιας και είναι αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην αντιγήρανση.

Αν λοιπόν θες να λάμπεις, πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα κόκκινων και κίτρινων λαχανικών, όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, οι κόκκινες πιπεριές και τα εσπεριδοειδή. Η έρευνα που έγινε έδειξε πως αν τρως αυτά τα προϊόντα για έξι εβδομάδες, θα δεις σημαντική αλλαγή στην επιδερμίδα σου.

Άσε λοιπόν τα γαλακτοκομικά και πιάσε τα λαχανικά, ή ρίξε μια ματιά στα προϊόντα που δεν αποχωρίζονται οι διαιτολόγοι από το ντουλάπι τους!