Εποχική αλλεργία: Δώσε προσοχή! Έτσι μπορεί να την επιδεινώνεις

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εποχική αλλεργία: Δώσε προσοχή! Έτσι μπορεί να την επιδεινώνεις

Δώσε προσοχή γιατί σε αφορά. Ειδικά όσους έχουν κάποια εποχική αλλεργία, καθώς μερικοί παράγοντες αλλά και ορισμένα πράγματα που κάνουμε συμβάλλουν στη επιδείνωσή της. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν ξυπνούν μόνο οι αλλεργίες αλλά και η καταρροή. Μια δυσάρεστη συνήθεια λοιπόν έρχεται αυτό το διάστημα να προστεθεί στην ήδη βεβαρυμένη καθημερινότητά σας λόγω κορονοϊού και εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για να... αποσυμφορηθείτε, σωστά; Ιδού ορισμένες λύσεις που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ.

Αυτά είναι τα πράγματα που πιθανόν να κάνεις και να επιδεινώνουν την εποχική αλλεργία - Δώσε προσοχή στις συμβουλές του ειδικού

Φακοί επαφής: Αν έχετε μυωπία ή αστιγματισμό, καλό είναι να προτιμήσετε να φορέσετε τα γυαλιά σας αντί για φακούς επαφής όταν εκδηλώνεται μια κρίση αλλεργίας. Αν παγιδευτεί γύρη, σκόνη ή κάποιος άλλος ερεθιστικός παράγοντας στα ήδη ερεθισμένα μάτια, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.

Στρες: Το στρες μπορεί να προκαλέσει μια κρίση εποχικής αλλεργίας ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε -όπως έναν περίπατο, λίγη μουσική ή μια βόλτα στην εξοχή- για να θέσετε υπό έλεγχο το στρες (και τις ενοχλήσεις λόγω αλλεργίας).

Αλκοόλ: Το αλκοόλ είναι άκρως επιβαρυντικό για τα άτομα με αλλεργίες. Ιδιαίτερα έντονες ενοχλήσεις προκαλεί το κόκκινο κρασί και η μπίρα, καθώς αρκετοί παρουσιάζουν ευαισθησία σε χημικές ενώσεις (θειώδη) που περιέχουν.

Κολόνιες, αρωματικά σπρέι και κεριά: Οποιοδήποτε τεχνητό άρωμα μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω τη ρινική κοιλότητα, εντείνοντας τις ενοχλήσεις στα μάτια και τη μύτη. Αποφύγετε τις έντονες κολόνιες, τα αρωματικά κεριά, τα προϊόντα σώματος και οποιοδήποτε άλλο προϊόν αναγράφει ότι περιέχει τεχνητά αρώματα.

γυναίκα τρίβει τα μάτια της αλλεργία

Χλώριο: Το κολύμπι σε πισίνα δεν είναι καλή ιδέα όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι αλλεργίες. Ακόμη και η μυρωδιά του χλωρίου, ιδιαίτερα στις κλειστές πισίνες όπου δεν κυκλοφορεί ελεύθερα ο καθαρός αέρας, μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων, κατά τρόπο όμοιο με τα τεχνητά αρώματα.

Χοντρά ρούχα: Τα ρούχα από χοντρά υφάσματα τείνουν να μαζεύουν μέσα στην πλέξη τους σκόνη, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Ο καλός αερισμός ή ακόμη καλύτερα το πλύσιμο ακόμη και μετά από μία χρήση είναι ένας τρόπος να αποφύγετε την έκθεση. Δείτε ωστόσο και τι ισχύει με την αλλεργική ρινίτιδα. Πώς να μην μπερδευτείτε με τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ ΤV 24