Φοράς συνέχεια μάσκα; Να τι μπορεί να πάθει το δέρμα σου

Σε αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φοράς συνέχεια μάσκα; Να τι μπορεί να πάθει το δέρμα σου

Λόγω του κορωνοϊού και της διαρκούς εξάπλωσής του, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να φοράνε μάσκα στο πρόσωπο συνέχεια. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, τότε πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί παρακάτω σου έχουμε όλα όσα μπορεί να πάθει δέρμα σου από την επαφή με τη μάσκα.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που υπολογίζουν το κόστος που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στο δέρμα μας. Και παρά τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει η μάσκα, συνοδεύεται με ένα δικο της ρίσκο το οποίο έχει να κάνει με την υγεία της επιδερμίδας σου.

Εξ΄αιτίας της φύσης της μάσκας, η αναπνοή σου είναι "παγιδευμένη" και αυτομάτως δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον για το δέρμα σου. Αυτοί που τη φοράνε, ειδικά για πολλές ώρες, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στο δέρμα τους, ενώ ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος κάποιας μόλυνσης.

Μάσκα προσώπου κορωνοϊός

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τις μολύνσεις από τις μάσκες;

Η ειδική δερματολόγος Karen Ousey, προτείνει να αφαιρούμε τη μάσκα κάθε δύο ώρες και να δίνουμε την ευκαιρία στο δέρμα μας να αναπνεύσει. Ρίξτε ωστόσο και μία ματιά στα λάθη που κάνουμε κάθε φορά που φοράμε μάσκα στο πρόσωπο.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να παραμείνει τόσο η μάσκα όσο και το πρόσωπό μας καθαρά προκειμένου να μην διατρέξουμε κίνδυνο να κολλήσουμε κορωνοϊό αλλά και να μην μολυνθεί με κάποιο τρόπο η επιδερμίδα μας. Γι' αυτό το λόγο πριν βάλεις τη μάσκα, προσπάθησε να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με κάποιο ειδικό σαπούνι προσώπου, για να βγάλεις τη λιπαρότητα αλλά και τα νεκρά κύττρα απαό την επιφάνεια του δέρματός σου, ώστε να αποφύγεις το κλείσιμο των πόρων αλλά και την ακμή.

Το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι παραμένεις ενυδατωμένη. Φρόντισε να βάλεις κρέμα προσώπου ή lip balm στα χείλη σου τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βάλεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου προκειμένου να έχει προλάβει να απορροφηθεί από το δέρμα σου.